jabłka - 25490 przepisów (strona:1241/1700)

Niedziela w kuchni 168

szaleństwo :) Dzisiejsza niedziela trochę z doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała cukinia

Kucharzyca
Deser z herbatą owocową w roli głównej 194

dwie fantastyczne herbaty :-) i dziś opowiem Wam o jednej z nich - owocowej Blood Orange . Jest po prostu obłędna! Niesamowicie pachnie i równie wyjątkowo smakuje. Dlaczego? Bo w składnie ma jabłko, skórkę pomarańczową, hibiskus, płatki dzikiej róży, kwiaty słonecznika i pomarańczy, aromaty naturalne pomarańczy i śmietany. I chociaż nie przepadam za herbatkami z samego hibiskusa, to w tej mieszance komponuje się

Czary - gary w kuchni
Rogaliki trzyskładnikowe 191

lukru, czekolady lub zwyczajnie po upieczeniu posypać cukrem pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby rogaliki Wam smakowały Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy

Czary - gary w kuchni
Pasztet z wątróbki drobiowej 169

Wielkanoc i z powodzeniem zastąpił tradycyjny pasztet jaki zawsze robię. Nadaje się zarówno do pokrojenia w plastry, jak i do rozsmarowania na pieczywie. Świetnie komponuje się z pieczonym jabłkiem, żurawiną, ale też z chrzanem czy ogórkiem. Jednym słowem pasztet wszechstronny. Pamiętajcie tylko, by robiąc go, nie szczędzić przypraw :-) SKŁADNIKI 1 kg wątróbki z kurcząt 4 cebule 3 łyżki masła klarowanego

Czary - gary w kuchni
Pudding chia 257

pasowała do naleśników, omletów… Aż mi ślinianki zaczęły intensywnie pracować, a dopiero co kolację zjadłam :( A na koniec wierszyk, żeby było pozytywniej ;) Dżemy i konfitury? Cuda z owoców natury! Jabłko, śliwka czy jagoda A gdy zniknie – będzie szkoda! Ale gdy w brzuszku ląduje już niczego nie żałuję :) Taki smak to sama radość nigdy go nie mam dość omleciki i placuszki

Mała Cukierenka
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 244

okraszone niemal słodką w smaku cebulką . Mało brakowało, a wylizałabym talerz! A na deser też pierogi! Tym razem na słodko, pieczone z ciasta drożdżowego Przede mną pierogi z gruszką, jabłkiem i cynamonem , w towarzystwie sosu waniliowego. Normalnie w cenie 17 PLN - w ramach Weekendu za pół ceny dzielone na pół. Ciasto drożdżowe okazało się bardzo mięciutkie i delikatne w smaku

Grunt to przepis!
Makaron z pesto z rukoli i gorgonzoli (Pasta al pesto di rucola e gorgonzola) 169

przeciwników. Ja należę do pierwszej grupy. Uwielbiam ten ser. Najlepiej w połączeniu z owocami, zwłaszcza gruszk ą , ale tez jabłkiem, winogronami, figami a do tego kieliszek czerwonego wina. I czego chcieć więcej  :) Gorgonzola jest bardzo popularna w kuchni włoskiej, zwłaszcza w Lombardii. Produkowana

La grande e la piccola cuoca
Jogurt granatowo truskawkowy 197

tylko. Te małe ziarenka poprawią samopoczucie i dodadzą sił witalnych. Jako ciekawostkę dodam , że „zwieńczony naturalną koroną czerwony owoc granatu, od wieków stanowił ornament herbów królewskich. Rzymianie nazywali go „jabłkiem kartagińskim”, jednak to nie oni odkryli cudowne właściwości rubinowych owoców. Znane były kilka tysięcy lat przed nimi”. Gorąco polecam i… na zdrowie.     Wydrukuj przepis The post Jogurt granatowo

mojewypiekiinietylko
Drożdżowy wieniec z jabłkami i polewą jeżynową 166

Zapraszam do zaglądania i inspiracji u wszystkich którzy brali udział w wydarzeniu - lista na końcu postu. Moje ciasto to delikatny wieniec drożdżowy z pyszną polewą zapraszam. Drożdżowy wieniec z jabłkiem i polewą jeżynową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Orzeźwiający koktajl o smaku kiwi z cytrusami wg Aleex 158

kupiłam. A skoro kupiłam, to w mojej kuchni będą się pojawiać różnorodne koktajle i soki. Pierwszy z nich serwuję już dzisiaj. Smacznego. Składniki: • 2 dojrzałe kiwi • ½ cytryny • ½ limonki • 1 jabłko • ½ pomarańczy • ½ łyżeczki miodu • kilka kostek lodu Sposób przygotowania: 1. ½ obranego kiwi zmiksować w blenderze na pulpę owocową. 2. W sokowirówce wycisnąć sok, dodając po kolei owoce. 3. Sok dosłodzić miodem

W mojej kuchni
Wątróbka z pieczarkami 186

Wiem, że nie każdy lubi wątróbkę drobiową. Ja zdecydowanie należę do jej fanów. Chętnie zjadam ją pod każdą postacią, oprócz wersji na słodko z jabłkiem, rodzynkami itp.   A i nie lubię wątróbki w śmietanie. Jakoś śmietana nie pasuje mi do niej. W związku z tym, że należę do fanów tego smakołyku zapraszam Was na delikatną wątróbkę z   duszoną

Passion of Cooking
Koktajl ze szpinakiem i nasionkami chia 158

można przygotować wieczorem i zamknąc w słoiczku. Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem i granatem Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Koktajl ze szpinakiem i nasionkami chia Czas przygotowania: 2 godziny Składniki: 300 g jogurtu naturalnego 2 garści szpinaku 1/2 banana 3 łyżeczki nasion chia kilka plasterków pomarańczy Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Wyniki konkursu: Zmiksowaliśmy razem dużo dobrego! 141

które mogłem z czystym sumieniem zakwalifikować do konkursu. Dowiedziałem się też, które przepisy zainteresowały Was najbardziej. Prym wiodły: Leśny Mech (7 zgłoszeń), Hummus zarówno klasyczny   jak i z jabłkiem (5 zgłoszeń), Pudding z nasion chia (4 zgłoszenia) i Ciasto marchewkowe (również 4 zgłoszenia). Niestety nie obyło się bez drobnych oszust i kilku nagięć regulaminu, ale o niemiłych rzeczach

Food Square
Sałatka z komosą ryżową i pieczonym bakłażanem 220

podstawa diet oczyszczających i regenerujących organizm. Z ugotowanej komosy można przygotować pyszne sałatki, wystarczy wymieszać ją z ulubionymi warzywami, można też podawać ją na słodko, na przykład z prażonym jabłkiem, cynamonem  i rodzynkami. Jest lekkostrawna, bezglutenowa i bardzo smaczna. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 mały bakłażan 4 łyżki oliwy (2 do bakłażana+2 do sosu) 1 duża garść

Smakowity Blog Kulinarny
Sok i detoks! 148

produktami marki PREMIUM ROSA, produkty tej firmy znam i używam od dość długiego czasu, dlatego byłam bardzo zadowolona z możliwości współpracy z firmą. Dzisiaj testujemy i smakujemy sok jabłko+ czarny bez, sok ma przede wszystkim obłędny kolor, i pyszny smak. Mieści w sobie cały szereg drogocennych składników i witamin. Jak możemy przeczytać na stronie producenta: owoce czarnego bzu działają przeciw

SMYKWKUCHNI