jak zrobić wodę z cytryna - 3778 przepisów (strona:70/252)

Truskawkowo - miętowo - pomarańczowy koktajl oczyszczający z siemieniem lnianym 157

blogu.  Porcja na 4 małe koktajle. Składniki: 100 g siemienia lnianego  100 g truskawek (mogą być mrożone) 3 kiwi sok z 1 cytryny sok z 2 pomarańczy 10 listków mięty szklanka wody Po owoce wpadajcie tutaj  zawsze będzie taniej  Przygotowanie: Do dzbanka wrzucamy siemię lniane i zalewamy szklanką gorącej wody - odstawiamy na 20 minut. Dodajemy truskawki

Niezły Młynek
Zielono mi zimą! 343

słonecznikiem 500g fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej) 5 łyżek ziaren słonecznika 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka miodu 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny Fasolkę umyć i ugotować (10 minut) w osolonej wodzie. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Ziarna słonecznika uprażyć, wymieszać z fasolką i dressingiem

Zapiski Młodej Żony
Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek 159

cukru. Przygotowanie Porzeczki odszypułkować, umyć, lekko rozgnieść lub delikatnie zmiksować blenderem. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Wraz z porzeczkami przełożyć do garnka, dodać odrobinę wody, gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać startą skórkę z cytryny. Smażyć ok. 40 min na małym ogniu, często mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków

Z miłości do słodkości
Kapusta pekińska z miodowym dresingiem 156

cytrynyszczypta soli 2 łyżki oleju z pestek winogronZaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód .Kapustę zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem .Ostudzony wywar herbaciany  z miodem zmieszać z olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem.Polać surówkę i delikatnie

Buniabaje w kuchni
Kapusta pekińska z miodowym dresingiem 156

cytrynyszczypta soli 2 łyżki oleju z pestek winogronZaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód .Kapustę zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem .Ostudzony wywar herbaciany  z miodem zmieszać z olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem.Polać surówkę i delikatnie

Buniabaje w kuchni
serduszka kurczaka w sosie śmietanowym... 159

szklanek wywar z kurczaka, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku kucharek, 1/2 łyżeczki sok z cytryny, 1/2 szklanki śmietana słodka gęsta, 3 łyżki mąka pszenna, - do smaku maggi serca oczyścić ze skrzepów krwi i błonek i dobrze je opłukać zalać wodą i zagotować - wodę wylać i serduszka opłukać(...)teraz je zalać wywarem z kurczaka lub dodać wodę i kostkę rosołową, gotować na średnim ogniu do miękkości serc doprawić kucharkiem pieprzem, sokiem z cytryny i maggi śmietanę 18% wymieszać z mąką z niewielką ilością wody i zagęścić sos mieszając podać z ziemniakami, surówką lub z czym lubisz.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kokosowa Panna Cotta z musem malinowym 160

Panna cotta (wl.gotowana smietanka) to rodzaj wloskiego deseru pochodzacy z polnocnych Wloch.W sklad deseru wchodzi smietanka kremowka,cukier i zelatyna,ktore sie razem gotuje.Deser ten do

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser kawowy z granatem i bananami 136

tworzą pyszną całość. Polecam! :) Składniki: 1 owoc granatu 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 banan 1 łyżeczka soku z cytryny Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder i kawę. Banana zmiksować, skropić sokiem z cytryny. Na dnie pucharków ułożyć pestki granatu

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto wiśniowo - bydyniowe z kremówką 341

mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i wsypać galaretki. Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek, dodać cukier do smaku i odstawić do ostygnięcia. Biszkopt zwilżyć wodą, może być z dodatkiem soku z cytryny. Tężejącą masę wiśniową wylać na biszkopt. Kremówkę ubić i dodać do niej letnią galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1 szklance wody. Masę wylać na masę wiśniową

Jadło i czytadło
Magiczna woda 222

brzucha.  Zaintrygowani? Do dzieła! MAGICZNA WODA NA ZGAGĘ, TRAWIENIE, WZMOCNIENIE SYSTEMU ODPORNOŚCIOWEGO I ODCHUDZANIE Czego potrzebujesz?: dużego, wyparzonego dzbanka lub słoika ok.2 pomarańcze, 3+3 cytryny i limonki, dobrze umyte i sparzone wody kostek lodu Przygotowanie: Pokrój owoce. Wrzuć je do dzbanka tak, by zapełniły ok 1/2 jego pojemności. Zalej owoce wodą i wrzuć kostki lodu. Włóż dzbanek

Gotowanie to kochanie
SERNIK Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ 421

śmietany kremówki 36% (schłodzonej przez noc w lodówce) 3/4 szklanki cukru pudru  500 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżki żelatyny  1/4 wrzącej wody WYKONANIE: SPÓD CIASTECZKOWY: Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni C. Dno tortownicy o wymiarach 24-25 cm  wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka zmiel(...)ostygnięcia. PIANKA TRUSKAWKOWA: Truskawki zbledniej z cukrem i sokiem z cytryny na gładki mus. Przetrzyj go przez sitko.  Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno.  Dodaj do niej mus truskawkowy i rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę (żelatynę wymieszaj bardzo dokładnie z wodą, by nie było grudek

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik na Zimno z Rabarbarem 169

śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego (125 ml) - ( z jogurtem jest również pyszne) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Wykonanie: Twaróg zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem.Dodać roztrzepany jogurt. Na końcu dodać zimną żelatynę. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretka rabarbarowa: 8 łodyg rabarbaru(...)myjemy i kroimy na centymetrowe kawałki. Do szerokiego garnka wrzucamy pokrojony rabarbar, wsypujemy cukier i podgrzewamy kilka minut, tak aby lekko zmiękł, ale pozostał jędrny. Następnie wlewamy 3 szklanki wody i zagotowujemy. Garnek zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia żelatyny galaretki. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na sernik. Prostokątna forma o wymiarach minimum

Blondynka Gotuje
Zapiekanka z kaszą jaglaną, kurczakiem, pieczarkami i serem feta 173

Świata Gdynia 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kostki bulionowe (warzywne) 500g pieczarek 2 cebule sos sojowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny opakowanie sera feta 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej sól, pieprz 1. Kaszę gotujemy do miękkości w wodzie z kostkami warzywnymi. 2. Na patelni(...)rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy do zeszklenia, po czym dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Skrapiamy sosem sojowym, wrzucamy skórkę otartą z cytryny i szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do odparowania wody. 3. Filety kroimy w kostkę, obtaczamy w ulubionych przyprawach. Podsmażamy. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim kolejno: 1/2 kaszy, pieczarki z cebulą

Szefowa kuchni
Szpinakowe tagliatelle z kurczakiem i tuńczykiem w brokułowym beszamelu 210

kawałkach w sosie własnym 100 g brokuła 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Szczypta gałki muszkatołowej Sól Pieprz 1 łyżka soku z cytryną Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na patelni. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy

VioletoweKucharzenie
MIZERIA 108

godzin ,aby puściły wode i skruszaly.Po tym czasie odlewamy wodę .W kubeczku mieszamy śmietane ,dodajemy pieprz ,cukier i sok z cytryny do smaku.Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy odcedzone z nadmiaru wody ogórki

w mojej kuchni
Rolady w modrej kapuście 193

cebula -ogórki kiszone -musztarda -5 dkg masła -sól, pieprz, słodka papryka -cytryna    Kapustę kroimy na spore kawałki i sparzamy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Odsączamy i skrapiamy sokiem z cytryny.    Paprykę, marchew i ogórki kroimy w słupki a cebulę w piórka.    Plastry karkówki delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką

Maminek kulinarny
Świeży makaron z pesto bazyliowym i fasolką szparagową 219

250g świeżego makaronu 300g fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) garść świeżej bazylii garść orzeszków piniowych oliwa z oliwek ząbek czosnku łyżka soku z cytryny kilka pomidorków cherry do ozdoby opcjonalnie starty parmezan Do osolonej wrzącej wody wrzucamy fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości. W między czasie robimy pesto: do blendera wrzucamy dużą garść liści świeżej bazylii, orzeszki oraz przeciśnięty przez(...)praskę ząbek czosnku. Całość miksujemy. Dodajemy sok z cytryny i ok. 2 łyżekoliwy z oliwek, w razie konieczności rozrzedzenia pesto dodajemy wodę z gotującej się fasolki.Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do ugotowanej fasolki dorzucamy makaron i gotujemy 2-3min. Całość odcedzamy. Przekładamy do miski, dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dokładamy do dania. Możemy również

Pudełko rozmaitości

Proponowane wyszukiwania