
Słodycz przełamana kwaskowym i pysznym curdem. Zapewniam was że ten mazurek zjedzą wszyscy. Nie można się od niego oderwać. Możecie zrobić większego jak macie w domu łasuchów. W święta można zaszaleć. beza: 4 białka wielkość M 200 g cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej dekoracja: 30 g czekolady gorzkiej 2 figi w czekoladzie migdały 1 łyżka wiórek kokosowych orange curd: 2 pomarańcza 80 g m masła 1 łyżka cukru trzcinowego 2 jajka Beza: Białka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały te... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...