kokosowe – 0,5 szkl* olej rzepakowy – ok. 70 ml* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptNADZIENIE:* truskawki – ok. 300 g* cukier – do smakuDODATKOWO:* płatki kukurydziane – 1 szkl* kokos – 0,5 szkl* jajko – do panierowania* olej rzepakowy do smażenia – ok. 200 ml* cukier puder do posypania(...)Truskawki myjemy , kroimy w drobną kostkę , zasypujemy cukrem.CAŁOŚĆ:Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy , mieszamy z kokosem.Na środku naleśników układamy porcję truskawek , zamykamy boki , zwijamy w krokiety.Panierujemy w rozbełtanym jajku , a następnie w kokosowej panierce.Smażymy kilkanaście sekund na mocno rozgrzanym oleju.Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!Aż nam się uszy trzęsą :DPolecam!Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega
Ostra na Słodkowyobraźni. Tak powstał dorsz w nachos z chrupiącą surówką, a raczej rybka w koralowcach! Starałam się w przepisie podawać zamienniki – tak, aby dzieciaki nadwrażliwe na gluten, nabiał, czy jajko także mogły skorzystać. Dorsza w nachosach kochają nie tylko dzieci – nachosy chili super się sprawdzą dla nieco starszych. Kolorowe warzywa i ryba – nie jest to ulubione danie większości(...)wsadzić do worka foliowego i wałkować). Dodajemy przyprawy: paprykę, kumin, czosnek i posiekaną drobno natkę pietruszki (jeśli używamy aromatyzowanych nachosów, możemy zrezygnować z dodatkowych przypraw) – mieszamy. Jajka do panierowania roztrzepujemy w misce. Do drugiej – wsypujemy mąkę – ryżową lub pszenną. Filety z ryby solimy i pieprzymy (warto użyć mieszkanki „pieprz cytrynowy”). Kawałki ryb obtaczamy w mące
Poezja smakuniedzielny obiad. Składniki: 1 duży pojedynczy filet z kurczaka 8 plasterków salami pepperoni 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 ząbek czosnku sól pieprz ostra papryka mąką, jajko i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Filet przekroić na dwa płaty i każdy rozbić przez woreczek tak, aby nie zrobić dziur w mięsie. Natrzeć czosnkiem, solą i przyprawami. Na każdy(...)ułożyć po 4 plastry salami. Mozzarellę pokroić na kawałki i ułożyć na salami. Mięso złożyć na połowę. Można spiąć patyczkiem do szaszłyków, żeby nie rozpadało się podczas smażenia. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na dość dużej ilości tłuszczu, ponieważ mięso jest dość grube
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki wody gazowanej 3 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu Farsz: 800g kiszonej kapusty 500g pieczarek 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Do panierowania: 2 jajka 2 łyżki mleka 1 szklanka bułki tartej oliwa do smażenia Kiszoną kapustę zalać 3 szklankami wody i gotować na małym ogniu przez godzinę. Pozostawić do wystygnięcia. Obrać
Wiem co jemduże pęczki natki pietruszki 3/4 szkl. bulionu z kostki rosołowej sól pieprz cukier jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy, kroimy na połówki i oprószamy pieprzem oraz szczyptą soli. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu. Marchewkę, seler oraz pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce
Kolorowy Przepisownikpatelni, po usmażeniu najlepiej przykrywać je talerzem, żeby nie wysychały.Farsz:2 kg kapusty kiszonej2-3 cebulegarść grzybów suszonychsól, pieprz, majeranek, liście laurowe, ziele angielskieoliwa do smażenia2 jajka i bułka tarta do panierowania Grzyby opłukać i namoczyć dzień wcześniej, po czym w tej samej wodzie gotować aż zmiękną. Po ostudzeniu posiekać, wodę najlepiej zachować i dodać do kapusty. Kapustę(...)odciśniętą kapustę.Dusić ok. 20 minut w razie potrzeby doprawić jeszcze majerankiem, solą i pieprzem. Wystudzić.Na przygotowane naleśniki nakładać po trochu farszu i zrolować je a następnie panierować w rozkłóconym jajku i bułce.Smażyć na złoty kolor.Smacznego Post Krokiety z kapustą pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pltarta sól, pieprz olej, do smażenia Przygotowanie Sznycle cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plasterek sera i łyżeczkę masełka ziołowego. Zwijamy mięso tworząc małe roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, początkowo na dużym ogniu, później zmniejszamy i dopiekamy jeszcze przez 7-10 minut, aby roladki przeszły
