jogurtowe - 4574 przepisów (strona:209/305)

Babeczki jogurtowe z polewą jajeczną 158

łyżeczka cukru 2 łyżeczki żelatyny  Sposób wykonania: Ciasto: Masło rozpuścić,  ostudzić do temp pokojowej, wymieszać z jogurtem, jajka zmiksować na kogel mogel z cukrem, dodać masę jogurtową z masłem, skórkę otartą z cytryny oraz sok, wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, połączyć składniki suche z mokrymi, dodać płatki czekolady

Wanilia i Kardamon
Sobota w kuchni 147

stron z lub bez tłuszczu. Poniżej podaję też przepis na placki z marchewką; zawsze to odmiana tradycyjnych placków i pomysł na ciekawe urozmaicenie posiłku. Jogurt wiśniowy. Kolejna jogurtowa wariacja. Tym razem wykorzystałam wiśnie z mrożonki, które zostały niewykorzystane do ciasta. Jogurt przełożyłam wiśniami i płatkami owsianymi. Sok po wiśniach wymieszałam zjogurtem i zrobiłam jedną owocową warstwę. Krem z białych warzyw

Kucharzyca
Babka jogurtowa z bakaliami 168

Pyszna babka jogurtowa w bakaliami świetnie sprawdzi się na świąteczny stół i nie tylko. Będzie również smacznym dodatkiem do kawy. Piekłam w formie keksowej o wymiarach 35x12,5 cm (ale można użyć mniejszej). SKŁADNIKI 120 g masła 4 jajka szczypta soli 150 g cukru trzcinowego (można zastąpić zwykłym) 1 opakowanie cukru waniliowego 180 g jogurtu naturalnego 100 g mieszanki bakalii

Passions hobbies life
Amarantusowa szarlotka z budyniem 158

jaja    16 g cukru wanilinowego    2 łyżeczki proszku do pieczenia    1/2 szklanki cukru  brązowego    3 łyżki śmietany jogurtowej 10% Na masę:    2 budynie waniliowe bez cukru    5 twardych jabłek    sok z 1/2 cytryny    800 ml mleka    4-6 łyżek cukru brązowego

peggiwkuchni
jogurtowo galaretkowe babeczki z czekoladą i posypką... 129

foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić, do foremek silikonowych z kominkiem włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc babeczki galaretkowe przełożyć na talerz - są bardzo lekkie, smaczne i mało kaoryczne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z jogurtów greckich pod kokosową pierzynką 29606

dodajemy mąkę ziemniaczaną, ziarenka z laski wanilii i ostudzone, roztopione masło, mieszamy. W osobnej misce 2 białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli. Ubite białka delikatnie łączymy z jogurtową masą. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia (u mnie z odpinanym dnem, lecz uważajcie, jeśli macie nieszczelną tortownicę, warto umieścić ją dodatkowo w żaroodpornym pojemniku

Be Fit Be Strong
Wiosenna sałata z sakiewkami z jajek i podsuszonymi pomidorkami 151

świeży koperek. Do sałatki przygotowujemy sos na bazie jogurtu gęstego. Jogurt mieszamy z dużą ilością pieprzu cytrynowego, szczyptą soli i posiekanego drobno koperku. Sałatę podajemy z sosem    jogurtowym. Smacznego

Moniki Smakołyki
Dip jogurtowy z kolendrą 152

Składniki: 250 g jogurtu greckiego; 4 gałązki kolendry; Sok wyciśnięty z 1/2 limonki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Z 1/2 limonki wycisnąć

Gospodyni Miejska
Falafel 219

celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Falafele podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu , z ulubionymi dodatkami: z sałatką, hummusem, harissą, same, w picie lub w tortilli. U mnie z dipem jogurtowym z kolendrą . SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 15 falafeli. Falafele należy smażyć bezpośrednio po uformowaniu w kotlety . Dodatek sody oczyszczonej sprawia, że falafele są chrupiące na zewnątrz

Gospodyni Miejska
Zaćmienie umysłu. I mazurek porzeczkowo-jogurtowy 142

wiem, mazurek to trochę oszukany... Ale dobra wiadomość jest taka, że w ciągu roku można taki upiec, nazywając po prostu tartą. I nikt nie prawa się przyczepić! Mazurek porzeczkowo-jogurtowy Składniki: (na formę do tarty o wymiarach 34x9 cm) spód: 160 g mąki pszennej 30 g cukru 60 g zimnego masła 1 jajko masa jogurtowo-porzeczkowa: 170g jogurtu greckiego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 171

upieczone własnoręcznie wystarczy owinąć w bawełnianą lub lnianą ściereczkę i wytrzyma w zależności od rodzaju od 2 do 5 dni. Sałatki owocowe - powinny być zjedzone tego samego dnia. Sosy jogurtowe, majonezowe - 2-4 dni, przechowywane w lodówce i w zamkniętych naczyniach. Szaszłyki - mięso do nich można pokroić i przyprawić nawet 2 dni wcześniej. Dzień wcześniej nabić na patyki wraz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Nadziana babka drożdżowa z kruszonką cynamonową 184

Bueno  RÓŻOWA KUCHNIA - Babka Wielkanocna o smaku cytrynowym ESMERALDA ZE SMAKIEM -Babka czekoladowa ze zsiadłym mlekiem KUCHNIA I PODRÓŻE - Kruche babeczki z masą orzechową MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Babeczki jogurtowe-pomarańczowe  MOJE MAŁE CZAROWANIE - Babka bananowo-kakaowa

Grunt to przepis!
Jogurtowy ser Labneh i kolorowe kulki serowe 174

Labneh - domowy ser jogurtowy, warto go zrobić, bo to samo zdrowie. Bardzo prosty do przygotowania, pyszny, bardzo delikatny i kremowy, powstaje po odcięknięciu srewatki z jogurtu, bo lanneh to nic innego jak odcedzony jogurt. Do przygotowania serka można użyć jogurtu samodzielnie wyprodukowany w domu lub kupnego jogurtu typu greckiego - bałkańskiego. Kupując jogurt zwróć uwagę, by w składzie było wyłącznie mleko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Brokuły z lekkim sosem czosnkowym 187

jogurtu naturalnego szczypta soli, szczypta pieprzu szczypta kurkumy i imbiru 2 ząbki czosnku Wykonanie Brokuł gotujemy na parze. Jogurt mieszamy z przyprawami, dodajemy przeciśnięty czosnek. Podajemy brokuły polane sosem jogurtowym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/brokuly-sosem-czosnkowym/ BosowKuchni Artykuł Brokuły z lekkim sosem czosnkowym pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi

Mieszam w Garnku
Kawowo - śmietankowy przekładaniec 192

ciacho takie konkretne , kilkuwarstwowe , z kremem lub solidną porcją śmietany. I wczoraj właśnie był ten dzień  ... poszalałam , pokombinowałam i oto powstał taki kawowy przekładaniec. Kawowy spód , dwie śmietanowo-jogurtowe warstwy i kawowa galaretka  - która jest tutaj taką kropką nad i . Składniki : Kawowy spód: 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej  1/4 szklanki wrzącego mleka 2 jajka 125 g miękkiego masła

Malinowa Kawiarenka