drobno posiekać oRaz koperek.Mortadelę pokroić w kostkę.Rzodkiewki umyć i pokroić w ósemki.Jogurt wymieszać z solą,pieprzem i odrobiną musztardy( nie musowo).Wszystkie warzywa wymieszać z sosem jogurtowym oraz koperkiem i szczypiorkiem.Podawac z chrupkim warzywem:).Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinadał mu kapitalnego smaku, który delikatnie przypomina 'coś' mięsnego! Lekko pikantny, chrupiący z zewnątrz, mięsisty w środku i... ... z askakująco pyszny! Dziś zaserwowałam go na obiad (z sosem jogurtowym i kolorową surówką), a jutro wyląduje w bułce na kolację- jako wypasiony wege burger :) 8 sztuk (o średnicy bułki): * kalafior- 1 mała główka * jajko- 1 szt. * cebula- 1 mała * czosnek
Kraina Miodem Płynącanagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów na słodkości letnie: Ciasto ucierane z rabarbarem , Cudaczek z truskawkami , Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkam i, Kruche ciasto z truskawkami , Muffinki z truskawkami i rabarbarem , Ryż na mleku z truskawkami , Śmietankowiec z truskawkami . Smacznego
paapilotkaaDziś, wbrew logice i panującym wszędzie owocom, proponuję przepis na babeczki jogurtowe. Prosty, szybki i niezawodny. składniki: 1 mały jogurt naturalny (180g) kubek po jogurcie umyć i odmierzać nim pozostałe składniki 3 kubeczki mąki 1,5 kubeczka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka 1 kubeczek oleju wykonanie: Jogurt, jajka i olej wlewam
babka w formieDziś, na pierwsze wakacyjne śniadanko dla synusia, mimo niesprzyjającej pogody (na termometrze już ponad 30 stopni), postanowiłam usmażyć pyszne placuszki jogurtowe. Nie są zbyt pracochłonne i miło je przygotowywać myśląc, że właśnie zaczyna się urlop :-) składniki: 1 szklanka mąki 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu wykonanie: Wszystkie
babka w formieMango lassi, czyli indyjski napój jogurtowy z mango jest powszechnie znany na całym świecie i ma tyle odmian, ile osób go przygotowuje. Mniej lub bardziej gęste. Na jogurcie, maślance, mleku lub ich kombinacjach. Ze szczyptą soli i kardamonu lub bez. Jedno jest pewne - musi zawierać super dojrzałe mango! Najlepsze jakie uda się nam znaleźć. Idealnie byłoby użyć odmiany azjatyckiej
zadanie-gotowanieszklanka agrestu 2 szklanki czerwonej porzeczki 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka truskawek 2 małe jogurty naturalne 1/2 galaretki Sposób przygotowania Agrest … Czytaj dalej Deser jogurtowy z owocami
czarrna od kuchnirozpuścić żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Jogurt naturalny przełożyć do miski. Dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować do połączenia składników. Do masy jogurtowej dodać ok 1/3 przygotowanego wcześniej musu truskawkowego. Ponownie dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Z lodówki wystawić schłodzoną tortownicę. Wlać kilka łyżek masy jogurtowo-truskawkowej i wstawić do lodówki
Monia miesza i gotujepieczemy przez 60-70 minut. Gotowy pasztet studzimy, po czym wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Pasztet podajemy z pieczywem. Świetnie pasuje do niego ketchup, sos jogurtowy bądź czosnkowy. Notatki * można pominąć ** można zastąpić oliwą by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnikawałki ok. 1,5 cm grubości. Szczypiorek siekamy. Mleko mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym lub formie do zapiekanek układamy ziemniaki. Polewamy sosem jogurtowym. Na bokach układamy kawałki porów, które polewamy łyżką oliwy z oliwek. Na środku układamy pierś z kurczaka. Całość posypujemy szczypiorkiem i układamy gałązki świeżego tymianku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
My Chcemy Jeśćwypowiadane słowa. Ale wróćmy do ciast mojej mamy. Firmówka- niby nie taka spektakularna jak ze sklepu, ale uwielbiałam to ciemne ciasto i domowy krem na wierzchu posypany kakao. Jogurtowy sernik- wiecie, taki w stylu jogurt plus galaretka, biszkopty na spód i owoce na wierzch. No i biszkopt z galaretką. Klasyk nad klasykami. Z kremem budyniowym. I owocami- latem głównie truskawkami
les mirabelleswysoką zawartością pomidorów i bez sztucznych dodatków i cukru dodajemy niemal do wszystkiego, zawiera sporo likopenu i jest idealnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek czy pizzy, majonez stanowi bazę sosów jogurtowych, których jemy bardzo dużo, musztarda to składnik wielu marynat i dressingów jogurt naturalny/grecki Używam go zamiast śmietany, której mój organizm nie trawi, do sosów, do zabielania zupy, jako dodatek
Cooking MonsterSzybka, prosta i bardzo uniwersalna sałatka z sałaty lodowej, roszponki i pokrojonej w cieniutkie piórka szalotki. Z pysznym miodowo-jogurtowym dressingiem z dodatkiem musztardy ziarnistej. Można podać ją jako dodatek do obiadu lub - wzbogacić o pokrojone w kostkę awokado, pomidorki cherry oraz ugotowane na twardo jajko, wędzonego łososia lub plastry grillowanej piersi kurczaka - i zjeść na lunch czy kolację
cool and mintyDzięki niemu lekka sałatka jest wyrazista i pełna smaku. Jeśli chcecie, aby dressing był mniej kaloryczny, możecie w równych proporcjach wymieszać majonez z jogurtem, lub przygotować równie smaczny sos jogurtowy. Do sałatki pasuje kawałek bagietki posmarowanej oliwą i opieczonej na suchej patelni. Sprawdzi się jako przekąska do pracy lub lekka kolacja w gronie przyjaciół. SKŁADNIKI / 2 porcje ¹⁄₄ główki sałaty lodowej
cool and minty