Przepis jak marzenie..Kilka składników, bez miksera, bez brudzenia, szybko i przepysznie... Wilgotny, mięciutki bananowy chlebek i chrupiące pistacje... Rewelacyjny sposób na pozbycie się dojrzałych bananów, które na pewno nie raz zalegają Wam w kuchni. Chlebek można opiekać w tosterze, smak bananów staje się wtedy jeszcze intensywniejszy. Wspaniała alternatywa dla zwykłego śniadania. Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 4 dojrzałe banany
Słodko-Słony Świat Ilonytruskawek 4 banany 1 opakowanie cukru waniliowego (z prawdziwą wanilią 16 g) 2 małe jogurty naturalne cukier do smaku Na dobry początek cudownego sezonu owocowego, aromatyczne smoothie truskawkowo-bananowe :) Truskawki umyć i usunąć szypułki. Banany obrać i pokroić na mniejsze części. Jeżeli posiadamy duży blender - wszystkie składniki wrzucić jednocześnie i miksować do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli posiadamy mniejszą wersję
Świat Domowej KuchniKoktajl Bananowy Ostatnio bardzo posmakował mi pewien owoc. Banan. Nigdy ni przepadałem za nim i wiele straciłem. Polecam każdemu taki koktajl z bananów. Daje wiele energii i do tego wybornie smakuje ;) Składniki: (na ok.330ml koktajlu) - 2 banany - sok z 1/3 cytryny - łyżka mąki pszennej - 2 łyżki śmietany - 2 łyżki cukru ( opcjonalnie, dla tych którzy lubią słodycz
Gotuj Z Muzykątylko nadzieję, że wytrwam. Puszyste, delikatne, naturalnie słodkie i tylko z dwóch składników! Możemy zabrać je ze sobą do pracy/szkoły/na uczelnię. ~ Placki bananowe z serkiem twarogowym i cynamonem ~ Składniki: banan 2 jajka cynamon + 150g serka twarogowego cynamon Banana rozgniatamy widelcem tak, aby powstał gładki mus. Dodajemy do niego jajka i ewentualnie cynamon. Rozgrzewamy patelnię, lekko
Kuchenny Skrawek NiebaPoniższy przepis jest właściwie przepisem na bananowe ciasto. Postanowiłam jednak upiec je nie w formie do babek czy keksów, lecz w papilotkach muffinkowych. To był dobry pomysł, gdyż jakiekolwiek ciasto z dodatkiem bananów jest bardzo wilgotne, a połączenie takiego właśnie środka z chrupiącą skórką jest bardzo smaczne. Ciasta jest trochę więcej niż na standardowe 12 muffinek, z góry
Codzienna kuchnia niecodziennaPachnący i delikatny, słodki, ale nie przesłodzony, z wierzchu lekko chrupiący, w środku puszysty, miękki i wilgotny. Sekret dobrego chlebka bananowego tkwi w przejrzałych, brązowiejących bananach, które im ciemniejsze, tym słodsze. Czasami można kupić je w sklepach przecenione. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymaga użycia miksera czy jakiegokolwiek sprzętu (poza piekarnikiem). Wystarczy miska, widelec, foremka. Składniki
Smakowity Blog KulinarnyBanana rozgnieść i połączyć z rozbełtanym jajkiem. Dodać resztę składników i bardzo dokładnie zamieszać. Przelać do filiżanek/kubków/kokilek i "piec" w mikrofali przez ok. 1,5/2 minuty. Bananowa babeczka z mikrofali
Czarnawisienkababka chociaż tak wygląda. To jedno z naszych ulubionych, szybkich, weekendowych ciast, czyli chlebek bananowy - banana bread. Tym razem w wersji biało-czarnej, marmurkowej i ze szklanką pysznej, gorącej kawy smakuje wyśmienicie. Przepis od Roxanny . Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikupieczonym, ostudzonym cieście. 2-3 banany posiekać . Śmietanę ubić z cukrem, dodać posiekane banany i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1 łyżce wrzątku i dodać do kremu, wymieszać. Krem bananowy wyłożyć na plasterki bananów i odstawić do całkowitego stężenia. Następnie pokroić w kwadraty i przybrać drobnymi owocami i listkami mięty
Kulinarny karnet Christopheraposypania syrop klonowy do polania Wykonanie. Ubić białka ze szczyptą soli ,dodając cukier. Dodać żółtka i przyprawy, zmiksować. Banany rozdrobnić razem z sokiem wyciśniętym z cytryny. Masę bananową dodać masy jajecznej, wymieszać. Powoli dolewać mleko i dodawać po 1 łyżce mąkę do uzyskania jednolitej masy o gęstości śmietany. Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta i smażyć
Kulinarny karnet Christopherawyjęciu z piekarnika dekorujemy i podajemy Gruszki przygotowane w ten sposób smakują GE-NIAL-NIE . Są delikatne i rozpływają się w ustach, a obłędnie pyszny mus jaglano-bananowy z dodatkiem cynamonowej mieszanki to coś, co z pewnością wykorzystam w niejednym deserze. Mieszankę Cynamonowy Raj oraz inne znajdziecie tutaj: http://www.ziarenkowo.com
peanutbuttermonsterryżowe lub inne) 1,5 szklanki proszek do pieczenia 2 łyżeczki otarta skórka z 1 cytryny lub aromat wg uznania sok z cytryny 1 łyżeczka Pianka cytrynowo - bananowa: mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 2 szklanki banany 2 szt galaretka cytrynowa 1 torebka żelatyna 1 łyżka Przygotowanie: Ciasto: Miękką margarynę (o temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem pudrem
głodny alergikBabka bananowa jedna z moich ulubionych . Przepis troszkę zmodyfikowany, ale równie pyszny. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 5 min . Składniki : 1 i 1/2 szk. mąki 3 duże dojrzałe banany 1 duże jabłko 1/3 szkl. oleju 1 jajko 2/3 szk. oleju 1 łyż. sody oczyszczonej 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/2 szkl. kropelek czekoladowych 2 łyż. cynamonu Sposób przygotowania: Banany
Wypieki UliKoktajl bananowy SKŁADNIKI: 2 szt banany - dojrzałe 1 łyżeczka cukier waniliowy, 1 l mleko PRZYGOTOWANIE: Mleko włożyć do lodówki na 2 godziny dobrze schłodzić. Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki. Do miksera wrzucić pokrojone banany, wsypać cukier waniliowy,zmiksować. Następnie do zmiksowanych bananów wlać dobrze schłodzone mleko i jeszcze raz wszystko zmiksować. Przelać koktajl do szklanek, podawać
Kuchnia DanusiZawsze lubiłam suszone figi. Słodkie, niemal przesłodzone, z pestkami, które pękały w zębach, toczyły się po języku i podkreślały słodycz miąższu. Ale świeże figi? To było
Gotuj z Blue Raven