zbliżające się święta. Święta to czas pysznych dań na stole, żebyście mogli cieszyć się nimi w pełni, nie martwiąc się o skutki obfitego jedzenia polecam wyrób medyczny CE - Espumisan Max, który skutecznie zmniejsza uczucie pełności i ucisku z jamie brzusznej ROLADA PIERNIKOWA z KREMEM POMARAŃCZOWYM Składniki: ciasto: 4 jajka 60 g cukru 40 g mąki
Bon appetit mon amiezrobienia na ostatnią chwilę przed świętami Bożego Narodzenia. Jedno z lepszych błyskawicznych ciast. Rozpływa się w ustach nie kruszy się i zdobi świąteczny stół. Naprawdę łatwo go zrobić. Poradzi sobie z nim każdy, nawet osoba nie wprawiona w pieczeniu ciast. Polecam! Składniki: Ciasto na keksówkę o wym 13/35 cm 3 jajka 200 ml piwa 30 dag mąki
Wanilia i Kardamonskładniki na ciasto: 450 g mąki 150-170 g cukru pudru 70 g miodu, płynnego 4 jajka, białka oddzielone od żółtek 250 g margaryny 125 g
Domowy Smak Jedzeniabyło. Są idealne na Święta, możemy włożyć do puszki i poleżą spokojnie około tygodnia. Dla nas są najlepsze :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 200 g masła 3 budynie śmietankowe 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 1 całe jajko powidło śliwkowe lub marmolada do przełożenia
kruche babeczkibananowy i zajadać nie tyko na Święta. Babka jest w wersji nieco lżejszej, dlatego może posłużyć jako zdrowsza przekąska albo nawet śniadanie. Świetnie będzie smakować posmarowana masłem orzechowym lub dżemem :) Składniki (forma o średnicy 24 cm): 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej ok. 200 g suszonych daktyli 1 duże jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Healthy food explorerbardzo często gości na stole podczas świąt czy rodzinnych uroczystości. Jest pyszne, aromatyczne i nie trudne w wykonaniu. Składa się ono z cienkiego biszkopta, kremy kakaowego z orzechami, migdałami i kawałkami czekolady oraz z masy cytrynowej. Polecam gorąco i zapraszam. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę ok 10x35cm-duża keksówka BISZKOPT -3 jajka -0,5 szkl cukru -3/4 szkl
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumiłych spotkań. Doceniamy je szczególnie przed świętami. A na wielkanocnym stole babki po prostu nie powinno zabraknąć. Podajemy więc drugi przepis Agaty na babkę – fantastyczną na Wielkanoc, ale nie tylko. Takie ciasto zniknie raz dwa! Jeżeli nie mamy formy na babkę, możemy użyć zwykłej formy keksówki (24cm/10cm). Babka dwukolorowa Składniki: 4 jajka 200 g cukru pudru
KulinarneImpresje.plszafranu, które przygotowuje się na dzień świętej Łucji, który wypada 13 grudnia. Przepis jest lekko zmodyfikowany, ponieważ w wersji oryginalnej nie dodajemy żurawiny do ciasta, ale według mnie bułeczki z żurawiną w środku są dużo smaczniejsze. Składniki na około 20 sztuk: 750g mąki pszennej 300g mleka 200g masła 50g drożdży 2 jajka + 1 jajko do posmarowania wierzchu 150g cukru
AleTorcikPyszne kruche ciasteczka korzenne. Chrupiące i rozpływające się w ustach, o mocnym aromacie i smaku korzennym. Składniki: 150 g masła 100 g cukru pudru 1 jajko
AleTorcikjest dobrze przechowywana). Polecam na Święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc, do weekendowej kawy, na specjalną okazję i bez okazji. Przy okazji życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku! Oby był jeszcze lepszy niż poprzedni :). Do usłyszenia w 2018 r.! Składniki: Ciasto: 250 g twarogu półtłustego z kostki 200 g jogurtu naturalnego 4 duże jajka szczypta soli 1 szkl cukru
Nastoletnie Wypiekaniepyszne ciasteczka kokosowe gwiazdeczki . Idealne na święta, do popołudniowej kawy czy herbaty oraz dla najmłodszych łasuchów. Moje dzieci je uwielbiają zarówno jeść jak i wycinać Spróbujcie i Wy. Polecam. Składniki: (na około 2 blaszki – ilość zależy od wielkości foremek i grubości ciasteczek) 300 g mąki pszennej (u mnie tortowa) 2 żółtka jajek 200 g masła lub margaryny
Słodkie okruszkidzień i od święta. Polecam wielbicielom sałatek z tuńczykiem. Dodatek papryki marynowanej i ogórka wspaniale wzbogaca smak całej sałatki. Jeśli nie lubicie koperku możecie dodać np. posiekaną zieloną pietruszkę. Spróbujcie. Do sałatki użyłam produktów „POLONAISE” Polecam. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g 2 jajka 2 ogórki konserwowe „POLONAISE
Słodkie okruszkiNie świętuję Halloween (w przeciwieństwie do małych dzieci, które to mało przerażającym tonem straszyły u nas jakieś 2 godziny temu, wymuszając paczkę cukierków :D), ale uznaję
FitKotMoja córka uwielbia rosół, mogłaby go jeść codziennie. No ale co zrobić z pozostałym mięsem? No więc po ostatnim rosołku powstał pasztet bez wątróbki, za to
Zrób to smacznieDziś polecam Wam chrzanową pastę z kiełkami rzodkiewki . Prosty i pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałości ze świątecznego stołu – chrzanu i jajek na twardo. Taka pasta
Słodkie okruszki