minuty na mocniej chrupiące kiełbaski są w środku upieczone, skórka chrupiąca, kiełbaski sa w sumie bez nadmiaru tłuszczu bo sporo zbednego wyciekło do patelni podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 ząbki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dać soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękawałki mozzarelli, posiekany szczypior i sałatę porwaną w strzępy. W oddzielnym naczyniu mieszamy naturalny jogurt oraz majonez, przyprawiając sos solą, oraz pieprzem. Sałatkę rozkładamy na talerze, polewając każdą porcje jogurtowym sosem
Miód i pieprzpołowie czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam podałam z sosem jogurtowym: rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut, w połowie czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końca pieczenia talarki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopt jest w wcześniejszych wpisach potrzeba nam 3 blaty masa budyniowa : 3/4 litra mleka 2 budynie cukier waniliowy 1szt masa jogurtowa 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego i 1 galaretka agrestowa masa plastyczna dostępna na stronie internetowej http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow/
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieobawy, że gdy wyjmiemy je kiedyś do zjedzenia, spotka nas wielka zlepiona papka pierogowa ;) I zapewniam Was, że mrożone smakują równie wiosennie! :) Najczęściej podaję takie pierożki z sosem jogurtowym, który podkreśla owocowy smak i dodaje słodkości. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 1/3 szklanki mleka jeśli bardzo lubimy słodkie - 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki mieszamy i polewamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!dlaczego listopad miałby być bez lodów? Przecież można zakręcić jesienny smak. Na przykład ze śliwkami – to takie na wskroś jesienne. A pasuje idealnie do owoców pod kruszonką, jogurtowego koktajlu czy gorących naleśników. Skorzystałem ze słoiczka powideł zrobionych eksperymentalnie w maszynie do pieczenia chleba (przepis znajdziecie poniżej),... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcujednak filety ;) Kurczak przygotowany w ten sposób ma niesamowicie chrupiącą panierkę i bardzo delikatne, soczyste mięso. Polecam Wam zarówno na obiad jak również jako mięsną przekąskę na imprezy. Z jogurtowymi sosami smakują po prostu wyśmienicie. Składniki: 3 filety z kurczaka sól łyżka papryki słodkiej ew. pieprz 2 szkl mąki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 2/3 szkl mleka szkl mąki
Smakołyki Asi1/2l gorącej wody, ostudzić. Podobnie przygotować pozostałe galaretki. 1/3 szkl galaretki wiśniowej i brzoskwiniowej odłożyć. Galaretkę czerwoną wymieszać z 200 ml jogurtu naturalnego. Na spód ciasteczkowy wylać masę jogurtową, odstawić do stężenia. Wylać odłożoną galaretkę czerwoną. Odstawić do stężenia. Podobnie przygotować warstwę z galaretką brzoskwiniową. Brzoskwinie obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na stężałym torciku i zalać tężejącą galaretką cytrynową
Smakołyki Asiobiad lub kolację. Ich zaletą jest to, że dosyć szybko się je przygotowuje, zwłaszcza jeśli zostanie nam trochę kaszy z obiadu. Świetnie smakują z ulubioną surówką lub sosem jogurtowym. Polecam :) Kotleciki podałam na półmisku "Julia Gold" od Porcelany Bogucice . 100g kaszy jaglanej brokuł 1 jajko sól, pieprz ząbek czosnku olej do smażenia bułka tarta Brokuła umyć, podzielić na mniejsze
Smakołyki Asimusi być mocno schłodzona. Gdy jogurt jest zimny, wtedy masa szybko zacznie tężeć. Najlepiej zacząć od przygotowania galaretki agrestowej. Gdy ta będzie zimna można zabrać się za przygotowanie masy jogurtowej
Smakołyki Asimiksujemy razem z żółtkami, dynią i cukrem. Następnie kolejno dodajemy budyń w proszku i pozostałe składniki. Osobno ubijamy pianę z białek i szczypty soli, którą łączymy stopniowo z masą jogurtową. Tak przygotowaną masę wylewamy na ostudzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na około godzinę. By uniknąć pęknięcia ciasta, gdy już widzimy, że wierzch nam się zrumienił
Karczma Honoriettyryż wchłonie płyn. W międzyczasie kroimy ser w średnią kostkę, mieszamy w misce z jogurtem, pieprzem i ziołami. Gdy na patelni prawie nie ma śladu po bulionie wrzucamy sos jogurtowy i smażymy mieszając aż ser się rozpuści, a sos osiągnie właściwą konsystencję, ma być kleiste, ale nie lejące. First step is to cut the onion into medium cubes, wash
Martyna Cooksprzelewamy zimną wodą. Gdy już wszystkie składniki się połączą na patelni dorzucamy makaron, mieszając smażymy, aż wszystkie nitki makaronu połączą się z zawartością patelni. Dokładamy zwartość miski, czyli mix jogurtowy i smażymy wszystko razem mieszając, aż praktycznie cała woda wyparuje z sosu. Put the water in the pot and start heating for boiling the pasta. I always
Martyna Cooks