foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić, do foremek silikonowych z kominkiem włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc babeczki galaretkowe przełożyć na talerz - są bardzo lekkie, smaczne i mało kaoryczne.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędodajemy mąkę ziemniaczaną, ziarenka z laski wanilii i ostudzone, roztopione masło, mieszamy. W osobnej misce 2 białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli. Ubite białka delikatnie łączymy z jogurtową masą. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia (u mnie z odpinanym dnem, lecz uważajcie, jeśli macie nieszczelną tortownicę, warto umieścić ją dodatkowo w żaroodpornym pojemniku
Be Fit Be Strongświeży koperek. Do sałatki przygotowujemy sos na bazie jogurtu gęstego. Jogurt mieszamy z dużą ilością pieprzu cytrynowego, szczyptą soli i posiekanego drobno koperku. Sałatę podajemy z sosem jogurtowym. Smacznego
Moniki SmakołykiSkładniki: 250 g jogurtu greckiego; 4 gałązki kolendry; Sok wyciśnięty z 1/2 limonki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Z 1/2 limonki wycisnąć
Gospodyni Miejskacelu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Falafele podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu , z ulubionymi dodatkami: z sałatką, hummusem, harissą, same, w picie lub w tortilli. U mnie z dipem jogurtowym z kolendrą . SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 15 falafeli. Falafele należy smażyć bezpośrednio po uformowaniu w kotlety . Dodatek sody oczyszczonej sprawia, że falafele są chrupiące na zewnątrz
Gospodyni Miejskawiem, mazurek to trochę oszukany... Ale dobra wiadomość jest taka, że w ciągu roku można taki upiec, nazywając po prostu tartą. I nikt nie prawa się przyczepić! Mazurek porzeczkowo-jogurtowy Składniki: (na formę do tarty o wymiarach 34x9 cm) spód: 160 g mąki pszennej 30 g cukru 60 g zimnego masła 1 jajko masa jogurtowo-porzeczkowa: 170g jogurtu greckiego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeupieczone własnoręcznie wystarczy owinąć w bawełnianą lub lnianą ściereczkę i wytrzyma w zależności od rodzaju od 2 do 5 dni. Sałatki owocowe - powinny być zjedzone tego samego dnia. Sosy jogurtowe, majonezowe - 2-4 dni, przechowywane w lodówce i w zamkniętych naczyniach. Szaszłyki - mięso do nich można pokroić i przyprawić nawet 2 dni wcześniej. Dzień wcześniej nabić na patyki wraz
Codzienna kuchnia niecodziennaBueno RÓŻOWA KUCHNIA - Babka Wielkanocna o smaku cytrynowym ESMERALDA ZE SMAKIEM -Babka czekoladowa ze zsiadłym mlekiem KUCHNIA I PODRÓŻE - Kruche babeczki z masą orzechową MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Babeczki jogurtowe-pomarańczowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Babka bananowo-kakaowa
Grunt to przepis!Labneh - domowy ser jogurtowy, warto go zrobić, bo to samo zdrowie. Bardzo prosty do przygotowania, pyszny, bardzo delikatny i kremowy, powstaje po odcięknięciu srewatki z jogurtu, bo lanneh to nic innego jak odcedzony jogurt. Do przygotowania serka można użyć jogurtu samodzielnie wyprodukowany w domu lub kupnego jogurtu typu greckiego - bałkańskiego. Kupując jogurt zwróć uwagę, by w składzie było wyłącznie mleko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jogurtu naturalnego szczypta soli, szczypta pieprzu szczypta kurkumy i imbiru 2 ząbki czosnku Wykonanie Brokuł gotujemy na parze. Jogurt mieszamy z przyprawami, dodajemy przeciśnięty czosnek. Podajemy brokuły polane sosem jogurtowym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/brokuly-sosem-czosnkowym/ BosowKuchni Artykuł Brokuły z lekkim sosem czosnkowym pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi
Mieszam w Garnkuciacho takie konkretne , kilkuwarstwowe , z kremem lub solidną porcją śmietany. I wczoraj właśnie był ten dzień ... poszalałam , pokombinowałam i oto powstał taki kawowy przekładaniec. Kawowy spód , dwie śmietanowo-jogurtowe warstwy i kawowa galaretka - która jest tutaj taką kropką nad i . Składniki : Kawowy spód: 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki wrzącego mleka 2 jajka 125 g miękkiego masła
Malinowa KawiarenkaŻelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody. Śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować. Namoczoną żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i cały czas miksując dodać ją do masy jogurtowej. Dodać pokrojone galaretki , kiwi i rodzynki , wymieszać. Jedną połowę biszkoptu wyłożyć do tortownicy, nasączyć , wylać większą część masy jogurtowej.Przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę masy.Odstawić do zastygnięcia
Moje domowe kucharzeniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pamiętacie moje serki jogurtowe? ( Serek z jogurtów naturalnych , serek z jogurtów greckich .) Idealnie nadają się do przygotowania pysznych kuleczek. Kulki można obtaczać w dowolnych przyprawach i ziołach. Niżej podałam przykładowy przepis, którego efekt widoczny jest na zdjęciu. Takie kuleczki idealnie rozsmarowuje się na świeżym pieczywie - czy też tostach. Pasują do sałatek ze świeżych
Di gotujejogurtu. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 duży kubek naturalnego jogurtu 1 szklanka wody sól Przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki i zmiksować. Podawać schłodzony. Artykuł AYRAN, czyli turecki napój jogurtowy pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisydoprawiamy pieprzem. Sałatę myjemy, tniemy w paski, pomidorki kroimy na cztery części a awokado w kostkę. Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, awokado i kawałki łososia. Całość polewamy sosem jogurtowym
Gotowanie i blogowanie