placki z jabłkami, gruszkami, bananem, ale z pomarańczą jeszcze nie. Pokombinowałam trochę z rana i wyszło bardzo smacznie i delikatnie. Zrobienie placuszków zajmuje dłuższą chwilę, ale dla ich smaku i lekkości naprawdę warto. Zapraszam Was na mój całkiem udany eksperyment z serii zdrowe, dietetyczne śniadania. Składniki: 2 jaja 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki
Cynamonowe szczęściespróbować, bo może się okazać, że są mniej słodkie niż zwykle i wtedy coś słodzącego do sorbetu się przyda). Gdzie pasuje banan, a gdzie nie, bo w świecie deserów banan jest bardzo ważnym owocem ;) Wyszedł mi z tego całkiem pokaźnych rozmiarów eksperyment kulinarny, który od dłuższego czasu błądził po mojej głowie. A zatem do dzieła, mam nadzieję, że Wam się(...)się ich zjeść, odzwyczailiśmy się prawdę mówiąc od intensywnych słodkich smaków i lody kupne już nam nie smakują tak, jak kiedyś. Całą rodziną wolimy w plenerze kupić mrożony jogurt. Lody i sorbety natomiast w tym roku robię cały czas sama i muszę przyznać, że nawet bez maszyny wychodzą naprawdę pyszne, a niektóre wręcz zaskakująco cudownie smakowite. Na przyszły rok zaopatrujemy
Przepysznik - BLW i nie tylkonapoju przyrządzanego z jogurtu, wody, przypraw i mango. Spożywany dla orzeźwienia w upalne dni. Napój powinien być schłodzony, ale ja piję go też od razu po przygotowaniu, w tej wersji jest też fantastyczny. Najważniejsze w tym koktajlu to kardamon i dojrzałe mango. No to robimy :) Porcja: 2 osoby Składniki: 400g mleczka kokosowego dojrzałe mango banan 1/2 szklanki wody
Apetyt na Zielonemieszamy ze zblendowanym bananem, amarantusem, nasionami chia i wodą- mamy spód ciasta do wyłożonego papierem do pieczenia naczynia kładziemy pierwszą warstwę tofucznika tofu blenudjemy razem z ksylitolem i jagodami- kładziemy jako kolejną warstwę całość pieczemy ok 20 min w 200 stopniach- po czym odstawiamy do ostygnięcia gotowego tofucznika ozdabiamy ugotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem lubionymi dodatkami (opcjonalnie
healthy dreamseuro za kostkę jogurt grecki duży w kubełku od 2,00 do 4,00 euro jabłka 1,85 euro za kilogram pomidory 2,85 euro za kilogram woda mineralna 0,46 euro za 1.5 litra CENY NA TARGU pomarańcze 3,00 euro za 10 kilo !!! truskawki 1,50 euro za opakowanie około 500-600 gram banany
ClauditteMissCookingprzygotować? Banana obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze kawałki, układamy na talerzyku i wkładamy do mrożenia. Zamrożone przekładamy do blendera i miksujemy tak długo, aż powstanie gładka masa. Niebo w gębie! Do smaku można dodać np. masło orzechowe, ale same w sobie są już genialne. Spróbujcie koniecznie! Koktajl z mieszanych owoców lata Składniki: 400 g jogurtu naturalnego około 1/2 szklanki
Moja smaczna kuchniagranoli z jogurtem lub zimnym mlekiem. A skoro śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, który powinien nam dostarczyć energii na cały dzień, zadbajmy o to aby było nie tylko pożywne, ale również zdrowe. Składniki: 100g płatków owsianych 100g płatków pszennych 100g płatków żytnich 100g płatków jęczmiennych 50g rodzynek 100g orzechów (mieszanka włoskich, laskowych, nerkowca) 50g suszonego banana 4 łyżki
Jacob TastesJabłka czy banany to idealny dodatek do śniadania i źródło szybko uwalniającej się energii. Beza, na którą dziś zapraszam jest w 100 % odpowiednia jeśli zależy nam na smaku, ale również niewielkiej wartości kalorycznej deseru, śniadania lub kolacji. Składniki: 2 białka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżki mąki owsianej Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
Chocolate Muffin Blogjogurt, sól i cukier. Wszystko ubijamy mikserem przez ok. 3 minuty. Masę można zabarwić na dowolny kolor. Jest ona dość płynna i raczej nie da się z niej formować dekoracji, ale tort możecie ozdobić owocami lub posypką czekoladową. Dodatki: kilka łyżek brzoskwiniowej konfitury (dżem dopasujcie do smaku użytych owoców) sok z cytryny 1 opakowanie brzoskwiń w syropie 2 banany
Cooking MonsterBanana miksujemy z oliwą z oliwek. Dodajemy płatki owsiane, popping z amarantusa, prażoną pszenicę, siemię lniane, zarodki pszenicy, migdały oraz dwie łyżki miodu. Całość dokładnie mieszamy. Masę rozprowadzamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy do szczelnego pojemnika. Podajemy z gorącym mlekiem albo z jogurtem
Kuchnia Pani Wiosnybanan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Białka ubijam z solą na pianę. Resztę składników ucieram na gładką masę w mikserze lub blenderem. Łączę obie masy i dokładnie mieszam. Rozgrzewam patelnię z kilkoma kroplami oleju. Smażę cienkie naleśniki na złoto z obu stron. Podaję ze słodkim farszem np. owocowym lub polane jogurtem
prawdziwe jedzeniebanan 1 jajko 2 łyżeczki ciemnego kakao 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 2-3 minuty. Podawać z masłem orzechowym i jogurtem
Chocolate Muffin Blogbananem*masło orzechowe utarte z cukrem pudrem i mlekiem(nie widać na zdjęciu)Mój komputer znowu się buntował, ale już wszystko na szczęście naprawione.Serce dziwnie mi jakoś bije, tak szybciej.. inaczej. Z twarzy uśmiech nie schodzi. Chwila... a jakoś tak wszystko inaczej wygląda... Składniki:55g mąkijajkomałe jabłko starte na grubych oczkach (lekko odciśnięte, ok.50g?)40g jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki
More food, love and dreamsdużej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Ubijamy całość na jasną i puszystą masę. Następnie cały czas ubijając, powoli wlewamy olej. Do masy dodajemy następnie dynię i rozgniecionego banana. Mieszamy dokładnie kilkoma ruchami miskera. Do masy jajecznej z dynią dodajemy następnie wszystkie przyprawy oraz szczyptę soli. Cały czas miksując delikatnie powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)blat z wysokości ok. 50-60 cm. To zapobiegnie opadaniu. Studzimy w piekarniku Krem jogurtowy: 100 ml śmietanki kremówki (30%) 300 g serka naturalnego (np. Bieluch) 300 g jogurtu greckiego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 4 łyżki cukru pudru Śmietanka powinna być wyjęta z lodówki bezpośrednio przed ubijaniem. Dodajemy do niej cukier puder i ubijamy na sztywno. Następnie delikatnie dodajemy
Cooking Monster