orzeszków ziemnych bije wszystkie inne na głowę. Pyszny krem stanowi nieodłączny dodatek mojej śniadaniowej owsianki- jedno nie istnieje bez drugiego. Dzień bez masła orzechowego to dzień stracony. Po banany sięgam natomiast znacznie rzadziej, co nie zmienia faktu, że bardzo je lubię. Najlepiej sprawdzają się w mojej kuchni jako wegański zamiennik jajek, stąd też często są podstawą wszelkich słodkich wypieków(...)zamiennik ryżu i kasz, a z dodatkiem owoców, orzechów i jogurtu zapewni pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Oczywiście możemy użyć jej też do produkcji przeróżnych słodkości, co potwierdzą dzisiejsze muffinki. Dla amatorów wspomnianego na początku połączenia i dla wszystkich wielbicieli orzechów stanowią one prawdziwą gratkę. Słodki aromat bananów i cynamonu unoszący się w kuchni podczas pieczenia zdecydowanie
peanutbuttermonsterśredniego banana (ok. 50 g bez skórki) 3 płaskie łyżki otrębów pszennych (30 g) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej (ok. 8 g) 1 małe jajko (ok. 55 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 30 g) Krem: garść orzechów ziemnych (ok. 30 g), 1 płaska łyżka kakao (ok. 10 g), 1 łyżeczka miodu (6 g), odrobina
Vroblewska-fitlifeprzepisie podam ilość składników na kubek 200 ml. Składniki: 2 kubki jogurtu naturalnego 4 kubki mąki (co najmniej jeden może być to mąka pełnoziarnista) 3/4 kubka oleju roślinnego/roztopionego schłodzonego masła roślinnego 1 kubek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 średni zblendowany banan *dowolne dotatki Przygotowanie: Cóż, wszystko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej olejem formy, najlepiej keksówki
greenscarfananasa z puszki garść świeżej mięty Kefir wlać do wysokiego naczynia, dodać banana, przepołowione plasterki ananasa, miętę i wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Taka kompozycja składników jest naprawdę orzeźwiająca i pyszna. Ważne aby kefir był wcześniej schłodzony w lodówce. Jeśli nie lubisz kefiru możesz użyć jogurt naturalny lub maślankę
KuchcikoweLoveolej do smażenia Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją, którą znajdziecie tutaj - klik . Banana rozgniatamy i mieszamy z jajkiem, cynamonem i ostudzoną kaszą. Prawda, że proste? Teraz wrzucamy na patelnię i smażymy na placuszki na złoty kolor. Podajemy np.jak ja posypane żurawiną i wiórkami kokosowymi lub z jogurtem naturalnym
Cynamonowe szczęścieSKŁADNIKI: 400 ml jogurtu greckiego 200 g twarogu półtłustego 1 łyżeczka cynamonu 4 żółtka 4 tabletki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki otrębów owsianych szczypta nasion chilli 1 duży banan Beza: 4 białka, szczypta soli, 1 łyżeczka naturalnego kakao PRZYGOTOWANIE: Zacznijmy od zrobienia masy na ciasto. Wszystkie składniki oprócz bananów umieść
ClauditteMissCookingBomba witaminowa i wspaniała alternatywa do popołudniowej kawy zamiast ciasta :)Składniki:1 kiwi1 czerwony grejpfrut1/2 mango1 banan2 krążki ananasa (mozna uzyć z puszki)kawałek arbuzaWykonanie:Owoce
Walijskie Pichceniewersja na ciepło, ale można też płatki od razu rano zalać jogurtem i dodać ulubione świeże owoce czy bakalie. Na zdjęciach są dwie nasze propozycje, pierwsza podstawowa z brzoskwinią i jagodami. Druga propozycja, to owsianka z suszonymi malinami gotowana na mleku jaglanym z dodatkiem świeżych truskawek, bananów z odrobiną chrupiącej granoli i amarantusa ekspandowanego. Prawdziwe bomby witaminowe. Smacznego! Źródła: Poradnik
Przepysznik - BLW i nie tylkootrębów owsianych firmy Kupiec 1 łyżka fruktozy lub innego słodzidła 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g sera białego (najlepiej ser Emilka 0%, bo już jest przemielony) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 dojrzały banan 1 łyżka wiórków kokosowych 2 łyżki fruktozy lub innego słodzidła 2 jajka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 2 średniej wielkości banany brzoskwinia nektarynka mandarynka PRZYGOTOWANIE: Banany i mandarynkę obieramy Z brzoskwini i nektarynki usuwamy pestki Kroimy wszystko na mniejsze kawałki i blendujemy w wysokim naczyniu Przekładamy do foremek i mrozimy minimum 6 godzin Jeśli wolicie bardziej mleczną wersję możecie dodać jogurt naturalny. Sorbet wychodzi naprawdę pyszny i naturalnie słodki- idealny dla wszystkich łasuchów
peanutbuttermonsterdodatkiem jogurtu. Dzieci pokochają ten deser (Miśka wyżerała już przed pieczeniem). Składniki na formę o średnicy 18-20 cm: 30 g płatków owisanych 100 g mąki białe pszennej tortowej 30 g mąki gryczanej (lub innej, np. ryżowej, razowej, może też całe 130 g białej pszennej) 50 ml mleka sojowego 80 ml oleju roślinnego 50 g daktyli 1 mały banan(...)Przygotowanie: Jeżeli masz czas i ochotę to podgrzej mleko i mocz w nim daktyle, ja się nie patyczkowałam i od razu wrzuciłam je z mlekiem do blendera, dodaj tez banana Zblenduj wszystko razem na w miarę jednolitą masę. Wrzuć wszystko do dużej miski razem z jednym startym jabłkiem. Dokładnie wszystko wymieszaj, najlepiej jak użyjesz do tego miksera. Drugie jabłko pokrój
greenscarfpół avocado, 1 jajko, 1 mały ogórek i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Następnym razem muszę zwiększyć porcję, bo ta była tylko dla Lili, nam zostały okruszki chleba. Haha! A tutaj>>> zobacz awokado do kanapek w wersji na słodko czyli nutella - awotella :) II Śniadanie 10:00 Melon, banan, jagody i rodzynki. Zupa 13:00 Dziecko błagające
lady-och-mistrzyni.blogspot.commnie Maćkowy 0%) - 1 jajko - 1 łyżka skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej - 1 średni banan - ewentualnie miód/słodzik/cukier (u mnie bez:P) Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Wlewamy do foremek i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180* około 25-30 minut. Ja podałam z serkiem kakaowym (chudy twaróg+jogurt naturalny+kakao+słodzidło) i jagodami goji
Zdrowie na języku :Psztywno - dolewamy do masy mlecznej. Łączymy, pod koniec dosypując partiami mąkę kukurydzianą.Banany obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na plasterki, dodajemy do ciasta i mieszamy.Patelnię rozgrzewamy. Na rozgrzany olej nakładamy niewielkie ilości masy tworząc małe placuszki. Smażymy około 1-1,5 minuty z każdej strony.Podajemy z jogurtem naturalnym.Smacznego
Słodkie Przyjemnościpieczenia. Ciasto odstawić i przygotować owoce. Plastry ananasa osączyć z zalewy. Banany obrać, przekroić wzdłuż a potem na mniejsze kawałki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię z olejem. Owoce obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać same, posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub dżemem
Monia miesza i gotuje