jajko panierowane - 500 przepisów (strona:6/34)

KOKOSOWE KROKIETY Z TRUSKAWKAMI 176

kokosowe – 0,5 szkl* olej rzepakowy – ok. 70 ml* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptNADZIENIE:* truskawki – ok. 300 g* cukier – do smakuDODATKOWO:* płatki kukurydziane – 1 szkl* kokos – 0,5 szkl* jajko – do panierowania* olej rzepakowy do smażenia – ok. 200 ml* cukier puder do posypania(...)Truskawki myjemy , kroimy w drobną kostkę , zasypujemy cukrem.CAŁOŚĆ:Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy , mieszamy z kokosem.Na środku naleśników układamy porcję truskawek , zamykamy boki , zwijamy w krokiety.Panierujemy w rozbełtanym jajku , a następnie w kokosowej panierce.Smażymy kilkanaście sekund na mocno rozgrzanym oleju.Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!Aż nam się uszy trzęsą :DPolecam!Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega

Ostra na Słodko
Dorsz w nachos z chrupiącą surówką – rybka dla dzieci i nie tylko 18

wyobraźni. Tak powstał dorsz w nachos z chrupiącą surówką, a raczej rybka w koralowcach! Starałam się w przepisie podawać zamienniki – tak, aby dzieciaki nadwrażliwe na gluten, nabiał, czy jajko także mogły skorzystać. Dorsza w nachosach kochają nie tylko dzieci – nachosy chili super się sprawdzą dla nieco starszych. Kolorowe warzywa i ryba – nie jest to ulubione danie większości(...)wsadzić do worka foliowego i wałkować). Dodajemy przyprawy: paprykę, kumin, czosnek i posiekaną drobno natkę pietruszki (jeśli używamy aromatyzowanych nachosów, możemy zrezygnować z dodatkowych przypraw) – mieszamy. Jajka do panierowania roztrzepujemy w misce. Do drugiej – wsypujemy mąkę – ryżową lub pszenną. Filety z ryby solimy i pieprzymy (warto użyć mieszkanki „pieprz cytrynowy”). Kawałki ryb obtaczamy w mące

Poezja smaku
drobiowe kieszonki z salami i mozzarellą 111

niedzielny obiad.  Składniki: 1 duży pojedynczy filet z kurczaka 8 plasterków salami pepperoni 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 ząbek czosnku sól pieprz ostra papryka mąką, jajko i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Filet przekroić na dwa płaty i każdy rozbić przez woreczek tak, aby nie zrobić dziur w mięsie. Natrzeć czosnkiem, solą i przyprawami. Na każdy(...)ułożyć po 4 plastry salami. Mozzarellę pokroić na kawałki i ułożyć na salami. Mięso złożyć na połowę. Można spiąć patyczkiem do szaszłyków, żeby nie rozpadało się podczas smażenia. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na dość dużej ilości tłuszczu, ponieważ mięso jest dość grube

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami 161

szklanki wody gazowanej 3 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu   Farsz: 800g kiszonej kapusty 500g pieczarek 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku   Do panierowania: 2 jajka 2 łyżki mleka 1 szklanka bułki tartej oliwa do smażenia  Kiszoną kapustę zalać 3 szklankami wody i gotować na małym ogniu  przez godzinę. Pozostawić do wystygnięcia.  Obrać

Wiem co jem
Ryba po grecku 2324

duże pęczki natki pietruszki 3/4 szkl. bulionu z kostki rosołowej sól pieprz cukier jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy, kroimy na połówki i oprószamy pieprzem oraz szczyptą soli. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu. Marchewkę, seler oraz pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce

Kolorowy Przepisownik
Krokiety z kapustą 139

patelni, po usmażeniu najlepiej przykrywać je talerzem, żeby nie wysychały.Farsz:2 kg kapusty kiszonej2-3 cebulegarść grzybów suszonychsól, pieprz, majeranek, liście laurowe, ziele angielskieoliwa do smażenia2 jajka i bułka tarta do panierowania Grzyby opłukać i namoczyć dzień wcześniej, po czym w tej samej wodzie gotować aż zmiękną. Po ostudzeniu posiekać, wodę najlepiej zachować i dodać do kapusty. Kapustę(...)odciśniętą kapustę.Dusić ok. 20 minut w razie potrzeby doprawić jeszcze majerankiem, solą i pieprzem. Wystudzić.Na przygotowane naleśniki nakładać po trochu farszu i zrolować je a następnie panierować w rozkłóconym jajku i bułce.Smażyć na złoty kolor.Smacznego Post Krokiety z kapustą pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Roladki z indyka z serem 340

tarta sól, pieprz olej, do smażenia Przygotowanie Sznycle cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plasterek sera i łyżeczkę masełka ziołowego. Zwijamy mięso tworząc małe roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, początkowo na dużym ogniu, później zmniejszamy i dopiekamy jeszcze przez 7-10 minut, aby roladki przeszły

