Bardzo szybka i prosta pasta do pieczywa. Jedna z moich ulubionych :) Pasta z rybek w pomidorach 1 puszka szprotek w pomidorach ( 170 g ) 2 jajka ugotowane
Posadzone i zjedzoneDzisiaj chciałam Wam pokazać i podzielić się z Wami pysznym przepisem na śledzia! Zazwyczaj śledzie podajemy albo w zalewie z oliwy, oleju bądź octowej, bądź w
SMYKWKUCHNIRolada szpinakowa z szynką to pyszna alternatywa dla rolady szpinakowej z łososiem :) Tak więc jeśli nie lubicie zbytnio wędzonego łososia, a macie ochotę na taką właśnie
Kulinarne PrzebojeChrupiące kromki ulubionego chleba z ciepłym i rozpływającym się w ustach serem pleśniowym, słoną szynką szwarcwaldzką, przełamane słodyczą soczystej i świeżej figi oraz skropione równie słodkim
Kraina Miodem PłynącaDziś zapraszam na pyszne roladki z polędwiczek wieprzowych. To jeden z moich ulubionych rodzajów wieprzowiny. Często je używam, robiąc np. niesłabnący hit wszystkich rodzinnych uroczystości, czyli
Posadzone i zjedzonePyszne, chrupiące ćwiartki ziemniaków do przygotowania w krótkim czasie. Żeby były naprawdę chrupiące, trzeba je obtoczyć w odrobinie mąki i usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu
Posadzone i zjedzoneChyba każdy zna popularną włoską sałatkę Caprese. Pokrojone plastry pomidorów oraz mozzarelli ułożone na przemian, polane sosem z oliwy z oliwek i udekorowana liśćmi bazylii. Kolorystycznie
Taste TherapyCiasto na Halloween! Sernik z masą z dyni na kruchym spodzie z dodatkiem czekolady. Delikatnie kremowy i bardzo puszysty spód zapewnia pyszne doznania przy konsumpcji
SMYKWKUCHNISkładniki: 60 g cienkich kabanosów; 200 g sera żółtego w kawałku (u mnie edamski); 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 średniej, zielonej papryki; Puszka kukurydzy konserwowej (waga
Gospodyni MiejskaNiedzielny obiad to zawsze wyjątkowy czas dla większości z nas. Mamy chwile by wreszcie spotkać się troszkę dłużej z bliskimi i rodziną. Często podajemy wtedy tradycyjne
SMYKWKUCHNIPomysł na kalafiora! Przepis na kalafiora w cieście smażonego w głębokim oleju, chodził już za mną od dłuższego czasu. To taki zdrowszy substytut frytek. Ma
SMYKWKUCHNIPolska tradycyjna sałatka jarzynowa - prawdziwa, z kalorycznym majonezem i ogórkami kiszonymi była obecna na polskich stołach bardzo często za moich szkolnych czasów. Teraz widujemy ją rzadziej
Posadzone i zjedzoneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla Was przepis na śledzie po japońsku. Trochę zmieniłam formę ich podania, w wyglądzie przypominają przystawkę, która
Marta GotujeWiększość osób ma problem z ciągłym głodem słodyczowym. Często mają problem z łączeniem diety z ochotą na "coś słodkiego". Dlatego wychodzę temu na przeciw! Sezon dyniowy
CzarnawisienkaKulinarny Szczecin ( i nie tylko ;)) Dziś zaczyna się festiwal restauracyjny Restaurant Week 21-30.10.2016 a już od jutra zapraszam na II edycja Festiwalu Smaków Food Trucków
Atlas Smaków