jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:154/200)

PIEROŻAŃCE Z PIECZARKAMI 608

Polecam,są wyśmienite. 50dag.ugotowanych ziemniaków 15dag.pieczarek mąka 1 jajko sól pieprz vegeta 1 cebula liść laurowy sos pieczeniowy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto przygotowujemy jak na kopytka.Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę.Blanszujemy z liściem i vegetą.Odcedzamy.Doprawiamy solą i pieprzem.1/3 odkładamy do sosu.Z ciasta formujemy wałek i ucinamy po kawałku.Lekko spłaszczamy i nakładamy pieczarki,składamy na pół i sklejamy w postać pierogów

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gołąbki inaczej, szybszy sposób na pyszny obiad 289

dwie łyżki oliwy i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, obsmażyć, aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą. Sos pomidorowy,przecier pomidorowy, śmietanę lub mleko wylać na patelnię. Jak ktoś chce bardziej dietetycznie można dolać mleka zamiast śmietany. Chwilkę podgrzewać i doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem, według gustu. Jajko lekko rozbić za pomocą widelca i wlać

Kuchnia Pokoleń
Pszenno- żytni naleśnik szpinakowy z pieczarkami i z sosem pomidorowym 124

szklanki otrąb żytnich jajko szklanka wody sól 2 lub 3 kulki mrożonego szpinaku  (W razie potrzeby dodaj więcej mąki gdyby ciasto wyszło za rzadkie) Sos pomidorowy: koncentrat pomidorowy pół szklanki wody szczypta cynamonu roztarty  goździk sól pieprz szczypta cukru łyżeczka octy czerwonego z czerwonego wina Farsz: pieczarki ząbek czosnku natka pietruszki cebula

AZgotuj!
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem 643

szklanki mleka 3 jajka szczypta soli  1 łyżka oleju + do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i smaż na patelni z obu stron, aż się zarumieni.  Porcja na 8-10 Naleśników Farsz składniki: 1 pierś kurczaka 400 g szpinaku ja użyłam mrożonego 200 g pieczarek 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku

Niezły Młynek
Paszteciki z pieczarkami 365

włożyć do lodówki na kilka godzin. Pieczarki oczyścić ,zetrzeć na wiórki. Cebulę drobno pokroić, wszystko podsmażyć na niewielkiej oleju,doprawić do smaku solą i pieprzem ,wystudzić. Schłodzone ciasto rozwałkować,pociąć na paski  o szerokości 10 cm, nałożyć farsz, zrolować i ciąć na 3 cm kawałki. Paszteciki przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 180 st. przez 20 minut

Kolorowa kuchnia Elki
Krokiety z pieczarkami 340

osobnej patelni i dodaj potem do pieczarek. Gotowy farsz powienin lekko przestygnąć. Dodaj pietruszkę i starty ser. Całość farszu dosmacz pieprzem i solą. Naleśniki wysmaruj równomiernie farszem i zwijaj jak gołąbki – czyli najpierw wszystkie berzegi do środka, apotem rulonik.ię zezłociły a nie przypaliły. Gotowe krokiety obtaczaj najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. I smaż powoli

Z Kuchni Do Kuchni
Ciastka francuskie z serem i bananami 151

ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym nadzieniem, z dodatkiem banana. Pyszotka :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g sera mielonego sernikowego (u mnie moje ulubione Emilki od Mlekomy ) 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 1 banan 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka Przygotowanie: Ciasto

Cakes By Kejt
Pełnoziarnista pizza ze szpinakowym pesto 131

pomidorowym, kiełbasą krakowską suchą, kukurydzą, cebulą oraz pieczarkami. Wyszła równie pyszna, co pizza z pesto :) Przepraszam za te zdjęcia, ale nie zdążyłam zrobić ich przy dziennym świetle... Składniki na ciasto ( 2 blaszki o wymiarach ok. 28x35 cm*): - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 0,5 szklanki mąki krupczatki  + mąka do podsypywania - 1 jajko - 1 opakowanie suchych drożdży

