Smoothie truskawkowe z kiwi - orzeźwiająca, kwaskowata propozycja na lato Składniki na 2 porcje: 2 szklanki truskawek 2 szt kiwi 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy Truskawki pozbawić szypułek. Kiwi obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Razem z truskawkami włożyć do blendera. Dodać syrop z agawy, jogurt grecki, siemię lniane. Zmiksować. Przelać
Moja Galeria SmakuZawiera w sobie dużo witaminy C, już 1 owoc dziennie zaspokoi zapotrzebowanie na ta witaminę. Składniki na 2 porcje: garść szpinaku 4 owoce kiwi 2 banany 240 g jogurtu greckiego 120 ml mleka 1. Szpinak umyć. Kiwi obrać i pokroić na kawałki. Wraz ze szpinakiem i połową mleka zmiksować. Przelać do szklanek. 2. Banana obrać i pokroić na kawałki(...)Razem z jogurtem greckim i pozostałym mlekiem umieścić w blenderze i zmiksować. Na zdrowie
Moja Galeria SmakuSkładniki na 3 porcje: 1 mango 1 szklanka truskawek 2 nektarynki 1 opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180g) Mango obrać, pokroić na kawałki. Truskawki pozbawić szypułek. Nektarynkę ze skórką pokroić na większe kawałki, pestkę wyrzucić. Wszystkie owoce włożyć do blendera, zalać jogurtem i zmiksować
Moja Galeria SmakuSłoneczny koktajl bananowy z mango, bez dodatku cukru. Prosty, 3-składnikowy koktajl. Składniki na 2 porcje: 1 mango 2 banany 180 g jogurtu naturalnego Mango i banany obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać jogurt naturalny. Zmiksować
Moja Galeria Smakudosłodzić koktajl syropem z agawy bądź innego rodzaju cukrem. Przepis koniecznie do wypróbowania w sezonie na morele :) Składniki: 200-250 g moreli sok z 2 pomarańczy 200 g jogurtu naturalnego 1 banan Morele obrać ze skórki, wyrzucić pestki, pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Sok, morele, banana i jogurt umieścić w blenderze i zmiksować. Przepis lekko zmodyfikowany
Moja Galeria Smakuniej śliwki. Całość oprószona płatkami migdałowymi. Składniki na formę o średnicy 28 cm: 250g mąki pszennej 8 łyżek cukru 125 g masła 350-400 g śliwek 300 ml jogurtu naturalnego 2 jajka 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 3 łyżki płatków migdałowych 1. Mąkę wymieszać z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami zimnej wody i masłem. Zagnieść(...)ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 min. 2. Śliwki umyć, przekroić na pół, pestki wyrzucić. 3. Jogurt wymieszać z jajkami, pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. 4. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować. Przełożyć na formę do pieczenia, lekko natłuszczoną masłem. Ciasto nakłuć widelcem. Piec przez 15 min w 200 stopniach. 5. Wyjąć z piekarnika. Wylać
Moja Galeria SmakuGęste, zielone smoothie z gruszek, szpinaku i awokado. Składniki na 2-3 porcje: 3 gruszki 1 awokado garść szpinaku 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) Gruszki, awokado obrać. Pokroić na kawałki. Do blendera kielichowego wlać jogurt dodać szpinak, gruszki i awokado. Dodać syrop z agawy. Zmiksować na gładką konsystencję
Moja Galeria Smakusłonecznym mango. Standardowo koktajl zawiera również banana, który dodaje słodyczy i jest świetnym zamiennikiem sztucznych cukrów. Składniki na 4 porcje: 3 gruszki 1 mango 1 banan 1 szklanka jogurtu naturalnego (250g) Gruszki, mango i banana obrać. Pokroić na kawałki. Do blendera kielichowego wlać jogurt i dodać owoce. Zmiksować na gładką konsystencję. Gotowe
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1-2 porcje: 1 szklanka malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku z pomarańczy (2 duże pomarańcze) 1 łyżka syropu z agawy (lub do smaku) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego Wycisnąć sok z pomarańczy, przelać do blendera. Dodać maliny, jogurt i syrop z agawy. Zmiksować na gładką konsystencję.Smacznego
Moja Galeria Smakukaszy jaglanej 100 ml mleka 1/2 łyżki cukru szczypta cynamonu szczypta kardamonu 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka wiórków kokosowych kilka sztuk suszonej żurawiny 1/2 banana 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu W rondelku umieścić kaszę jaglaną z mlekiem, cukrem cynamonem i kardamonem. Gotować na małym ogniu przez 12-15 minut. Na suchej patelni uprażyć płatki owsiane z wiórkami(...)kokosowymi. Banana pokroić w plasterki. Ugotowaną kaszę jaglaną przełożyć do miseczki, wymieszać z żurawiną. Dodać banana. Całość polać jogurtem naturalnym, posypać płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi. Polać miodem. Smacznego
Moja Galeria Smakuoprzeć i natychmiast wylądowały w moim koszyku :) Smakowały tak dobrze jak wyglądają :) Większość zjadłam z synkiem od razu ;) Z pozostałych powstał pyszny koktajl :) Składniki na 2 porcje: 230 g jogurtu greckiego 1 łyżka suszonej żurawiny 4 klementynki Klementynki obrać ze skórki. Przełożyć do blendera, dodać żurawinę i jogurt grecki. Zmiksować
Moja Galeria Smakuzawarte w tym warzywie związki siarki o działaniu przeciwnowotworowym. Składniki na 3 porcje: Warstwa zielona: 2 szklanki jarmużu, pozbawionego łodyg 1/2 banana 1 zielone jabłko, ze skórką 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka syropu z agawy (lub miodu) Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Przelać do szklanek do połowy wysokości. Warstwa różowa: 200 g truskawek (mrożone(...)opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 160-180g) 1/2 banana 1 łyżeczka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować.wylać na warstwę zieloną. Pić od razu, na zdrowie! :) Inspiracja
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 1 małe mango 1 banan sok z 1 dużej pomarańczy 180 g truskawek 100 g jogurtu naturalnego ksylitol do smaku ulubiona granola (najlepiej domowa) Mango i banana obrać. Pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Zmiksować wszystko razem. Przełożyć do 2 szklanek. Posypać granolą. Truskawki zmiksować z jogurtem i ksylitolem. Nałożyć na warstwę granoli
Moja Galeria Smakuzły" cholesterol. Zjadanie całego owocu, wraz z białą skórką, pomoże organizmowi w zwalczeniu bakterii gnilnych i wspomoże trawienie. Składniki na 3 porcje: 1 banan 1 marchewka 2 pomarańcze 1 jogurt naturalny (ok. 180g) Banany, marchewkę obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Pomarańcze obrać, pozbyć się z grubsza włókien. Do blendera wlać jogurt, dodać banany, marchewkę i pomarańczę. Zmiksować do gładkości
Moja Galeria Smakuciasteczek owsianych, herbatników lub innych ulubionych 250 g twarogu białego (dwukrotnie zmielonego) 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 3 łyżki jogurtu greckiego Ciasteczka pokruszyć lum zmiksować malakserem i wyłożyć na dno szklanki. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym i jogurtem greckim. Nałożyć na ciasteczka. Sos truskawkowy: 200 g truskawek 1 łyżka cukru
Moja Galeria Smaku