kakao - 6140 przepisów (strona:273/410)

Zdrowe trufle z bakaliami 154

mielonych migdałów 150 g (ok. 6 szt.) suszonych fig 2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego opcjonalnie: 1-2 łyżki likieru czekoladowego do obtaczania: wiórki kokosowe, mielone orzechy, mielone migdały, kakao, kolorowa posypka lub tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady do polania trufli Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) mielimy orzechy, migały, figi, dodajemy serek (i ewentualnie likier) i wszystko razem łączymy. Formujemy kulki

Domowa Cookierenka Agi
Tort a la Jack Daniel's 230

masą malinową. Pycha. Składniki: Biszkopt (na blachę o wymiarach 35x25 cm, odmierzałam miarką z ml): 12 jajek 440 ml cukru 440 ml mąki 150 ml mąki ziemniaczanej 175 ml kakao Krem malinowy: 500 g malin garść jagód (dla koloru) 1 szklanka cukru sok z połowy cytryny 4 łyżeczki pektyny 400 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g serka mascarpone

Domowa Cookierenka Agi
Zdrowa tarta czekoladowa (wegańska, bez glutenu, bez pieczenia) 214

klonowy lub miód w wersji niewegańskiej) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Nadzienie: 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody 1/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao 350 ml mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego ) 4 łyżki syropu z agawy (zamienniki: syrop klonowy lub miód w wersji niewegańskiej)  Dodatkowo do dekoracji: opakowanie świeżych malin Przygotowanie: Spód

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto drożdżowe z żurawiną 158

Uwielbiam rozpoczynać dzień od domowego ciasta drożdżowego z kakao. Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam ciasto z żurawiną, której kwaskowaty, orzeźwiający smak idealnie skomponował się ze słodką kruszonką. Ciasto jest przepyszne: delikatne, lekko wilgotne z przyjemnie strzelającymi w buzi owocami żurawiny. Polecam :) Składniki: Rozczyn: pół kostki świeżych drożdży pół szklanki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki Ciasto: 3 jajka pół szklanki

Domowa Cookierenka Agi
Cookierenkowa pokusa, czyli ciasto jogurtowo-rabarbarowe 189

Chefie: petarda! :) Smaki naprawdę idealnie skomponowane. Spróbuj koniecznie! Składniki (na formę o wym. 23x39 cm) : Ciasto: 3 jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany 3 łyżki dżemu 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka sody Kruszonka: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 kostka masła Warstwa jogurtowa: 2 szklanki jogurtu greckiego 2 tabliczki białej czekolady 2,5 łyżeczki agaru Warstwa rabarbarowa: 3 szklanki

Domowa Cookierenka Agi
.720. nowe ulubione połączenie + tort 108

kokos. Uwielbiam! Dziękuję za wczorajsze życzenia Kochani :) Baaardzo miło mi zrobiło! Nawet Google o mnie pamiętało :D  A oto wczorajszy tort :) Blaty z mąki pszennej, mąki kokosowej i kakao przełożone domowym budyniem waniliowym (z mieloną wanilią od Skworcu) Zupełna improwizacja na szybko, ale wyszedł przepyszny

breakfast of dreams
grudzień & styczeń w moim telefonie 132

dziś i prędko nie przestanę :D Jak je zrobić? Mieszam rozgniecionego, duzego banana z twarogiem sernikowym (ok. 100g) i jogurtem (ok.200g) i łyżką (ok. 10g) kakao, zamrażam w foremce na kostki lodu, a następnie miksuję - niebo w gębie. Przed zmiksowaniem trzeba odczekać po wyjęciu z zamrażarki ok. 10 minut, żeby łatwiej się miksowało. Styczeń: Na zakupach dorwałam przecenione o połowę

breakfast of dreams
Recenzja #.21 - bezglutenowy batonik kajmakowy w polewie czekoladowej z orzechami (Balviten) 85

kajmakowa 21% (cukier, proszek mleczny 26,1% (mleko odtłuszczone w proszku, białka serwatkowe), serwatka (z mleka), emulgator - lecytyna sojowa, mąka kukurydziana, orzech ziemny prażony 11%, tłuszcz roślinny, syrop skrobiowy, kakao w proszku, aromat - wanilina, skrobia kukurydziana, jaja, cukier puder, substancja zagęszczająca - guma guar, substancje spulchniające - pirofosforan dwusodowy, kwaśny węglan sodu, substancja konserwująca - sorbinian potasu. Wartości odżywcze w 100g: BIAŁKO

breakfast of dreams
.966. odpoczynek 134

bananowe lody twarogowe podane z domową granolą bananowo-kokosową (przepis) ~ Przepis podawałam już dawno temu TUTAJ , pod zdjęciem tych lodów - jedynie w wersji kakaowej ;) Tutaj kakao zostało pominięte. Dlaczego wpis dzisiaj tak późno? Otóż...wstałam o 12... Mój organizm chyba potrzebował się zregenerować, a ja, cóż, nie będę się mu sprzeciwiać ;) Mogłabym wstawać o tej godzinie częściej

breakfast of dreams
DOMOWA NUTELLA 162

przepisie // z podanych proporcji wychodzi trochę ponad połowa średniego słoiczka po oryginalnej Nutelli ~50g orzechów laskowych ~15g (czubata łyżka) mleka w proszku ~60ml mleka UHT ~75g czekolady o zawartości kakao 45-60% Orzechy podprażyć na patelni, uprażone zawinąć w ściereczkę i zdjąć z nich skórki. Jeśli będziecie mieć z tym problemy zalejcie je na ok. 10 min. gorącą wodą

chili & sugar
brownie. najsmaczniejszy zakalec na świecie. 215

bardzo słodkie. Jeśli wolicie smak mlecznej czekolady niż gorzkiej zmieszajcie oba rodzaje po połowie. BROWNIE (PRZEPIS II) przepis autorski // blaszka 18x18 - 6 kawałków ~200g czekolady o jak największej zawartości kakao ~120g masła ~szklanka cukru ~90g mąki pszennej ~2 jajka ~szczypta soli Czekoladę i masło rozpuścić. Dodać jajka i wymieszać. Następnie przesiać mąkę, dodać cukier i sól i połączyć z masą

chili & sugar
100% razowa szarlotka 236

przychodzą zimniejsze wypijam litry kakao. Przedawkowuje cynamon. Zjadam jabłka kilogramami. I piekę szarlotkę. Tylko i wyłącznie z mąki razowej, bez cukru - z fruktozą. Zdrowsza od oryginalnej wersji, co nie znaczy oczywiście, że mniej smaczna! Mąka razowa nadaje jej ciekawego charakteru. Ciasto jest słodkie, do nadzienia (jabłek) nie dodawałam już cukru, gdyż chciałam, żeby tworzyło kontrast z tym właśnie słodkim ciastem

chili & sugar
bardzo czekoladowe ciasteczka 130

popękaną skórkę :) Jedno takie ciacho spokojnie zaspokaja ochotę na te "coś" :) Polecam x100! CIASTECZKA CZEKOLADOWE źródło przepisu: Kuchnia Bazylii // ok. 10 ciastek ~180g czekolady gorzkiej (użyłam takiej z 64% kakao) ~1/4 szklanki cukru ~1/3 szklanki mąki pszennej ~jajko ~łyżka masła ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~spora szczypta soli W kąpieli wodnej (lub garnuszku) rozpuszczamy 140g czekolady i masło. Pozostałą czekoladę

chili & sugar
Muffiny kakaowe z buraczkami 104

być" to musiały być naprawdę niezłe :) Składniki na 12 muffinek: torebka 100 g suszonych buraków 260 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 35 g kakao 150 g cukru 2 jajka 80 ml oleju 80 ml mleka Więc tak: wlewamy do garnka trochę wody i wrzucamy suszone buraki (można je kupić bez problemu w hipermarketach). Gotujemy

Marder&Marder Manufacture
Pierniki świąteczne 92

więcej do podsypywania i dodania w razie zbyt luźnego ciasta 1 łyżeczka sody 3 łyżeczki przyprawy do piernika – można więcej według uznania Opcjonalnie w przepisie jest tez możliwość dodania kakao dla uzyskania ciemniejszego koloru piernika. Wszystkie składniki najlepiej umieścić w głębszej misce i wyrobić rękami. W trakcie wyrabiania dosypywać mąkę, jeśli ciasto jest zbyt luźne. Kiedy już wyrobi się

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania