Dla wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające
Smaczne ZdroweKanapki są w Polsce bardzo popularne. Zdecydowana większość z nas rano sięga po tradycyjny chleb z... Ja również. Nie tylko jednak Polacy kochają kanapki, gdyż ich
Codzienna kuchnia niecodziennaWege festiwal zaprasza na kolejny warszawski festiwal food truckowy w wegetariańskim stylu ! Artykuł KONKURS! – WYGRAJ KUPON DO FOODTRUCKA – WEGE FESTIWAL FOOD TRUCKOWY – WARSZAWA
COOKMAGAZINENie lubię kupnych pszennych tortilli. Poza tym, że w składzie mają tablicę Mendelejewa, smakują nie najlepiej. W obsłudze też nie są za przyjemne – są sztywne i
Karo in the KitchenPodczas zakupów wpadł mi w ręce kremowy serek Arla Apetina. Zaciekawił mnie jego smak - połączenie rukoli i pesto. Postanowiłam wykorzystać go w bardziej kreatywny sposób
Taste TherapyPodobną potrawę jedli już starożytni Grecy, ale to w 1889 r. w Neapolu powstała w formie znanej współcześnie. O co może chodzić? Właściwa odpowiedź jest tylko
Ratunku obiadWitajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości. Bardzo lubię sobie
Rozpustne gotowanieA w zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę
gutfutPyszne ciasteczka dla miłośników kokosów. Niestety ciasteczka są nieco tłuste ze względu na ilość masła jaką używamy, ale są warte tego grzechu:-) Po upieczeniu ciasteczka są
IMPRESJA SMAKUCzy ekstra chrupiący kurczak wymaga smażenia w głębokim tłuszczu? Albo specjalnych marynat? A może dodatkowej warstwy panierki? Nie. Chrupiące skrzydełka kurczaka potrzebują tylko dwóch dodatkowych składników
Karo in the KitchenTempura - dla niektórych niezrozumiałe egzotyczne słowo. Dla mnie jeszcze jakiś czas temu również. Mówią jednak, że kto nie idzie do przodu, ten się cofa, więc trzeba
Codzienna kuchnia niecodziennaChrupiące grzanki z ulubionego chleba/bułki w towarzystwie serka ricotty, soczystych nektarynek, orzechów włoskich i miodowo-miętowego sosu- to prosta i pyszna propozycja nie tylko śniadaniowa
Kraina Miodem PłynącaTaka to już chyba tradycja, że gdy sezon arbuzowy w pełni, skuszę się na zrobienie ciasta arbuzowego. No dobrze tarty arbuzowej. W tym roku jest bezglutenowa
gutfutSuper obiad i super pomysł! I w dodatku zdrowo i dietetycznie! Sezon na cukinie uważam za otwarty! Jeśli lubisz tak jak ja, warzywa to ten przepis
SMYKWKUCHNIWyszła idealnie – krucha na zewnątrz, a w środku z rozpływającą się w ustach pianką. Z dodatkiem miętowego mascarpone i dużą ilością jagód. Ale napiszę
gutfut