Odstawiamy na ok. 3 godziny do napęcznienia. Jogurt wymieszany z cukrem dodajemy do nasionek. Truskawki i banany zmiksować w 2 osobnych miseczkach. Czekoladę pokroić w cienkie paseczki. Nałożyć masy jogurtowej do szklanek lub słoików, na to mus bananowy, potem truskawki i na wierch wysypać czekoladę. Kolejność warstw można pewnie zmieniać ale gdy cięższe są na wierzchu to wszystko może się
W kuchni bez szafekProste muffinki jogurtowe nadziewane orzechami piniowymi. Jeżeli macie problem z ich zakupem, to można je zastąpić np. orzechami włoskimi. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g cukru trzcinowego 250 g jogurtu naturalnego 125 g masła 250 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 150 g orzechów piniowych dodatkowo na polewę
Passions hobbies lifezrobienia, składa się z sałaty lodowej, kiełków brokuła, świeżego ogórka, rzodkiewki i groszku, do tego jajka ugotowane na twardo, szczypiorek oraz kosteczki żółtego sera dla zaostrzenia smaku. Polana jest jogurtowym sosem koperkowym. Idealna na kolację, śniadanie, jako przegryzka w ciągu dnia albo na obiad w pracy. Bardzo Wam polecam :) SKŁADNIKI: 1/2 małej lub 1/3 dużej główki sałaty lodowej
Słodko-Słony Świat IlonySurówka z marchewki jest jednym z najpopularniejszych dodatków do polskiego obiadu. Dziś przygotujemy ją na nieco inny, ale bardzo prosty sposób. Do przygotowania jogurtowej marchewki potrzebujemy: Marchew Jogurt naturalny Opakowanie moreli Jabłko Ocet winny Cukier Sól Pieprz Na pół kilograma marchwi potrzeba ok. 100g suszonych moreli. Morele wkładamy do miseczki, zalewami kilkoma łyżkami octu winnego (lub innego o słodkawym smaku
MarcinChefzależności od wielkości ziemniaków. Ziemniaki powinny być miękkie i lekko się przyrumienić. W trakcie pieczenia ziemniaków, mamy czas na przygotowanie sosu czosnkowego, gdy takowy lubimy, my uwielbiamy... ;-) Sos czosnkowo-jogurtowy: - 2-3 ząbki czosnku - jogurt bałkański - sól i świeżo mielony pieprz Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę, posolić, dodać jogurt typu bałkańskiego, doprawić świeżo mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać i gotowe
Smaczne Zdrowebrytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. W stawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25 min. Po upieczeniu wystudzić i dopiero później przekroić na 2 części. Składniki na krem jogurtowy: 2 jogurty naturalne 400 ml 3 łyżki cukru brązowego 6 łyżeczek żelatyny 1 śnieżka 200 ml mleka 6 bananów Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku. Banany obrać i pokroić
Panda i jej światOdcedzony jogurt (w temperaturze pokojowej) zmiksować i dodać do niego rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Zmiksować na gładką masę. Zaczekać chwilę, żeby masa zgęstniała. Na koniec udekorować mazurka masą jogurtową i kajmakiem za pomocą rękawa cukierniczego
The Sweet Damsellubi ryby nie podszedł. Dużo lepiej wypadłby samodzielnie upieczony łosoś bądź ten wędzony na zimno, - zamiast mieszanki sałat wystarczy sałata lodowa, która cudownie komponuje się z ogórkiem i sosem jogurtowym. Choć kolacja była zdrowa to rozczarowała mnie nieco. Mojego Syna też, gdyż wybrał parówkę na ciepło z keczupem ;) o Mężu nie wspomnę bo z założenia odmówił spożycia ze względu
Kuchnia po mojemukokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego, ok. 400 g 200 g serka wiejskiego 2 łyżki dowolnej mąki, u mnie ryżowa 2 czubate łyżki płynnego miodu ok. 50 g wiórków kokosowych
Kuchnia Elliedrobne paski, pomidora w kostkę, a cebulę w piórka. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni, układamy na nich kolejno: sałatę, pomidory, cebulę i mięso. Wszystko polewamy sosem jogurtowym i zwijamy. Piekarnik mam już od ponad dwóch miesięcy i już dziś wiem, że była to słuszna decyzja. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje
Kulinarne przygody Gatityprzedpołudniowej kawki proponuję pyszne ciasto jogurtowe z wiśniami. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Warto w parę chwil wyczarować to pyszne ciasto. SKŁADNIKI: Ciasto: 200g mąki pszennej, 70g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki jogurtu greckiego, 1 jajko, 100ml oleju, Kruszonka: 2 łyżki masła, 50g mąki, 50g cukru, Dodatkowo: 200g wiśni drylowanych w lekkim syropie DAGOMA. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasipewno kiedyś pojawi się na blogu. Dzisiaj jednak kuleczki-kotleciki jajeczno-tuńczykowe. Bardzo lekkie i puszyste, mimo smażenia w głębokim tłuszczu. Idealnie komponują się z śmietanowymi czy jogurtowymi sosami ziołowymi. Jest to też smaczna propozycja na nadchodzącą Wielkanoc. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 150 g tuńczyka w oleju niewielka bułka kajzerka sól i pieprz do smaku
Codzienna kuchnia niecodziennapyszne i zawsze mnie zachwycały ale ta jest jeszcze pyszniejsza, wilgotna, puszysta, sprężysta, aromatyczna, orzeźwiająca. Na wielkanocnym stole będzie ozdobą dla oczu i brzucha, zachęcam do upieczenia. Babka limonkowo - jogurtowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieaparacie :) W sumie to nadal nie wiem, które zdjęcie podoba mi się najbardziej. Na Facebooku królowało zdjęcie na tle zielonym. Pewnie i Wam uderzyła wiosna do głowy :) Ciasto jogurtowe z czerwonymi pomarańczami Składniki / blacha 22-26 cm: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 200 g cukru skórka z 1 czerwonej pomarańczy
Chilli Czosnek i Oliwawyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez baby oblanej czekoladą. Moja ulubiona to babka gotowana (przepis) , która zawsze gościła na wielkanocnym stole w moim rodzinnym domu. Prezentowana poniżej babka jogurtowa też zasługuje na miejsce wśród wielkanocnych smakołyków. Nie jest za sucha, ale też nieprzesadnie wilgotna. Prosta i szybka, ze składników, które zazwyczaj są w każdej kuchni pod ręką. Składniki
Smakowity Blog Kulinarny