jajko panierowane - 500 przepisów (strona:5/34)

Najlepszy klasyczny kotlet schabowy z kością 300

nawet na teflonowej patelni. Do oleju dodajemy 2 łyżki stołowe smalcu.   Gdy tłuszcz już mocno rozgrzany i czuć charakterystyczny zapach gorącego smalcu zmniejszamy płomień i panierujemy po kolei kotlety najpierw w jajku, następnie w bułce. Za dużą ilość bułki otrząsamy. Delikatnie dociskamy bułkę do kotleta i od razu wkładamy je na gorący tłuszcz. Zmniejszamy ogień do średniego i smażymy(...)kością sprawdzamy nakłuwając mięso widelcem blisko kości – jeśli wypływający płyn jest jeszcze różowy, chwilkę kotlety dosmażamy – ma być przeźroczysty. Od pół minuty do minuty z każdej strony. Jajka pozostałego z panierowania nigdy nie wyrzucam – zawsze wtedy, gdy kotlety już usmażone i rozłożone na talerze, na tłuszcz ze smażenia wlewam jajko i taki szybki omlet jest dodatkiem do obiadu.   Schabowe

Karo in the Kitchen
Krokiety 132

łyżki oleju 3 listki laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego szczypta rozmaryny, kminu mielonego. tymianek sól, pieprz świeżo zmielony Ponadto 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Do miski wlewam mleko oraz wodę, wbijam jajka, wsypuję przesianą mąkę z solą, oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite ciasto bez grudek(...)kładziemy porcję ostudzonej kapusty z grzybami, rozsmarowujemy. boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy krokieta wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Krokiety podajemy najlepiej

kgwjanczewo
,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 310

cielęciny na sznycle lub schabu • 6 dużych jajek • 5 plasterków boczku • Olej • Bułka tarta • Sól, pieprz, Mięso kroimy na porcje tak jak na kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu

Podróż w kulinaria
Zupa krem z dyni i sera feta 83

dodajemy 50 g pokruszonego sera, miksujemy i doprawiamy do smaku. Jajko roztrzepujemy, a na osobnym talerzyku mieszamy sezam z mąką kukurydzianą. Ser, który pozostał, kroimy w prostokąty i panierujemy w jajku i mące z sezamem. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zupę nalewamy do talerzy, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zajadamy z usmażonym serem feta. Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze

Marder&Marder Manufacture
Goły jeździec 144

chleb (nie za świeży)  mleko jajka cukier waniliowy bułka tarta masło do smażenia Jeżeli chleb jest już dość suchy- namoczyć najpierw w mleku, a potem panierować w jajku [ wymieszanym z cukrem waniliowym] i bułce tartej . Jeżeli chleb nie jest zbyt przesuszony - namoczyć tylko w jajkach roztrzepanych z cukrem i mlekiem w jednej miseczce, i smażyć  na patelni

Moje domowe kucharzenie
sałatka z panierowanym schabem 375

Sałatki z panierowanym mięsem (schabem, kurczakiem ) należą do moich ulubionych, a na imprezach wzbudzają zachwyt gości za sprawą swojego apetycznego wyglądu i smaku. Do tego pokrojonymi 3 plastrami schabu w sałatce wykarmi się więcej gości niż gdyby były podane tradycyjne kotlety schabowe . Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Panierowane usmażone kotlety schabowe kroi się w cienkie paski i łączy(...)cebula ½ papryki 1 jajko + 1 łyżka mleka bułka tarta ½ łyżeczka ostrej czerwonej papryki olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Bułkę tartą mieszamy wraz z papryką następnie wykładamy na talerz. Plastry schabu wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i kolorowym pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety jajeczne 180

obiadku to kotleciki z jajek. Można je zrobić z dodatkiem różnej zieleninki, u mnie akurat kwitnie szczypiorek więc dałam jego kwiatki. Kotleciki jajeczne podałam z ziemniaczkami z koperkiem i sałatą . składniki: 10 jajek 5 dużych kwiatków szczypiorku lub łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz 2 łyżki bułki tartej oraz olej do smażenia bułka tarta do panierowania Osiem jajek ugotować na twardo