Corner With Recipes
Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników 136

cebulę na patelni, a następnie dorzucić pokrojone pieczarki, smażyć, aż woda odparuje.. Następnie do gorącego farszu dodać śmietanę i  żółty ser i mieszać, aż ser się rozpuści. Przyprawić do smaku i wymieszać. Nakładać na neleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę. Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć Krokiety - autorka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bułeczki z pieczarkami 603

zeszklić ją na średnim ogniu. Dołożyć pieczarki i poddusić razem. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Przestudzić. Bułeczki: 2 i pół szklanki mąki pszennej  + mąką do podsypywania ciasta, 6 łyżek mąki ziemniaczanej , 1 szklanka mleka  + odrobina do posmarowania bułek, 4 dkg świeżych drożdży , 2 łyżki cukru , 1,5 łyżeczki soli , 1 jajko , 4 łyżki masła , kawałeczek żółtego sera

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 125

kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego  lub pieczonego    1 kotlet z panierką 2 cebule   marchewka i pietruszka z zupy   1 jajko   1 łyżeczka oregano

Symfonia smakowa
Krokiety z kapustą i grzybami 254

głęboką patelnię. Do zeszklonej cebulki dorzucamy pieczarki i smażymy do odparowania soków. W między czasie kroimy kapustę. Dodajemy na patelnię. Doprawiamy wymienionymi przyprawami lub według uznania. Smażymy do czasu aż smaki nam się ładnie połączą. Przygotowane wcześniej naleśniki, nadziewamy farszem i zawijamy jak krokiety, brzegami naleśnika pod spód. Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Na osobny talerzyk

kulinarnyswiatdomi
DROŻDŻOWE PALUCHY CZYLI DOMOWE HOT-DOGI 170

blogu domowe hot-dogi z pieczarkami a tym razem upiekłam drożdżowe hot-dogi z kiełbaską i serem.  Wyszły pyszne - szczególnie takie ciepłe, prosto z piekarnika smakowały super :)) Składniki: (na 12 sztuk) 400g mąki 200ml letniej wody 20g drożdży 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli 2  łyżki oleju 1 jajko (do ciasta) 1 białko (do posmarowania ciasta

Walijskie Pichcenie
Rolada drobiowa i serowe kulki z bułki 225

kilku wariantach: z serem żółtym, szpinakiem, pieczarkami, boczkiem. Ja dziś zrobiłam z serem ale inne też są godne polecenia. Ja wszystko wyrabiałam w mojej magicznej maszynie zwanej Thermomixem. Składniki: 250 g bułki czerstwej pokrojonej na mniejsze kawałki 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 25 g masła 200 g mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki soli pieprz gałka muszkatołowa 80 g sera

Olikowa kuchnia
GRYCZAKI. Kasza gryczana zupełnie inna. 147

jajka, dodałam cebulę, natkę i szczypior.Dosypałam bułki tartej, posoliłam, doprawiłam pieprzem i wyrobiłam zwarte ciasto. Usmażyłam je na głębszym tłuszczu (aby się nie rozpadały podczas smażenia, jeśli tak owo się dzieje, obtoczyć można w bułce.). Osączyłam na ręczniczku papierowym.sos pieczarkowy:300g świeżych pieczarek1 - 2 cebulełyżka masła2 łyżki mąki1/2 szklanki śmietany (lub jogurtu naturalnego)sól, pieprzCebulę zeszkliłam na maśle.Pieczarki

W kuchni Karmel-itki
Pieczarki o smaku Cappucino orzechowym . 110

Witajcie :) Ostatnio robią furorę w internecie ciasteczka Pieczarki :) Nie mogłam wytrzymać i też je upiekłam :) przepisu użyczyła mi  Danusia . Nie była bym sobą gdyby coś troszkę nie pozmieniała , a więc dodałam ekstrakt z wanilii i kawę Cappucino orzechowe . Całkiem zmieniło smak i nie były takie mdłe . ciasteczka są baaardzo kruche takie do herbatki :) Chętnych zapraszam do wypróbowania :) Ciasteczka podałam(...)łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  1 niepełna szklanka cukru pudru 2 płaskie łyżki   cappucino orzechowego  150 g masła   1 jajko kakao gorzkie butelka lub przyrząd do wycinania otworów w muffinkach Wykonanie : Masło ucieramy mikserem z przesianym cukrem pudrem. Do utartego masła wbijamy całe jajko, dodajemy esencję waniliową . Ucieramy do połączenia

Sama słodycz i szczypta chili