jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:147/200)

Spaghetti w sosie szpinakowo - pieczarkowym z kurczakiem. Bez glutenu, bez laktozy 126

Spaghetti z sosem szpinakowo - pieczarkowym z kurczakiem Składniki: 350 g piersi z kurczaka 3/4 szklanki mleka ryżowego 450 g pieczarek 150 g świeżego szpinaku 2 cebule

nietadieta
"Tosty" z ziemniaków z pieczarkami i serem 222

użyłam: 50 dkg surowych, obranych ziemniaków 25 dkg ugotowanych i zmielonych ziemniaków 1 jajko łyżka kopiata mąki pszennej łyżka płaska mąki ziemniaczanej poł łyżeczki soli (lub więcej jeśli gotowane ziemniaki nie były solone) szczypta mielonej gałki muszkatołowej świeżo zmielony pieprz olej do smażenia Farsz: 30 dkg pieczarek cebula 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól i  pieprz

Maślane ciasteczko
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 333

nich to wielka strata.Muszą być i koniec.Na specjalne okazje robimy faszerowane pieczarkami,które pojawiły się już na blogu lub te,które proponuję dzisiaj.Zawsze okazują się hitem przyjęcia Składniki:   ok 15-20 skrzydełek ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka) 1-1,5 cebuli jajko czosnek sól,pieprz przyprawa do kurczaka czubryca czerwona przyprawa do mięsa wieprzowego

Niespełnione zdolności kulinarne
Omlet leniwy z nadzieniem 198

mleka - 1 łyżka startej rolady ustrzyckiej - sól - pieprz - masło/olej Przygotowanie omletu: Jajka mieszamy. Dodajemy do nich mleko oraz ser. Doprawiamy. Smażymy z tłuszczem lub bez (dowolnie). Najlepiej po przygotowaniu farszu, żeby omlet nie zdążył ostygnąć.  Składniki na nadzienie: - ½ puszki krojonych pomidorów - 1 parówka - 3 pieczarki - sól - pieprz - zioła prowansalskie - masło/olej Przygotowanie nadzienia: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz

Życie zamknięte w smaku
Ptysie z kurczakiem 239

gotujemy 5 minut. Masa musi być jednolita. Studzimy. Do masy dodajemy stopniowo jajka i proszek do pieczenia. Blachę posypujemy mąką i szprycą formujemy malutkie ptysie (w czasi pieczenia urosną). Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Farsz: 5 ćwiartek kurczaka  3 marchewki 0,5 kg pieczarek sól pieprz Ugotowane mięso kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Marchewki ścieramy na tarce

Salonik smaków
WEGAŃSKIE OBIADY Z ZIEMNIAKÓW - zbiór 8 pysznych i łatwych propozycji 226

tych z Was, którzy nie śledzą bloga na facebooku. 1 . Opcja podstawowa to ziemniaki po prostu ugotowane , polane olejem kokosowym zamiast masła. Do tego dowolne dodatki - np. smażone pieczarki z cebulką, marynowane tofu na surowo, sałata z czerwoną papryką i zieloną cebulką skropione sokiem z cytryny. Prosty, szybki, pełnowartościowy posiłek, czas przygotowania około 30 minut. 2 . Ziemniaki pieczone - pokrojone(...)jajka, pyszne i chrupiące, przepis:  http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/02/chrupiace-weganskie-placki-ziemniaczane.html . Bonus we wpisie - dip czosnkowy słonecznikowy. 5. Wegański placek po węgiersku - czyli placki nieco podrasowane ;) znajdziecie tutaj . 6. Kartofle z kapustą czyli panczkraut - tak dobre, że aż dziwne, że jeszcze tak słabo znane poza Śląskiem, musicie spróbować tego koniecznie! 7. Ziemniaki z patelni, podsmażane i duszone z pieczarkami i cebulą, przepis

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pieczeń z komosy ryżowej i kaszy orkiszowej 157

praskę, tak samo czosnek Przestudzoną komosę, kaszę i ziemniaki połączyć dokładnie Dodać jajka, przesmażoną, drobno pokrojoną cebulę, olej, płatki i przyprawy do smaku- wyrobić całość starannie Do foremki o wymiarach 30 x 12 cm przełożyć masę Piec ok.70 min. w temp. 170-180*C Jeśli mamy pieczarki możemy je dodać, a smak pieczeni będzie na pewno jeszcze lepszy

Proste Potrawy
Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym 122

oczyszczamy i drobno siekamy - szklimy w niedużym garnuszku na łyżce oleju. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem aż powstanie sos (od czasu do czasu mieszamy). Ziemniaki mielimy, lub przecieramy przez sito. Dodajemy śmietanę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na oleju - na rumiano z obu stron Ziemniaczane kotlety

peggiwkuchni
Chleb nadziewany. 162

patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy pieczarki, a po około 4 minutach krojone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Gdy cebula już zmięknie zdejmujemy pokrywkę i chwilę jeszcze smażymy, żeby odparować nadmiar płynów. Studzimy. DODATKI: jajko sezam mak lub czarnuszka      Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę lub blat oprószony mąką, chwilę

Rozpustne gotowanie
Rolada serowa 5898

trzymam się dokładnie tego z małymi modyfikacjami bo nieraz dodaje jeszcze podsmażone pieczarki. Składniki 60 dag sera żółtego 40 dag wędliny 100 g masła 200 g serków topionych - 2 kostki lub prostokąty smak dowolny taki jak nam pasuje 3 ogórki kiszone 1/2 dużej papryki czerwonej 4 jajka 1 pęczek szczypiorku sól pieprz słodka papryka Kostkę sera wkładamy do foliówki spożywczej

Piekielna Kuchnia Pati
Paszteciki z tymiankowym kurczakiem 200

kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wrzucamy pieczarki - gdy grzyby puszczą sok wrzucamy do nich kurczaka i tymianek - smażymy  1-2 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem.  Z ciasta francuskiego wykrawamy spore kwadraty na środek wykładamy farsz sklejamy boki. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

sierotka maRysia w kuchni
Złociste placki ziemniaczane z sosem borowikowym 182

łyżeczka pieprzu jajko Ziemniaki ścieramy na drobne wiórki razem z cebulami, dokładam jajko i wszystkie pozostałe przyprawy. Przyprawy jak pieprz czy sól należy dostosować do upodobań domowników. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smaczne na gorąco i na zimno! Sos grzybowy: 20-30 dag grzybów, grzyby leśne lub pieczarki cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonej bazylii świeża natka pietruszki

Apetyczna babeczka
Kruche babeczki z pieczarkowo-serowym farszem. 267

jajko;1 łyżka śmietany 18%;sól.Przesianą mąkę siekamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny. Rozwałkowujemy, wycinamy (najlepiej foremką - idealnie dopasowane i ładnie wykończone) kółeczka. Wylepiamy nimi foremki, nakłuwamy ciasto i pieczemy około 20 min., w temperaturze 160 stopni. Farsz pieczarkowo-serowy:200 g pieczarek;100 g sera

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania