dipem. W ostatnim czasie zielone koktajle stały się hitem wśród zdrowej żywności. Do ich przygotowania można użyć liści jarmużu. Zmiksować je można z różnymi owocami jak banany, ananas, czy jabłko. Źródło: internet
Ciastka - domowe słodkościnaszych dzieciaków. Sprawdziła się kilka razy w tym roku na urodzinach mojej córki koleżanek. I ja taką przygotowałam. Dowolność owoców uzależniona jest od nas. Składniki: 1 banan 1 jabłko 4 śliwki 1 pomarańcza 2 nektarynki 1-2 kostki czekolady sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Owoce myjemy, banana i pomarańczę obieramy ze skórki. 2. Wszystko dowolnie kroimy. Dodajemy odrobinę soku
Kuchnia domowa Anitypowych dań w andaluzyjskich prowincjach i w każdej przyrządzane jest w nieco odmienny sposób. W oryginale zupę podaje się z białymi winogronami odmiany muscat (szczególnie w Maladze) oraz często jabłkiem lub melonem, które mają łagodzić smak czosnku. Ja zaś postanowiłem dokonać małego mariażu z burakiem oraz koperkową oliwą, nawiązując tym samym do polskich tradycji kulinarnych i naszych rodzimych chłodników. * SKŁADNIKI
Food Squarejajka 3 lyzki smietany 18 % 1 lyzeczka proszku do pieczenia Bulka tarta do posypania blachy 1.5 kg jablek cynamon +cukier Polecam rowniez zamiennik GOTOWIEC Ze SLOIKA ''jablka z cynamonem prazone cukrem''firmy Stovit Fruta Uzylam teraz pierwszy raz taki specyfik ,poniewaz nie mialam szans na tarkowanie jablek bo rodzinka chciala ciasto na juz,i bylam mile
Viola cooks with passionobawiaj się, bo tutaj nie jest on na tyle wyrazisty, żeby dominować w koktajlu. Koktajl marchewkowo-jabłkowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 małe jabłko, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę 1/2 szklanki marchewki (świeżej lub mrożonej) 70ml mleczka kokosowego 100ml soku pomarańczowego 100% 1/4 łyżeczki cynamonu 3-4 kostki lodu *opcjonalnie miód do smaku Wykonanie
Blendmandziecko? Od małego prosić je o pomoc w nakrywaniu do stołu i gotowaniu, żeby wiedziało, jak przyrządzić sobie zdrowe przekąski, podawać mu zdrowe jak najmniej przetworzone rzeczy – przykładowo jabłko zjedzone ze skórką ma dużo więcej witamin niż obrane. Największym atutem potraw z tej książki jest jednak to, że samemu ma się ochotę je zrobić tylko dla siebie. Dobrze wygląda
Ugotowane pozamiataneobawiaj się, bo tutaj nie jest on na tyle wyrazisty, żeby dominować w koktajlu. Koktajl marchewkowo-jabłkowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 małe jabłko, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę 1/2 szklanki marchewki (świeżej lub mrożonej) 70ml mleczka kokosowego 100ml soku pomarańczowego 100% 1/4 łyżeczki cynamonu 3-4 kostki lodu *opcjonalnie miód do smaku Wykonanie
BlendmanMarakuję odkryłam dość dawno, chociaż wtedy jeszcze nie znałam samego owocu, bo zwyczajnie nie było go w sklepach. Nie wiem, czy ktoś pamięta, ale był kiedyś smak popularnego soku "jabłko-dynia-marakuja" i jako dziecko byłam jego fanką (później żałowałam, że został wycofany :P). Teraz można czasem upolować marakuję w większych sklepach i dodać ją do soku lub deseru - wystarczy
FitKotplastrach z kurkumą Dżem z dyni, cytrusów i galaretki Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii
Apetyczna babeczkaPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie: Czytaj więcej
Kasia Sarnapatelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulki na złoty kolor. Cebulki powinny być pokrojone w piórka. Zdjąć cebulkę z patelni i włożyć do żaroodpornego naczynia. Rozłożyć cebulkę na całym dnie. jabłko oskrobać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Rozłożyć na cebulce. Mięso obsmażyć na tej samej patelni na złoty kolor, można dodać trochę oleju gdyby patelnia była za sucha
Kuchnia Pokoleńwiecie, że kiedyś bakłażan nazywany był „szalonym jabłkiem”? Wierzono, że spożywanie bakłażanów wywołuje szaleństwo. Z czasem jednak los się odmienił i stał się luksusowym smakołykiem na królewskich stołach państw śródziemnomorskich. Ja uwielbiam ten szalony smakołyk :D Dziś pyszna, prosta i ekspresowa zapiekanka, z bakłażanem w roli głównej. Składniki: 2 bakłażany ½ kg pomidorów 3 łyżki oliwy 8 listków świeżej bazylii
Tradycyjna Kuchniaprzesytu. Eksperymentuję tu z różnymi przyprawami i bakaliami. Najbardziej jednak odpowiada mi klasyka, czyli cynamon , wanilia i rodzynki jako główne składniki. Tym razem w towarzystwie gruszki , choć wersję z jabłkiem też całkiem niedawno robiłam: Zapiekany ryż na deser dla fajnej babki . Składniki na 2 porcje - u mnie 2 średnie naczynia do zapiekania : 1 łyżeczka masła 1/2 szkl. ryżu
Grunt to przepis!warzyw i troszkę jogurtu naturalnego. Pycha! II Danie 16:00 Ziemniaki, mięso z indyka w sosie własnym i mizeria (ogórki i jogurt naturalny). Podwieczorek 17:30 Omlet kakaowy z jabłkiem. Kolacja 19:00 Fasolka z jajkiem sadzonym. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco polub stronę
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSernik to ciasto bardzo lubiane, wprawdzie można go upiec z różnymi dodatkami i owocami. Dzisiaj wersja bardziej dietetyczna, ponieważ upiekłam ciasto bez dodatku tłuszczy i z
Kulinarne Fantazje Marioli