impreza - 9461 przepisów (strona:106/631)

Rożki francuskie z jabłkami i solonym karmelem 63

Moja propozycja na szybką słodką przekąskę, która sprawdzi się na każdej imprezie. Współgra z jesienno-zimowym klimatem, zaczyna pachnieć świętami. Łatwe rożki francuskie nadziewane jabłkami i oblane domowym solonym karmelem . W przygotowaniu tych rożków nie ma absolutnie nic trudnego. Przygotujecie nadzienie, które zresztą pewnie nie raz robiliście do naleśników czy szarlotki. Nadzienie zrobicie w patelni, a w ciągu 10 minut

Słodkie Gotowanie
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 195

szybka w wykonaniu przekąska. Uwielbiam te ślimaczki jako przegryzka między posiłkami, dodatek do kolacji, posiłek do pracy. Jednak najbardziej lubię je podawać jako przekąska w trakcie większych bądź mniejszych imprez. Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to pyszna przekąska na „jeden gryz”. Robię jednorazowo dwie porcje, tak szybko wszyscy je zabierają z talerzy i zjadają Zazwyczaj

To Musisz Wiedzieć
Wegetariański smalec z fasoli z kaszą gryczaną 156

Warzywna pasta fasolowa zwana wegetariańskim lub wegańskim smalcem na stałe weszła do mojego menu i często zabieram ją na wszelkiego rodzaju imprezy jako uniwersalne smarowidło do chleba. Ostatnio w niezastąpionej Jadłonomii rzuciła mi się w oczy pasta fasolowa z dodatkiem “skwarek z kaszy gryczanej”. Uprażona kasza wraz z dodatkiem wędzonej papryki (koniecznie wędzonej) stanowi w paście chrupki akcent

Poezja smaku
Roladki z daktyli i boczku. Daktyle z boczkiem 117

stary rok, Karnawał też za chwilę nas zaskoczy, na pewno będziecie szukać przepisów na szybkie przekąski. Znów będziecie mieć dylemat co przygotować do jedzenia na andrzejkową, sylwestrową, czy karnawałową imprezę. Na imieniny i urodziny też, na kolację przy świecach przekąska też jest wskazana. Dlatego chcę Wam pokazać jak przygotować smaczną i prostą przekąskę, którą zrobi każdy, nawet najmniej zaawansowany kuchcik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ślimaczki pikantne 129

słodkości a pomysł na bardzo pikantne i sycące przekąski w formie ślimaczków z ciasta drożdżowego.  Jak ktoś lubi pizzę- będzie zadowolony. Tego typu przekąski idealnie sprawdzą się na imprezach, lub będą fajnym dodatkiem do kubka czerwonego barszczyku.  Dla odważnych proponuję pikantny sos sriracha a dla tych o łagodnieszym podniebieniu- ajwar. Składniki na ciasto : 2 szklanki mąki pszennej

Domowe ciasta
Badridżani - gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową 122

niepowtarzalna pyszność! Pyszne i niecodziennie podane bakłażany, to prawdziwa podróż nad brzeg Morza Czarnego przy lekkiej melodii starej piosenki Batumi, ech, Batumi...herbaciane pola Batumi ;) Idealnie sprawdzą się na imprezach i przyjacielskich spotkaniach, jako pyszna przekąska, czy przystawka. Przepyszna rzecz dla miłośników bakłażana, do których się zaliczam i zwolenników orzechowego smaku i mnóstwa ziół. Całość wspisuje się koncertowo w jesienny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śledzie po kaszubsku 109

Filety śledziowe z czerwoną cebulą i marchewką, doprawione majerankiem, przecierem pomidorowym to świetna propozycja na zbliżające się Święta, ale także na imprezy - filet można przekroić na pół i powstają małe koreczki. Składniki: 4 filety śledzia matjas, 2 czerwone cebule, mała marchewka, 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, szczypta cukru, pieprz czarny mielony, 2 łyżki majeranku, 2 łyżki oleju 4 małe wykałaczki Przygotowanie

