wiórek kokosowych. Składniki: 1 szklanka orzechów (dałam włoskie, mogą być nerkowce, migdały) 1 szklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu/ słodkiego syropu (lub więcej, kto woli) 1 łyżeczka cynamonu (lub więcej) Namocz orzechy przez noc. Następnie odcedź i zblenduj
Qlinarnie i Qlinarniesłodkiego kremu uzyskujemy nie za słodkie, nie za kwaśne ciasto w sam raz dla każdego smakosza. Skusisz się ? :) Składniki na ciasto: 3 jaja 230 g mąki krupczatki 20 g kakao 100 g margaryny 1 szkl. cukru pudru 1/2 szkl. mleka 4 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Miksując wkładać po jednym
Banana Smilesmasło, połączyć suche składniki z mokrymi i gotowe. Składniki: 150g margaryny niepełna szklanka mleka 2 jajka 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 60g kakao szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3 gałązki mięty Stopioną i wystudzoną margarynę łączymy z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu łączymy dokładnie wszystkie suche składniki. Miętę drobno siekamy. Wszystkie
Wrzosowa Polanajego skosztowania Nawet standardowa kromka chleba może stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki mokre z suchymi i do piekarnika. Poniżej przepis na wersję kakaową z dżemem. Składniki suche 200 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody mokre 150 ml mleka/wody 2 jajka 1-2 łyżki syropu klonowego / miodu / cukru trzcinowego 90 ml oleju Do nadziania dżem (polecam Łowicz 100 % bez dodatku cukru
lady-och-mistrzyni.blogspot.comnaprawdę dobry element smakowy. Kosmos, czyli batonik kakaowy. Mimo swojego uczulenia na kako, postanowiłam zaryzykować i go zjeść. Było warto, batonik jest pyszny. Nigdy nie sądziłam, że surowe kakao może być tak pyszne- świetnie współgra z pozostałymi składnikami. Aloha, baton kokosowy- również jeden z tych górujących na mojej liście ulubionych. Smak kokosa zdecydowanie wyczuwalny- a to wielki plus. Warto
healthy dreamswłoskimi, ta wersja też jest pyszna, ale po próbie z laskowymi, przygotowujemy właśnie orzechy laskowe z pistacjami i wówczas mamy best brownie ever! Paweł Małecki gotowe ciasto proponuje posypać kakao, my robimy polewę czekoladową. Wybierzcie swoją wersję i uwierzcie: to proste w przygotowaniu ciasto jest absolutnym czekoladowym cudem. Oby rozpoczęty rok 2016 był równie wspaniały, jak wrażenia jakich dostarcza. Potrzebne
I tu będę miała takie tewierzchni pozostaje bez kremu. Można go ozdobić w dowolny sposób. Polewą lub zwyczajnie posypując cukrem pudrem, ja tak zrobiłam. Ozdobę stanowią wzorki cynamonowe, mogą też być ze słodkiego kakao. Teraz torcik ląduje w lodówce, najlepiej na kilka godzin. Po tym czasie ciasto ponownie zmięknie dzięki musowi, kroi się idealnie. Jestem bardzo zadowolona z finalnego smaku torciku. Pyszny wyszedł
I tu będę miała takie teszklanki mleka kokosowego. Daktyle zalewamy gorącą wodą na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odsączamy. Wodę zostawiamy na wszelki wypadek. W pojemniku blendera rozdrabniamy płatki jaglane, dodajemy kakao i miksujemy z daktylami. Jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy ok. 50 ml wody odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem wykładamy ciemną masą, dokładnie dociskamy. Wkładamy na 30 minut
Smakuje zdrowojeszcze gorący spód wylewamy przygotowaną masę jogurtową... Masa jogurtowa: - 600g jogurtu greckiego (u mnie b.gęsty) - 3 jajka - 2 płaskie łyżki mąki orkiszowej typ750 - 2 łyżki dobrego, ciemnego kakao - 3/4 szklanki ksylitolu lub cukru (u mnie 1/2 szklanki ksylitolu i 1/4 szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu z agawy lub płynnego miodu lub innego syropu (u mnie kokosowy) Dodatkowo: - ok.400g
Smaczne Zdrowelnianego 150 g daktyli 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli Krem jaglany: 100 g kaszy jaglanej suchej 150 g namoczonych daktyli 40 g czekolady gorzkiej (o zawartości minimum 70% kakao) - rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub mikrofalówce 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego 1-2 łyżki wody Na wierzch: ok. 600 g świeżych truskawek garść borówek WYKONANIE 1. Przygotuj spód - w blenderze
Powiedz dietom nieużyj dodatkowo: Wanilia – 1 laska Daktyle – 6 sztuk lub 3 łyżki syropu Jeśli natomiast chodzi za Tobą wersja czekoladowa, to do słodkiej dodaj po prostu 2 łyżki kakao, a dla truskawkowej szklankę lub dwie truskawek. Nie ma nic prostszego! Jeśli chcesz uzyskać inny smak, po prostu pobaw się troszkę w kuchni, weź przyprawy, owoce czy aromaty i dodawaj
Blendmanwyjmujemy puszkę i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy mikserem na puch. I dodajemy po łyżce mleka z puszki. Powstanie masa, którą przekałdamy wafle. Do masy możemy dodać advocata lub kakao. Dociskamy na wierzchu czymś ciężkim i zostawiamy do zastygnięcia. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnitrzcinowego 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu Polewa: 50ml mleczka kokosowego lub śmietanki 36% 50-60g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60% Dodatkowo: migdały do ozdoby Spód: 1. Do miseczki przełożyć olej kokosowy, dodać zmielone daktyle i wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wsypać mąkę, wlać mleczko
Mała Cukierenka