Powoli wlewane kolejne składniki drinka oraz kruszony lód utworzą napój przypominający barwami morze. W celu połączenia smaków proponuję go wymieszać. Drink Cud Karaibów smakuje wyśmienicie i sprawdzi się na imprezach wszelkiego rodzaju! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20 ml likieru blue curacao 40 ml białego rumu lub wódki 80 ml soku ananasowego 80 ml soku bananowego pokruszone kostki lodu (adsbygoogle
Danka PichciSałatka z zupek chińskich z kurczakiem, papryką i kukurydzą to świetny pomysł na sycącą sałatkę na imprezę. Na pewno zniknie w mig i ucieszy podniebienia gości. Miałam przyjemność jej spróbować u mojej koleżanki Ani i bardzo mi posmakowała! Teraz będzie często gościć na moim stole. Co ważne, robi się ją wręcz ekspresowo. Nie potrzebujemy także do niej skomplikowanych składników
Kuchnia Bazyliikiełbasą zawsze będą smaczną przekąską. W poniższej wersji z ciasta francuskiego przygotowuje się je bardzo szybko. Można oczywiście wykorzystać ciasto drożdżowe. Takie paszteciki świetnie sprawdzą się na Sylwestra, karnawałową imprezę lub urodziny. Są smaczne równie bardzo na zimno, jak i na ciepło. SKŁADNIKI 2 kiełbasy (np. śląskie) 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego garść suszonych grzybów 500 g kapusty
Passions hobbies lifepastą budwigową, czyli z twarogiem i olejem lnianym to idealna przekąska lub zdrowy posiłek, który dodatkowo wygląda bardzo zachęcająco. Takiego buraka możecie nawet podać jako przystawkę na rodzinnej imprezie. O paście budwigowej wspominałam Wam już kilka lat temu - klik , więc tylko dla przypomnienia wspomnę, że jest ona najpopularniejsza w diecie jej autorki - Johanny Budwig. Zerknijcie na ten wpis, bo znajdziecie
Di gotujeoddawać do majonezu (choć można ). Dlaczego przygotowuję domowy majonez? Przeważnie robię, to w niedziele, gdy wszystkie sklepy są zamknięte, a mi zabrakło majonezu do sałatki czy jajek lub na imprezach. Tam majonez jest na wagę złota. W końcu czyż nie jest, to najbardziej uniwersalny dodatek? Potrzebujemy go do sałatek, jajek na twardo, kanapek, jest bazą do mojego ukochanego sosu czosnkowego
Słodkie okruszkimięsa. 3. „Ambasada Śledzia” Marta Sawicka -Danielak, Filip Danielak W Krakowie, na ulicy Stolarskiej 8/10 jest miejsce, które śledziem stoi, gdzie podają wszystko z tym królem imienin i innych imprez. To tam właśnie powstała książka o śledziu. Książka cudna, zawierająca sporo słowa pisanego, wiedzy, pięknych zdjęć, aromatycznych przepisów. W życiu nie przypuszczałam, że książka o pospolitej rybie może być
ladykitchenpowiecie na sałatkę jajeczną? Moim zdaniem świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale wszelkie imprezy. Moja sałatka jajeczna , którą przedstawiałam dawno temu na blogu tak, Wam się spodobała, że powstają nowe propozycje na sałatki jajeczne. Sałatka jajeczna z selerem, cieciorką i czerwoną fasolą / 3 porcje Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki selera konserwowego 1/2 szklanki ciecierzycy
Moja smaczna kuchniaSałatka Olimpia Pyszna sałatka na śniadanie, do pracy, na kolację, idealna na imprezy. Składniki: · 1 filet z kurczaka · 1 opakowanie mieszanki sałat · 2 papryki żółta, czerwona · Ogórek · 2 pomidory
Kulinarna ChwilaPierniczki parzone górnieńskie - kuchnia podkarpacka W sezonie letnim na Skansenie w Kolbuszowej często odbywają się różnego rodzaju imprezy angażujące lokalnych twórców ludowych oraz panie z kół gospodyń wiejskich z okolicy. Mimo że degustacja tradycyjnych potraw zwykle jest tłem dla innych wydarzeń kulturalnych, nieodmiennie przyciąga ona szerokie grono fanów. Ja nie potrafię sobie wówczas odmówić regionalnych parzonych pierniczków. Są miękki, aromatyczne
Trzeci talerzBardzo lubię tradycyjne dania podawać w nieco odmiennej formie. Pyszna świąteczna przystawka Wigilijna ale równie świetna na różnego rodzaju imprezy. Średniej wielkości buraki Przepis na Sałatka Śledziowa znajdziecie Tutaj Jeżeli przygotowuję tą przystawkę na święta to buraczki gotuję obrane w całości i mam dodatkowo wywar na barszczyk Wigilijny na który przepis znajdziecie Tutaj
Andzia PichciRyby w zalewie octowej to świetny pomysł na przystawkę, kolację a nawet na obiad. Super opcja na imprezę i warto ją włączyć do świątecznego menu. Ryba może być panierowana lub też usmażona w gęstym cieście naleśnikowym. 600 gramów filetów z ryby sól pieprz sok z cytryny tłuszcz do smażenia Ciasto naleśnikowe 130 gramów mąki pszennej 180 ml. mleka 1 jajko
Andzia Pichci