Smaczny i szybki obiad, czyli placuszki ze szpinaku z pokruszonym serem kozim, podane z sosem jogurtowym z uprażonymi orzechami włoskimi. Całość współgra idealnie! To pyszna alternatywa
Oryginalny smakmargaryną. Nałożyć po łyżce ciasta, zrobić wgłębienie. Ostrożnie wbić po 1 jajku. Nałożyć ciasto prawie po brzegi. Lekko natłuścić olejem za pomocą pędzelka. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Podawać 5-10 minut po wyjęciu z piekarnika. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub z kiełkami
Smakołyki AsiPrzepyszne, jogurtowe placuszki typu pancakes z brzoskwiniami. Puszyste, delikatne i bardzo, bardzo smaczne. Bardzo proste do wykonania. Idealne na letnie śniadanie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na: 6 czubatych łyżek mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree 1 jajko 140 g jogurtu greckiego 2 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka oliwy z oliwek 2 brzoskwinie
Kuchnia bezglutenowaTak jak obiecywałam znowu pojawia się kasza jaglana :) i to w wersji obiadowej zamiast ziemniaków. Kotleciki są świetnym dodatkiem do obiadu ale również są pyszne
Niezły Młynekmieszamy łyżką lub szpatułką. Ciasto będzie lepkie i takie ma być. W szerokim rondlu nagrzewamy olej do temperatury ok. 175 ° C. Łyżką do lodów maczaną w oleju nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej (jednorazowo smażyłam po 6 sztuk). Smażymy na rumiano z obu stron (moje same się odwracały). Wyjmujemy, kładziemy na ręczniki kuchenne do odsączenia z nadmiaru tłuszczu(...)Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki
mojewypiekiinietylkobanalnie proste do przygotowania, tanie i smaczne. Można je podawać do gulaszu, duszonego mięsa i sosów grzybowych albo podsmażone z cebulką i skwarkami. Równie dobrze smakują z wyrazistym sosem jogurtowym i warzywami ugotowanymi na parze. Porada na dziś: aby kopytka były miękkie i puszyste, staram się dodawać jak najmniej mąki, jednak jej ilość zależy od wilgotności ziemniaków, natomiast niewielki(...)następnego dnia. Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa. Nie sprawdza się natomiast mielenie ich w blenderze. Dodać mąkę, sól i rozbełtane jajko. Szybko wyrobić ciasto, w razie potrzeby podsypując niewielką ilością mąki. Z ciasta uformować wałeczki mniej więcej grubości kciuka i pokroić w poprzek na niewielkie (około 1,5 cm) kawałki czyli nasze kopytka. Kopytka
Cztery FajeryPuszyste i wilgotne ciasto z gruszkami to świetny pomysł na deser. Ciasto szykowane na oleju jest proste do upieczenia i dłużej zachowuje świeżość, a gruszki z cynamonem i imbirem smakują i pachną cudownie. Jeśli masz więcej gruszek, to polecam Ci zrobić placki jogurtowe z gruszkami lub coś zupełnie innego.. Sałatka ze szpinakiem i gruszką to pyszny pomysł
AniaGotuje.plWami pomysłem na "ostatkowe" słodkości. Dzisiaj propozycja na bezglutenowe eklerki z nadzieniem serowo-jogurtowym dzięki temu są o wiele mniej kaloryczne niż tradycyjne. Spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g: 256 kcal w tym: B: 7 g; W: 15 g; T: 20 g. Składniki Ciasto - 100 g masła - 4 jajka - 3/4 szklanki mąki kukurydzianej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - szczypta
Health-Fit-Lifewysoki rant. Schłodzić w lodówce 20 minut, nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać kulki ceramiczne, lub fasolę. Piec w temperaturze 180 stopni 10 minut, następnie zdjąć papier z kulkami i dopiec kolejne 7-8 minut. Wystudzić. Nadzienie jogurtowe 600 ml jogurtu greckiego 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyzka
Piekarz-Kucharz-Garkotłukłyżki oliwy • szczypta soli Krem serowy • 3/4 szklanki śmietanki 30% • 2 serki jogurtowe Almette • szczypta soli Dekoracja • pomidorki koktajlowe • różyczki brokuła Wykonanie: Bułeczki drożdżowe • Do miski wsypać przesianą mąkę, drożdże, cukier, sól i przemieszać składniki. • Wlać ciepłe mleko, oliwę i wyrobić na sprężyste ciasto. Ja wyrabiam mikserem z końcówką hakiem. • Ciasto przełożyć do miski
To co kochamteż najdziecie ich przepis), które zaszalały z przepisem na Lizaki choinki z ciasta czekoladowego . Dziewczyny nie dość, że zinterpretowały przepis stosownie do okazji i zamiast choinek przygotowały przeurocze zajączki, to dokonały jego cudownego uzdrowienia — ksylitol zastąpił cukier, mąka gryczana mąkę pszenną, a polewa jogurtowa lukier. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem pod olbrzymim wrażeniem pomysłowości i własnej inwencji! WYRÓŻNIENIE
Food Squareproste, lekkie ciasto bez pieczenia powstało "z potrzeby chwili" 😊 Potrzebowałam jakieś ciacho na następny dzień, a w sklepie mieliśmy akurat w promocji jogurty Jogobella ... więc postanowiłam coś z nich stworzyć 😎 Inspiracją było ciasto z pysznego bloga Ewy Z cukrem pudrem . Wyszło bardzo smacznie 😍 Na masę malinową I: 500 g jogurtu owocowego (u mnie malinowy) 100 g malin(...)wylewamy je na masę jogurtową i wstawiamy do lodówki. Następnie przygotowujemy kolejną warstwę jogurtową tak samo jak warstwę I. Wylewamy ją na stężoną galaretkę malinową i wstawiamy do lodówki. Kiedy II warstwa stężeje układamy na niej maliny. Ostatnie dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 900 ml wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wylewamy je na maliny. Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej
Walijskie Pichceniesię do rąk można dodać trochę mąki). Stolnicę lekko posypujemy mąką, przekładamy ciasto i wałkujemy na grubość ok. 1,5 cm. Większą foremką wykrawamy kółka, a mniejszą środki. Pozostałe ciasto ponownie wałkujemy i wykrawamy kolejne kółka z dziurką. Jak przygotujemy wszystkie ciastka – smażymy je na głębokim tłuszczu na rumiano, z obu stron, na oleju rozgrzanym do temperatury(...)Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki
mojewypiekiinietylkołyżka masła Dodatki: Masełko solone, masełko czosnkowo-tymiankowe, sos jogurtowy, chips z boczku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie dodajemy masło i przyprawy i ugniatamy na gładziutkie puree. Studzimy. Do wystudzonego puree dodajemy mąkę. Celowo nie podałam jej ilości, ponieważ wszystko zależy od odmiany ziemniaków. Ciasto ma być dosyć twarde, przypominające ciasto na kopytka. Dobrym(...)masła dodajemy ¼ łyżeczki soli, mieszamy. Masełko czosnkowo-tymiankowe – do 2-3 łyżek miękkiego masła dodajemy 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku oraz 2 łyżeczki świeżego, drobno siekanego tymianku. Sos jogurtowy – kilka listków świeżej drobno siekanej mięty zalewamy 3-4 łyżkami gęstego jogurtu. Dodajemy odrobinkę soli i zostawiamy na jakieś 20 minut. Warto ten sos przygotować przed robieniem moskoli, gdyż mięta
Kate's Kitchen