Gotowanie moimi oczamidusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor. Są idealne na ciepło, ale i na zimno smakują wybornie
Magiczne Życie MartySolimy i pieprzymy z obu stron, na brzegu każdego kawałka układamy: ser, szynkę i ponownie ser. Mięso składamy na pół (nie ma konieczności spinania go wykałaczką czy związywania). Panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta; a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakużyły, przekręcić przez maszynkę do mięsa, włożyć do moździerza, dodać surowe jajko, 3 łyżki masła, 1/4 bułeczki namoczonej w mleku i dobrze wyciśniętej , 2 łyżeczki soli, całą masę dokładnie rozdrobnić, następnie wyłożyć na talerz i przygotować kotlety w następujący sposób: posmarować stół lub deskę surowym boczkiem lub jajkiem i wyłożyć mięso na kotlety o wielkości jaja kurzego i nadać(...)pokrojonego na małe podłużne kawałki w formie pałeczek, nie większych niż orzech. Następnie owinąć brzegi tak, aby masło zawinąć do środka, nadając kotletowi stożkowaty kształt. Kotlety należy panierować w jajkach i bułce tartej: rozbić 2-3 jajka na miazgę, ubić trzepaczką lub widelcem, zanurzyć w nich kotlet, a następnie w drobno pokruszoną i przesianą bułkę tartą; po strzepnięciu nadmiaru bułki
Kuchnia Na Wypasiemleko do namoczenia jąder jajko do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól pieprz Wykonanie: Jądra umyć i zdjąć z nich skórę a następnie zalać mlekiem i zostawić w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na noc. Jądra pokroić w grube plastry, przyprawić solą i pieprzem a następnie opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju
Mama Gotujesosu słodko-kwaśnego Orzech (KLIK) Olej do smażenia Mintaja wcześniej dokładnie rozmrażamy. Nacieramy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Każdy kawałek dzielimy na mniejszy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Cebulę kroimy w drobne piórka, papryki w kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę
VioletoweKucharzeniedużej miski wrzucamy opakowanie mix'u sałat. Pomidorki kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka i również wrzucamy do miski. Teraz smażymy ser. Ser kroimy na ćwiartki, panierujemy w jajku i w bułce tartej. Serki muszą być porządnie pokryte bułką tartą. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kawałki sera na złoto. Zajmuje to około 2 minut. Zdejmujemy z patelni
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/surówki (biała kapusta, cebula, jabłko i seler + jogurt + przyprawy). Składniki: 2 camemberty 2 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych sól, pieprz olej do smażenia W jednej misce rozbełtaj widelcem jajka, dopraw solą i pieprzem. Do drugiej wsyp pokruszone płatki. Dobrze rozgrzej olej. Namocz camemberty w jajku, potem panieruj w płatkach. Powtórz tę czynność jeszcze 2-3 razy. Smaż krótko
Qlinarnie i Qlinarnieskrzydełek Przyprawa do pikantnego kurczaka Skworcu (tu kupisz) 1 łyżeczka ostrej papryki Ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 jajko Do panierowania i smażenia: Mąka pszenna Ok. 1 litr oleju Skrzydełka dokładnie myjemy. Odcinamy lotki. Pozostałą cześć kroimy na dwie (przecinamy w stawie). Mięso dokładnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka i ostrą
VioletoweKucharzenie