Monia miesza i gotuje
Placuszki z cukinii otulone parmezanem 32

Bardzo lubię panierowane smażone placuszki z cukinii dlatego postanowiłam znaleźć ich zdrowszą odmianę. Po wypróbowaniu wiem, że było warto. Plastry z cukinii obtaczam w jajku i panieruję w startym parmezanie a następnie piekę w piekarniku. Wisienką na torcie są orzeszki pinii. Smacznie i zdrowo

Milion Smaków
Czeska klasyka - wyprażany syr 212

połączeniu z prostym, ale jakże smacznym pomysłem, dało doskonały efekt. Wyprażany syr - klasyczne danie kuchni czeskiej i słowackiej - panierowany ser smażony w głębokim tłuszczu, podany z frytkami i rewelacyjnym sosem tatarskim. Do przygotowania dania użyłem: 300 gram żółtego sera morawskiego, 1 jajka, 2 łyżek mleka, 3 łyżek mąki pszennej, bułki tartej, 15 małych ogórków konserwowych, 15 pieczarek konserwowych, 6 łyżek(...)trzeci talerz bułkę tartą. Kawałki sera najpierw obtoczyłem w mące, tak aby leciutko się nią pokryły, następnie zanurzyłem w jajku, a następnie w bułce tartej. Opanierowane w bułce tartej plastry sera ponownie moczyłem w jajku i panierowałem w bułce tartej.  Bardzo istotnym w przygotowaniu dzisiejszego dania jest, aby ser został dokładnie opanierowany, gdyż w przeciwnym razie może zacząć wypływać

Wyprawy kulinarne
Sznycel po wiedeńsku 113

czytałam tu i tam w necie..i opinie są różne..ale jak zwał tak zwał..no i schaboszczak z jajkiem sadzonym to świetny pomysł.. 60 dag mięsa z szynki, schabu 4 jajka do smażenia 2-3 jajka do panierowania bułka tarta, mąka 3 łyżki masła do smażenia Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Obtoczy

Moje domowe kucharzenie
Karkówka duszona w cebuli 154

karkówki 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz Olej do smażenia 300 ml wody 2 kostki wołowe Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Plastry karkówki przyprawiamy przyprawą do karkówki. Panierujemy w jajku z odrobiną soli i pieprzu oraz bułce tartej. Każdy plaster podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka z odrobiną oleju i dusimy

VioletoweKucharzenie
Schabowe piramidki z pieczarkami i papryką. 276

Kotlety schabowe opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć je solą i pieprzem czarnym. Na patelni rozgrzać olej. Przygotowane kotlety schabowe panierować w jajku, a potem w mące. Lekko obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na tym samym tłuszczu, na którym obsmażały się kotlety. Przyprawić

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kotlety schabowe z cebulą. 102

tarta olej      Cebule obieramy, kroimy w średnią kostkę i rumienimy na rozgrzanym oleju, posypujemy sporą szczyptą soli i studzimy. Kotlety rozbijamy, posypujemy majerankiem, solą, pieprzem, panierujemy w jajku i bułce tartej. Na sporej patelni rozgrzewamy olej i układamy kotlety, smażymy aż się ładnie zarumienią i odwracamy na drugą stronę. Teraz na tej usmażonej stronie każdego kotleta układamy

Rozpustne gotowanie
Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem 17509

panierka została przygotowana z pełnoziarnistych Corn Flakes wymieszanych z czerwoną papryką Najlepsza Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem:   SKŁADNIKI na 4 porcje: 1 sałata lodowa 1 pierś z kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku pomidorki koktajlowe 1 czerwona cebula 1 jajko + 1 łyżka mleka płatki pełnoziarniste Corn Flakes Lubella ½ łyżeczka ostrej czerwonej papryki olej do smażenia(...)Pierś kurczaka kroimy na pół, wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w panierce z pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane kwiaty cukinii 107

jajko, bułka tarta do panierowaniaPrzygotowanie :Kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić i usmażyć. Dodać śmietanę, zagotować aż sos zgęstnieje. Posypać drobno posiekaną bazylią. Kwiaty cukinii opłukać i nadziać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty