sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 5 jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączamy
e-PrzepisyKulinarneThe post Tortilla śniadaniowa. Tortilla z jajkiem na twardo. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeMąkę, mleko i jajka powinien mieć każdy w swojej lodówce! Te 3 podstawowe składniki w połączeniu z ulubionymi warzywami bądź mięsem przemienią się w pyszne przystawki! Długo myślałam nad moją kombinacją, aż zdecydowałam się na połączenie cukinii, szynki i fety.Składniki:1 + 1/2 cukinii2 plastry szynki1 duża cebula1 łyżka masła1/2 opakowania sera FETA 1 szklanka tartego sera (u mnie Emmentaler(...)miała złoty kolor. Cukinię myjemy, kroimy na pół, a następnie w kostkę. Dodajemy do cebuli i szynki. Gotujemy na średnim ogniu, aż będzie miękka.Studzimy. Ciasto: Nastawiamy piekarnik na 190'C.Łączymy ze sobą suche składniki i mieszamy.W drugiej misce łączymy jajka, mleko, olej i wodę. Dokładnie mieszamy i dodajemy do suchych składników. Mieszamy krótko, niezbyt dokładnie, do połączenia
Kitchens AlphabetSkładniki: Około 1,5 kg zi emniaków, 20 dag żółtego sera, 2 średnie pomidory, 20 dag pieczarek, pęczek szczypiorku, około 10 plastrów szynki wiejskiej (lub innej), duża śmietana 18% (330 ml), 2 jajka, 2 łyżki masła, sól, pieprz, zioła prowansalskie, gałka muszkatołow a, rozmaryn. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w grubsze plastry. Pieczarki i szynkę siekam, podsmażam
JejKuchniapraktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek. Rurki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 3 łyżki sezamu Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz + kiełki do dekoracji 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej
Szefowa kuchnibywa. Makaron i jajka gotują się same, reszta składników wymaga tylko lekkiej "obróbki", więc smaczną przekąskę mamy gotową raz dwa! Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką (250g) 1 mały słoiczek selera wybornego 6 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego 3 ogórki kiszone 2 pęczki szczypiorku ok. 4-5 łyżek majonezu (zależy od jego gęstości) sól, pieprz- do smaku
Kuchnia w czekoladziepatelnie wokół smażącego się już jajka.W zależności od tego jak kto lubi zrobione jajka, tak długo trzymamy je na patelni. Gdy pieczarki "już dochodzą" kładziemy kromkę chleba na patelni i chwilę ją prażymy z jednej i z drugiej strony. Następnie kładziemy na nią plaster szynki, usmażone pieczarki i plaster sera i trzymamy na patelni aż ser się roztopi. Gotowe! Mega
Emcia Pichcijest jakiś skomplikowany przepis ale chciałam Wam podsunąć pomysł czy to dla siebie czy dla dzieciaczków, które będą zachwycone gdy dostaną takie śniadanie. Potrzebne będą: jajko, parówka i dodatki jakie lubicie - chleb lub bułka, szynka, serek pomidor ogórek. Wybierzcie jak najwięcej warzyw, będzie kolorowo a przy okazji zdrowo :) Żeby zrobić takie jajko sadzone trzeba parówkę ponacinać do połowy szerokości
Kuchnia Vikiwspólna zabawa w kuchni. Wy także lubicie spędzać ten czas z Bliskimi? Na dzisiejszym talerzu wylądowała dobrze nadziana buła :) Skła dniki: 4 bułeczki 4 duże jajka pęczek szczypiorku pół czerwonej papryki 4 duże plastry szynki żółty ser (dowolna ilość) sól, pieprz pomidorki koktajlowe masło Przygotowanie: Z bułeczki wycinamy górę, wraz ze środkiem. Wkładamy kawałek masła, szynkę, kawałki sera
ChilliJemydrobiu, za wyjątkiem kurczaków właśnie. Dzisiaj przekonana z przyjemnościa powróce do tego przepisu. Składniki: 1 filet z piersi indyka (800 g) 4 plastry wędzone szynki 400 g mrożonego szpinaku 50g startego parmezanu 2 jajka 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż długim ostrym(...)szpinak będzie juz rozmrożony dodać parmezan, gałkę pieprz i trochę soli ( parmezan jest słony). Wymieszać i przestudzić. Do przestudzonego szpinaku wbić jajka, dzięki temu się nie zetną i ładnie scalą farsz z mięsm. Na rozbite mięso pośrodku ułożyć szynkę, a na nią szpinak i zwinąć roladę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowaneg oliwą złożeniem do dołu, skropić oliwą
Gosia gotujepapryki słodkiej 1/4-1/3 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 130 ml soku pomidorowego (u mnie Victoria Cymes ) 70 ml oleju Dodatkowo: 100g szynki 20g żółtego sera Wierzch: żółty ser do posypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, przyprawy, sodę i proszek do pieczenia, w drugiej(...)jajko, sok oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi. (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie wszystko razem wmieszać do pomidorowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i obficie posypać dodatkowym, żółtym serem. Piec
Di gotujetakiego już wyjaśniam :) Sofficini to pierożki rodem z Włoch z ciasta parzonego, obtoczone w jajku i bułce tartej i smażone na oleju. Nie wiem jaki powinno być oryginalne nadzienie, na wielu blogach pisze, że dowolne: może być to mięso mielone, szynka, feta, suszone pomidory czyli wszystko co lubimy i co nam inwencja podsunie. Kto jeszcze nie robił - niech biegnie(...)kuchni, bo pierożki robi się bardzo szynko, a efekt.... efekt jest rewelacyjny! Polecam!Po raz pierwszy znalazłam przepis TUTAJ i z tego przepisu korzystałam. Proszę nie przejmować się "luźnym" ciastem, które trzeba podsypać sporą ilością mąki, bo pierożki nie tracą przez to na smaku.Składniki na ciasto:1 szkl. mleka1 szkl. mąkiłyżka masłaszczypta soliDo panierowania:1 jajkobułka
Walijskie PichcenieSkładniki: 100 g serka śmietankowego, 200 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka, szynka), 4 średnie papryki czerwone z płaskim dnem, 4 jajka, ½ papryczki chili, 1 łyżka posiekanych listków mięty, 100 g kaszy gryczanej, 1 mała czerwona cebula, olej do smażenia, pęczek świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka orzechów piniowych, 2 łyżki startego parmezanu, 100 ml oliwy z oliwek, sól
Moniki Smakołykilodówki na około 2 godziny, a następnie kroić na plasterki. Składniki : 300 g. szpinaku gałka muszkatołowa sól pieprz 2 ząbki czosnku 100 g. mąki pszennej 2 jajka 200 g. serka almette 70 g. szynki parmeńskiej
Full Smakuplasterki sera żółtego połówka pomidora 3 plastry szynki 1 garść natki pietruszki sól, pieprz dżem (dowolny smak) Ser żółty zetrzeć na tarce, pomidora i szynkę pokroić w kostkę, natkę pietruszki poszatkować. W niewielkim naczyniu zmiksować jajka, mąkę i mleko, na koniec dodać pokrojone i starte wcześniej składniki i wymieszać łyżką. Przyprawić. Wylewać po trochu na rozgrzaną patelnię i smażyć delikatnie
Gotuję Testuję