Lena Gotuje
Beauty Food 85 przepisów dla zdrowia i urody 100

doskonały łosoś w glazurze - mówię Wam - palce lizać), przekąski, naleśniki i gofry, desery, ciastka i lody oraz napoje z dodatkiem alkoholu. Te ostatnie przydadzą na się niewątpliwie na imprezę sylwestrową. Przygotowanie posiłków na podstawie książki Beauty Food nikomu raczej nie sprawi trudności, choć zdarzają się też składniki, w które będziemy musieli się zapatrzeć w sklepach ze zdrową żywnością

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Drink American Pie 166

American Pie to piękny kolorowy drink, który swoimi barwami nawiązuje do amerykańskiej flagi. Najlepiej jest go podawać w szklance typu hurricane. Dzięki kolorowym warstwom świetnie się prezentuje na każdej imprezie. Gorąco zachęcam Was do wypróbowan The post Drink American Pie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa ogórkowa z curry – Idealna na upalne dni 99

Jest. W końcu się doczekaliśmy – utęsknione lato zawitało na dobre. Witajcie sukieneczki, japonki, krótkie spodenki. Witajcie zimne piwka w parku, imprezy pod gołym niebiem, weekendy nad jeziorem. Witajcie komary, upały, opuchnięte nogi… No właśnie wszystko byłoby super, gdyby nie te upały, komary i spółka… Skutecznego przepisu na walkę z komarami nie mamy, na szczęście z upałami można

helloforest.pl
Rafaello express 109

Najlepsze przepisy to takie, które zajmują możliwie najmniej czasu, są proste i zawsze się udają. To jest właśnie jeden z takich przepisów. Do tego sprawdza się na wszystkich imprezach i rodzinnych przyjęciach. Wszystkie ciocie będą pod wrażeniem. ;) SKŁADNIKI: 1 Paczka dużych herbatników 2.5 szklanki mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 0.5 szklanki

Prosty przepis na
Sałatka ukraińska 2127

Sałatka ukraińska – to pyszna warstwowa sałatka, która jest bardzo prosta w wykonaniu. Świetnie się sprawdza na wszelkiego rodzaju imprezach. W dodatku jest dość tania i nie wymaga wielu składników, które dodatkowo są ogólnodostępne i znajdziec The post Sałatka ukraińska appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Świętujemy – recenzja nowej książki Wegan Nerd 115

urządzić święta bez mięsa i nabiału? Boże Narodzenie to jeszcze bułka z masłem, ale co z Wielkanocą, imieninami cioci i imprezą ze znajomymi? Co zrobić, żeby świąteczny stół zawsze uginał się od pyszności i żeby nawet mięsożercy byli zadowoleni? Na pomoc rusza Alicja Rokicka z bloga Wegan Nerd . Uważa ona, że w kuchni najważniejsze są przyprawy. To majeranek, jałowiec

Ugotowane pozamiatane
Zapiekanka z piersi indyka i mozzarellą 125

Takie danie będzie super na każdą okazje. Można podawać z ziemniakami lub makaronem. Na imprezy można podać bez dodatków. Płaty mięsa doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obsypać ziołami. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z dwóch stron na złoty kolor. Dodać masło, wymieszać. Zdjąć mięso z patelni i włożyć na dno żaroodpornego naczynia. Na patelnię wrzucić pokrojoną

Kuchnia Pokoleń
Warsztaty kulinarne z Beatą Śniechowską 113

tego, że prowadzę dość restrykcyjny i – jednak wciąż – mało popularny styl żywienia. Miałam świadomość, że warsztaty kulinarne nie będą uwzględniały takich restrykcji żywieniowych. Moje obawy potwierdziło zaplanowane na tę imprezę menu: Burger z krabem w miękkiej skorupie Dyniowe risotto z krewetkami, granatem i mango Pierogi z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Zwieńczeniem warsztatów i – jak się okazało – niespodzianką

Modern Cave Girl