herbatnik - 3836 przepisów (strona:134/256)

sernik pieczony z gruszkami... 191

cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 2 krople, jajka 6 sztuk, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, gruszki 3 sztuki CIASTO: mąka tortowa 1 szklanka, herbatniki 150 gram, masło lub margaryna 150 gram, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA: gruszki 4 sztuki, tortenguss rote 2 opakowania forma 30x25, wyłożona papierem do pieczenia(...)naczyniu herbatniki pokruszyć drobno, dodać pozostałe składniki na ciasto i mikserem utrzeć, ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać i schować do lodówki w robocie ubić jajka, cukier do białości na dużych obrotach z 5 minut dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone w kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Lody sernikowe z jagodami (sandwich) 193

cóż, u mnie znikają ekspresowo! 330 ml śmietanki 30-36% 5 łyżek cukru pudru 200g serka waniliowego 4 łyżki jagód 2 łyżki nalewki jagodowej (ew. inny alkohol) Dodatkowo: 60g herbatników Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie dokładnie połączyć z serkiem. Całość delikatnie wymieszać z jagodami oraz nalewką. (Alkohol sprawi, że lody nie będą zbyt twarde i zamarznięte(...)zamykanym pojemniku ułożyć ścisłą warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć masę i ponownie warstwę ciastek.   Lody przykryć i schłodzić w zamrażarce - minimum 5 godzin. Przed spożyciem wyjąć 5-10 minut wcześniej

Di gotuje
Sernik gotowany 256

gotować na wolnym ogniu stale mieszając, aby się nie przypalił. Kiedy zacznie już bulgotać wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta. Dodatkowo 200 g herbatników posypka czekoladowa Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć(...)warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
Rolada z wafli 402

była smaczna.Moja mama takie roladki robi na każde święta i jakieś imprezki i zawsze każdemu smakuje.  Rolady można zobaczyć u:  ( uzupełnie troszkę później) 1 margaryna 2 opakowania herbatników ( u mnie także i biszkopciki) 3/4 szklanki cukru 1 galaretka czerwona 2 łyżki kakao bakalie (rodzynki, orzechy, śliwki suszone) 1 opakowanie wafli Dwa wafle położyć między mokre ściereczki ,aby zrobiły(...)cukier i kakao. Dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego ostygnięcia. W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuścić galaretkę i poczekać, aż ostygnie. Do masy kakaowej wlać galaretkę i dobrze wymieszać. Herbatniki,biszkopty i pozostałe wafle pokruszyć.Dodać do masy razem z kakaowej,dodać także bakalie. Jeden mokry wafel smarować połową ciepłej masy,przykryć drugim waflem,wyłożyć resztę masy i zwijać

Moje domowe kucharzenie
Kokosowy przekładaniec (bez pieczenia ) 190

ciasta do kawy ,na spotkania w gronie rodzinnym i nie tylko .    Składniki        800 ml śmietany 30%       1 duża  paczka herbatników maślanych        200 ml mascarpone        6 sztuk batonów bounty        pól szklanki mleka  Wykonanie  Batony rozpuszczam z mlekiem(...)śmietana będzie już sztywna dodaje serek mascarpone i delikatnie wszystko razem mieszam . Kiedy śmietana jest już ubita ,a czekolada wystudzona , na blaszkę o wymiarach 31 cm wykładam na spód herbatniki i następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników . Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według własnego uznania ,doskonale się komponują owoce z super słodką czekolada

Mój Smak
Rolada kokosowo-kakaowa 138

latach osiemdziesiątych, ja poznałam ją niedawno. To taki deser retro wywołujący niejedno wspomnienie wielu dzisiejszych trzydziesto-paro-latków. Bez pieczenia, bez jajek, bez mąki, za to z dodatkiem kruchych herbatników. Miesza się je z kakao, masłem i cukrem. Można je pokruszyć całkowicie na pył, lub tak jak ja tym razem, zostawić większe kawałeczki. Rolada zyska w ten sposób dodatkowy wzorek(...)czasu pochłania schładzanie jej w lodówce, aby dobrze się kroiła. Rolada kokosowo-kakaowa ciemna część: 4 łyżki kakao ½ szkl. wody ½ szkl. zwykłego cukru 50 g masła 300 g ciasteczek – herbatników jasna część: 150 g masła ½ szkl. cukru pudru 100 g wiórków kokosowych ciemna część: Ciasteczka pokruszyć wałkiem lub tłuczkiem na drobne kawałeczki lub do postaci małych okruszków. Kakao, wodę, cukier

Posadzone i zjedzone
Śnieżny puch bez pieczenia 973

pianka w odcieniu zieleni, lekko kwaskowa. Idealna dla osób, które lubią mniej słodkie ciasta. Ja zdecydowanie wolę baaaaardzo słodkie, ale to jak najbardziej polecam! foremka 24x24cm Składniki:   200g herbatników,  500g sera z wiaderka na serniki,  2 Śnieżki,  szklanka mleka,   5 łyżek cukru pudru,  2 galaretki agrestowe (po 75g każda),  500ml wrzątku(...)blaszki o wym. 24x24 cm wyłożyć herbatnikami. Galaretki rozpuścić we wrzątku i ostudzić. Śnieżki ubić z mlekiem, następnie dodać cukier puder oraz mielony ser. Zmiksować do połączenia się składników. Następnie, stale miksując, powoli wlewać przestudzone galaretki. Gdy całość dobrze się połączy, wylać na ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Posypka:   6 łyżek wiórków kokosowych

