minuty Czas gotowania: 10 minuty Całkowity czas: 15 minuty Składniki 1 paczka cukierków m&m's 150g 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g margaryny 2 jajka Przygotowanie Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia. Suche składniki razem wymieszać, dodać dwa jajka dalej mieszać, na koniec powoli dodawać roztopioną
zjem to blog kulinarnyszklanka ugotowanej kaszy jaglanej Kupiec, 1/2 szklanki odtłuszczonego mleka kokosowego, 1/2 szklanki orzechów nerkowca, 10 świeżych daktyli bez pestek (do posłodzenia), 2-4 łyżki korabu lub ciemnego kakao, 200-400 g jagód, 5 kwiatów lawendy, 1 gałązka mięty, skórka otarta z połowy pomarańczy, szczypta chilli, szczypta soli. Do przybrania: kwiaty lawendy i listki mięty. Przygotowanie: Orzechy i daktyle namoczyć
SzczyptaSmaQłyżeczki ekstraktu wanilii 120 g mąki pszennej tortowej (u mnie orkiszowa 650) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła 150 g czekolady deserowej (minimum 50-60% kakao) 50 g suszonych żurawin 25 g orzechów włoskich polewa czekoladowa: 25 ml śmietanki kremówki 30% (u mnie mleko) 50 g czekolady deserowej 10 g miękkiego masła do posypania: posiekane orzechy
Dzieje kuchennej WiewióryGold w proszku* 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 jajek pół szklanki suszonej żurawiny z wiśniami pół szklanki siekanych migdałów płatki migdałów do posypania 2-3 łyżki naturalnego kakao 1,5 łyżeczki mielonego kardamonu *Słodzik możecie zamienić na cukier puder, wtedy będzie to około szklanki cukru Do dzieła: Jajka ubijamy mikserem na delikatną piankę (trwa to kilka długich minut
Spektrum SmakuDziś klasyka gatunku, czyli czekoladowy omlet z kiwi! :) Przyrządza się go szybko i równie szybko się go zjada! :) Składniki: Białko jaj Mąka żytnia razowa Dowolny słodzik Kakao odtłuszczone Owoce kiwi Olej kokosowy do smażenia Do dzieła: Kochani, nie podaję Wam celowo gramatury produktów, bo każdy z nas ma inne zapotrzebowanie :) mój omlet to wyliczone
Spektrum SmakuPepperminta. Ciasto nerkowcowe na fistaszkowym spodzie powaliło mnie na kolana, nie zapytałam jednak o przepis, postaram się sama odtworzyć i wrzucić na blog. Do tego koktajl z surowych ziaren kakao i mango. Poniżej samosy - były doskonałe: ciasto pyszne – konkretne, ale też delikatne i do tego ten warzywny farsz… Obłędnie przyprawiony. Pycha. Nadmienię tylko, że wbrew pozorom ceny były naprawdę
Roślinna - blog wegańskiPewnie wszyscy doskonale znacie Ciasto Stefania . Szybkie proste i smaczne ciasto, którego bazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao, a urozmaiconą dodatkowo owocami i galaretką. Przepis podpatrzyłam na blogu Domowej Cukierenki . Składniki: (foremka 21cm x 31cm) 1 szklan ka kaszy manny 1 litr mleka 200 g herbatników (2 op. po 100g
Walijskie Pichceniepierwotny zamysł i usmażyłam jednego dużego naleśnika :) Podałam tradycyjnie z jogurtem naturalnym i owocami :) Składniki : 4 łyżki twarożku 2 łyżeczki mąki orkiszowej lub innej 1 jajko 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Wylać na rozgrzaną patelnię połowę ciasta i zmniejszyć ogień. Smażyć, aż wierzch będzie suchy. Przewrócić na drugą stronę i smażyć kilka minut. Podawać z jogurtem naturalnym, malinami
Chocolate Muffin Blogwykonania. Wszytko trzeba po prostu wymieszać i upiec no i pilnować pomocnika, żeby składników nie podjadał. Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże łyżki kakao (może być rozpuszczalne dla dzieci, ja takiego użyłam) 4 łyżki cukru (użyłam trzcinowego) 100 ml oleju (użyłam ryżowego) 100-150 g gorzkiej czekolady 1 banan 200 ml mleka roślinnego krem
greenscarfmasła w temperaturze pokojowej około 215 gramów szklanki mąki pszennej około 50 gramów skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej (preferuję skrobię) 130 gramów cukru pudru 2 żółtka 1 czubata łyżeczka kakao 2 czubate łyżeczki kawy mielonej (tej nierozpuszczalnej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy lub 2 łyżeczki esencji waniliowej Wykonanie: Przesiej przez sitko wszystkie suche składniki.Dodaj żółtka
w mojej kuchnizagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujeopada i jest szybszy w przygotowaniu. Polecam! Składniki: Biszkopt kakaowy: 9 jajek w temperaturze pokojowej 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1/2 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 szkl. cukru 3 jajka 150 g masła 1 op. cukru waniliowego Dodatkowo: płatki czekoladowe/ pokruszone
Nastoletnie WypiekanieZimne ciasto kroimy na małe kawałeczki i obtaczamy w gorącej polewie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane kokoski wkładamy do lodówki. Polewa: 2 margaryny 1 szklanka słodkiej śmietany 10 łyżek kakao trochę twardej czekolady Dodatkowo: pół kg wiórków kokosowych Smacznego
Salonik smakówbounty :) Składniki: -> 250g wiórek kokosowych -> 1 szklanka kaszy jaglanej -> 3 szklanki wody -> 1-2 laski wanilii -> 1-2 łyżeczki miodu -> 200g czekolady [ 80% kakao] Wykonanie: Kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody i odstawiamy na kilka godzin [ można zostawić na noc]. Po tym czasie kaszę wraz z wodą, która pozostała przekładamy do garnka
Jedz zdrowo żyj zdrowo!budyniem czekoladowym, czereśniami i bezą. Nie będę się rozpisywać jak bardzo mi smakowało, sami się przekonajcie! Przepis poniżej :) Ciasto: ok. 400 g mąki, 1/2 szklanki kakao, 200 g masła, 4 żółtka, 2/3 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli Budyń: 2 budynie czekoladowe z cukrem, 400 ml mleka Owoce: 600 g czereśni Beza
Czerwień i błękit