niderlandzkiego od słowa koolsla , które jest skrótem koolsalade - surówka z kapusty - Wikipedia). W zależności od upodobań - kapustę można poszatkować na większe lub mniejsze kawałki. Częstymi dodatkami bywa marchew, cebula, jabłko czy ananas. Proporcje pomiędzy składnikami również zależą od naszych preferencji. Tak samo jest z sosem - najbardziej popularny przygotowuje się na bazie majonezu, ale często bywa też winegret. Poniższy przepis
Di gotujeKlasyka na polskim stole w każde Święta i spotkania rodzinne - warzywna sałatka z majonezem. Znam różne wersje - z szynką i jabłkiem czy z dodatkiem żółtego sera - jednak na Święta zawsze robię wersję klasyczną. Składniki: 4 marchewki 1 duży seler 4 pietruszki 6 jajek 6 dużych ziemniaków 8 ogórków kiszonych puszka groszku puszka kukurydzy musztarda sarepska majonez sól pieprz Sałatkę
Gotowanie i blogowanieKażdy z nas lubi drożdżówki, te z serem, jabłkiem, marmoladą. Mnie najbardziej smakują z budyniem. Według tego przepisu są delikatne, puszyste i pachnące. Składniki: 2,5 szklanki mąki 150 ml mleka 50 g drożdży 2 żółtka szczypta soli 80 g masła 4 łyżki cukru budyń waniliowy Mleko podgrzewamy i dodajemy jedną łyżkę cukru oraz drożdże. Wszystko mieszamy
Pyszności Słodkościmałe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy - muffiny pomarańczowe Na ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia - Muffinki cytrynowe z czekoladą Ewa Czarnik - Muffiny z jabłkiem, cynamonem i kruszonką W mojej kuchni - Muffinki czekoladowe Moje domowe kucharzenie - Muffinki kokosowo - kakaowe
Ewusiowe Smakipanierowana ostrości. Moje dzieciaki nie są fanami wątróbki, ale w połączeniu z owocami zawsze chętnie zjedzą. I Wam również polecam taką wersję, a jeśli macie ochotę na wątróbkę z jabłkiem to zapraszam tutaj Składniki 600 g wątróbek indyczych 2 średnie cebule 1,5 szklanki mleka 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka mąki pszennej 1 puszka ananasa 3 łyżki masła klarowanego
O kuchni z uczuciemMoja jarzynowa Ile gospodyń – tyle przepisów :) Składniki 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1/2 puszki zielonego groszku 3 jajka 1 jabłko 1/2 średniego pora … Czytaj dalej Moja jarzynowa
czarrna od kuchnikoktajlowi aksamitnej konsystencji. Pij regularnie koktajle, obojętnie jakiego koloru, a wypiękniejesz i rozkwitniesz! Koniecznie spróbuj koktajlu z buraczkiem! Składniki na 2 porcje: 1 surowy burak 1 jabłko 1 pomarańcza kawałek imbiru 1 banan - opcjonalnie 1 łyżeczka oleju szklanka wody mineralnej Wykonanie: obierz buraka i owoce ze skórki. Pokrój na mniejsze cząstki do kielicha blendera wlej wodę, dodaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!stałym elementem diety cukrzyków i osób z wysokim cholesterolem. Niskokaroryczna brukselka do doskonały składnik zimowego zielonego koktajlu. Składniki na 2 porcje: 100 g brukselki 1 mango 1 pomarańcza 1 jabłko kawałek imbiru 1 łyżeczka młodego jęczmienia szklanka wody mineralnej Wykonanie: brukselki obrać z wierzchnich uszkodzonych listków, następnie dość nisko podciąć głąbki i zdjąć z każdej kapustki kilka zielonych, luźnych listków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!codziennie i dzielę się z Wami pomysłami na miksowanie. Ten na bazie wody jest najmniej słodki, ale równie pyszny. Spróbujcie! Składniki : * szklanka wody lekko gazowanej * garść szpinaku * jabłko * kiwi Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy
Magiczne Życie Martysię przypalić. :) Wyjmij paprykę z folii, obierz skórę - na marginesie to moim zdaniem JEDYNY I SŁUSZNY sposób na skuteczne pozbycie się skóry papryki, można ją jeszcze obrać cienko jak jabłko czy gruszkę lub po prostu ... Jeść ze skórą. :) To samo zrób z burakami - obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Wrzuć buraki, paprykę i czosnek do misy blendera i zmiksuj
Garniec Magalieczyli jarmuzowo ananasowe smoothie :) Na dobry wieczor lub swiezy poranek zielone pyszne smoothie. Skladniki: 1 maly ananas 2 cm swiezego imbiru 3 jablka garsc jarmuzu lod w kostkach Pokrojony w kostke swiezy ananas miksujemy w blenderze. Dodajemy swiezo wycisniety sok z jablek oraz garsc jarmuzu. Blendujemy. Sok, przeciskamy przez sitko, mocno go wyciskajac. Przelewamy do blendera, dodajemy kostki lodu, blendujemy
Lajtkraft food intolerancekroimy w paski. Na talerzu ukladamy rukole oraz pokrojone w prazki soczyscie slodkie pomidorki. Posypujemy drobna kosteczka cebulki, oraz swiezo zmielona sola. Z drobno pokrojonych w paseczki jablka ukladamy kolderke na ktora ukladamy kotleciki z poledwicy. Calosc lekko skrapiamy oliwa z oliwek oraz dressingiem wloskim. Done. Pysznie i smacznie polecam
Lajtkraft food intoleranceseler korzeniowy.Warzywo uwielbiane przeze mnie zarówno za smak jak i aromat,który oddaje,zwłaszcza w zupach.Polecam Składniki: duży seler korzeniowy biała część pora 4 jajka 5 ogórków kiszonych jabłko mały groszek lub 1/2 puszki dużego majonez musztarda sól,pieprz Seler i jajka ugotować,następnie pokroić w kostkę z pozostałymi składnikami, dodać odsączony groszek,ok 2 łyżeczki musztardy,najlepiej rosyjskiej,majonez
Niespełnione zdolności kulinarnecukrem pudrem, ale również możecie je podać z rozpuszczoną czekoladą, bitą śmietaną czy owocami. Wcześniej na moim blogu podawałam przepis na domowe gofry i gofry waniliowe z karmelizowanym jabłkiem (przepis) . Zawsze tak mam, że mam pewne takie fazy na smażenie tych wafli, a potem długo, długo spokój i ponownie gofrownica idzie w ruch. To teraz zapraszam
O kuchni z uczuciemjaglana z duszoną gruszką bardzo mi ułatwia poranną organizację. Wychodzę najedzona :) 125 gram kaszy jaglanej 300 ml wody cynamon kardamon miód lub syrop z agawy gruszka/ jabłko Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gruszkę kroimy w kosteczką wielości ok 1 cm i dusimy po przykryciem ciem 5 minut. Dodajemy do gorącej kaszy i doprawiamy. Wierzch polać
AZgotuj!