Gotowanie moimi oczami
Nadziewane koperty z fetą 137

dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor. Są idealne na ciepło, ale i na zimno smakują wybornie

Magiczne Życie Marty
Cordon bleu 147

Solimy i pieprzymy z obu stron, na brzegu każdego kawałka układamy: ser, szynkę i ponownie ser. Mięso składamy na pół (nie ma konieczności spinania go wykałaczką czy związywania). Panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta; a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Kotlet de volaille [Kotlet po kijowsku] 50

żyły, przekręcić przez maszynkę do mięsa, włożyć do moździerza, dodać surowe jajko, 3 łyżki masła, 1/4 bułeczki namoczonej w mleku i dobrze wyciśniętej , 2 łyżeczki soli, całą masę dokładnie rozdrobnić, następnie wyłożyć na talerz i przygotować kotlety w następujący sposób: posmarować stół lub deskę surowym boczkiem lub jajkiem i wyłożyć mięso na kotlety o wielkości jaja kurzego i nadać(...)pokrojonego na małe podłużne kawałki w formie pałeczek, nie większych niż orzech. Następnie owinąć brzegi tak, aby masło zawinąć do środka, nadając kotletowi stożkowaty kształt. Kotlety należy panierować w jajkach i bułce tartej: rozbić 2-3 jajka na miazgę, ubić trzepaczką lub widelcem, zanurzyć w nich kotlet, a następnie w drobno pokruszoną i przesianą bułkę tartą; po strzepnięciu nadmiaru bułki

Kuchnia Na Wypasie
Panierowane baranie jądra 184

mleko do namoczenia jąder jajko do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól pieprz Wykonanie: Jądra umyć i zdjąć z nich skórę a następnie zalać mlekiem i zostawić w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na noc. Jądra pokroić w grube plastry, przyprawić solą i pieprzem a następnie opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju

Mama Gotuje
Mintaj w sosie słodko - kwaśnym 150

sosu słodko-kwaśnego Orzech  (KLIK) Olej do smażenia Mintaja wcześniej dokładnie rozmrażamy. Nacieramy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Każdy kawałek dzielimy na mniejszy.  Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Cebulę kroimy w drobne piórka, papryki w kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę

VioletoweKucharzenie
Sałatka z serem camembert 164

dużej miski wrzucamy opakowanie mix'u sałat. Pomidorki kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka i również wrzucamy do miski. Teraz smażymy ser. Ser kroimy na ćwiartki, panierujemy w jajku i w bułce tartej. Serki muszą być porządnie pokryte bułką tartą. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kawałki sera na złoto. Zajmuje to około 2 minut. Zdejmujemy z patelni

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Panierowany camembert z żurawiną, Frances Ha 144

surówki (biała kapusta, cebula, jabłko i seler + jogurt + przyprawy). Składniki: 2 camemberty 2 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych sól, pieprz olej do smażenia W jednej misce rozbełtaj widelcem jajka, dopraw solą i pieprzem. Do drugiej wsyp pokruszone płatki. Dobrze rozgrzej olej. Namocz camemberty w jajku, potem panieruj w płatkach. Powtórz tę czynność jeszcze 2-3 razy. Smaż krótko

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczak a’la KFC 375

skrzydełek Przyprawa do pikantnego kurczaka Skworcu  (tu kupisz) 1 łyżeczka ostrej papryki Ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 jajko Do panierowania i smażenia: Mąka pszenna Ok. 1 litr oleju Skrzydełka dokładnie myjemy. Odcinamy lotki. Pozostałą cześć kroimy na dwie (przecinamy w stawie). Mięso dokładnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka i ostrą

VioletoweKucharzenie