Z miłości do słodkości
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 538

zjeść, ale nie jest pracochłonne i samo przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża puszka brzoskwiń 2 opakowania pustych rurek waflowych (ok 600g) 3 galaretki brzoskwiniowe 500ml śmietanki 30% 2 serki mascarpone (500g) 4 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix 1/2 tabliczki mlecznej(...)Formę wykładamy folią spożywczą i układamy warstwę podłużnych biszkoptów po skosie, docinając odpowiednie długości w najmniejsze szczeliny. Smarujemy syropem z brzoskwiń, który jest w puszce. Posypujemy drobno zmielonymi (pokruszonymi) herbatnikami kakaowymi. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody.  2. Brzoskwinie miksujemy z 1/2 szklanki syropu z puszki i stawiamy na małym ogniu. Zagotowujemy ciągle mieszając, a do gorących

Kuchnia w czekoladzie
Sernik malinowo-jeżynowy 159

Sernik malinowo-jeżynowy Składniki : Spód ciasta herbatniki kakaowe - 200 g masło - 120 g Masa serowa : ser chudy - 320 g śmietanka 36% - 0,5 l mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l cukier kryształ - 0,5 szkl galaretki cytrynowe - 2 opak woda gotowana do galaretek - 1 szkl żelatyna - 2 łyżeczki woda do żelatyny - 5 łyżek Dodatkowo : jeżyny - 130 g maliny na wierzch(...)ciasta mięta do dekoracji czekolada do polania Przygotowanie : Herbatniki zemleć lub wałkiem rozgnieść. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, zagnieść jak ciasto. Wyłożyć spód tortownicy o wymiarach 27 cm, wstawić do lodówki. Masa serowa: Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody, dobrze wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Jeżyny opłukać, osączyć, zmiksować, przetrzeć przez sito. Do garnuszka wlać wodę, wsypać żelatynę, postawić na ogniu

Kuchnia Danusi
Tarta z jagodami i budyniem 179

Kolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego masła 150g kruchych ciastek lub herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 750ml mleka 200g jagód 2 galaretki niebieskie 750ml wody Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 162

SPÓD CIASTA - szklanka wiórków kokosowych - 150g masła - 150 g herbatników czekoladowych Herbatniki zmiel w blenderze lub pokrusz wałkiem ciasta, wiórki kokosowe upraż na gorącej patelni. Wymieszaj razem, dodaj dosyć chłodne masło i wszystko pougniataj dłońmi do uzyskania prawie jednolitej masy. Wyłóż formę 23 cm folią spożywczą lub aluminiową, lepiej tą pierwszą i masę z ciastek ugnieć na dnie dość mocno

Pasje Jolki
3bit 197

Składniki: - herbatniki - krakersy - kajmak - śmietana 36% - mleko 500ml - laska wanili - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 150g masła - 130g cukru - żółtko - gorzka czekolada Przygotowanie: 1. Dno formy wykładamy krakersami. 2 .  Kajmak należy podgrzać i przelać do formy. Układamy kolejną warstwę herbatników. 3 . Przesiewamy mąkę pszenna i ziemniaczaną, dodajemy cukier, żółko i pozostałą część mleka.   Wszystko

Coś z niczego
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 170

bardzo! :)       #Jak nie marnować jedzenia: Szybki deser w pucharku: kilka łyżek kremu kokosowego galaretka o dowolnym smaku ok. 100 g borówek lub innych owoców biszkopty lub herbatniki Na spód pucharka wykładamy pokruszone herbatniki lub biszkopty, na to wykładamy kilka łyżek kremu kokosowego, następnie owoce, a całość zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała, a krem zgęstniał

Cooking Monster
Sernik z borówkami i musem borówkowym 163

stoi przed Wami sernik nr 21. To „oczko”.... magiczna liczba. Może i Wam zasmakuje?     (tortownica 24 cm)       Składniki: 150 g masła 150 g sucharków, herbatników lub biszkoptów 300 g płatków owsianych górskich 3 łyżki cukru                       Składniki na nadzienie: 420 g białego sera półtłustego zmielonego(...)pszennej                   Ponadto: 300g   + 400 g borówek 1 łyżka cukru               Wykonanie: Sucharki z herbatnikami rozdrobniłam na pył. Płatki owsiane przełożyłam do blendera i również zmiksowałam, żeby je rozdrobnić. Na dużą patelnię wsypałam sucharki, płatki owsiane, cukier, dodałam roztopione masło i wstawiłam na mały

Kuchnia u Krysi
Sernik wiosenny 185

Jeśli zrobicie w mniejszej, Wasz sernik będzie wyższy   Tortownica o średnicy 26 cm               Składniki na spód: 120 g   pokruszonych półsłodkich herbatników 70 g   stopionego masła 1 łyżka cukru                        Składniki na masę: 850 g kremowego serka do wypieków(...)folią (3 razy) aby ją uszczelnić. W ten sposób zabezpieczyłam ją, żeby   podczas pieczenia sernika nie przedostała się do jej wnętrza woda z naczynia do którego wstawię tortownicę. Herbatniki, cukier i masło wymieszałam i tą masą wyłożyłam dno tortownicy. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam na około 12 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjęłam z piekarnika. Odstawiłam do wystudzenia

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania