gulasz - 5976 przepisów (strona:192/399)

Jak zrobić grzanki czosnkowe? 570

zrobić chrupiące grzanki czosnkowe do zupy, gulaszu sałatki lub sosu? Prosty przepis na aromatyczne grzanki czosnkowe z patelni, idealny dodatek do wielu potraw na ciepło jak i na zimno. Grzanki to nie tylko ciepłe, chrupiące kanapki z chleba tostowego. To także drobna kostka z pieczywa (croûton)  aromatyzowana przez czosnek lub inne dodatki. Podawana na różne sposoby. Dziś skupimy się

Dieta moja pasja
SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska 88

takich jak: – chili – czosnek – kolendra – kmin rzymski – sól Jest bez problemu dostępna w polskich sklepach – np. TUTAJ! Pikantna i aromatyczna. Wspaniale wzbogaca smak gulaszu i dań jednogarnkowych. Świetnie komponuje się z pomidorami i kuskusem. Może mieć również postać pasty. Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * jajko – 2 szt * cebula czerwona – 1 szt * pomidory w puszce

Ostra na Słodko
Smażone boczniaki w wegańskiej panierce 69

Prosty przepis na smażone boczniaki w roślinnej panierce, czyli “wegańskie schabowe” Idealne zarówno do obiadu, jak również jako pyszna przekąska. Polecam Polecam również smażone grzyby boczniaki , gulasz adobo z boczniaków i tofu , sos grzybowy z boczniaków z brokułami , koreański bulgogi z boczniaków . Składniki: 250 g grzybów boczniaków 1/4 szklanki (60 ml) mleka sojowego 1/2 łyżeczki (2 ml) czosnku granulowanego dwie

Lamarida.pl
Domowa kostka bulionowa – wersja ekspresowa 94

domowa kostka bulionowa to esencja smaku sama w sobie . Dodaje aromatu wielu daniom. >> Zobacz też: pomysły na obiad To dodatek do zup , sosów pomidorowych, śmietanowych czy grzybowych, a także gulaszów i pieczonego mięsa. W jednej kostce masz ulubione przyprawy i przetarte warzywa, a nie wzmacniacze smaku, sól i konserwanty. Przepis na domową kostkę rosołową W tym przepisie znajdziesz ekspresową wersję

Rozdomowiona
Smalec ze skwarkami 85

bagietce posypane solą, ewentualnie z ogórkiem kiszonym pokrojonym w plasterki. Oprócz tradycyjnej formy kanapek, smalec wykorzystać można też do przygotowania wielu dań. Sama używam go do podsmażenia mięsa na gulasz, leczo czy żurku. Zastępuję nim też masło kiedy przygotowuję jajecznicę. Przepis na smalec ze skwarkami czy jak kto woli przepis na tłuste jest prosty w przygotowaniu. Niektórzy do smalcu dodają

Gotujemywdomu.pl
Papryka faszerowana mięsem z indyka 81

meksykańskiej na blogu są zaledwie dwa, zamierzałam dodać więcej po powrocie, ale covid-19 zniweczył nasze plany.   Zapraszam więc po meksykańskie przepisy. chili con carne przepis to meksykański gulasz z mięsem mielonym, fasolą i czekoladą kawa z garnka po meksykańsku - doskonała, bardzo aromatyczna kawa, którą zaparzysz bez ekspresu   Nadziewana papryka z mielonym mięsem indyczym, ryżem, pomidorami i kukurydzą

Cztery Fajery
Jakich przepisów kulinarnych szukają Polacy? 70

trochę egzotyki i kuchnię japońską. Ostatnio niezwykłą popularnością cieszą się japońskie placki z kapusty pekińskiej czyli okonomiyaki. To swojego rodzaju czyściciel lodówki taki jak dla nas bigos, dla Węgrów gulasz czy dla Włochów pizza. Po prostu dodajemy do tego dania to co mamy pod ręką. Ale baza jest niezwykle ważna – dlatego też opublikowaliśmy przepis na okonomiyaki . Okonomiyaki to niezwykle

ProstePesto.pl
Placki ziemniaczane z kurczakiem i pieczarkami (a’la pizza) 89

Placki ziemniaczane solo, ze śmietaną, z ketchupem, a może z gulaszem? Każdy z nich jest pyszny i lubiany. Do listy tych ulubionych, zapisuję również te z kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Gdy całość poleje się ketchupem mają w sobie coś z pizzy;) Są pyszne! Chrupiące i sycące Z podanych proporcji przygotowałam 7 placków z nadzieniem i jeszcze kilka mniejszych solo

Smaki Na Talerzu
Bajgle 73

Świetnie sprawdzi się dowolny hummus , pasztet czerwonej soczewicy … Tak na prawdę możesz na nim położyć WSZYSTKO. Domowe bajgle możesz również podać jako dodatek do dania obiadowego, takiego jak gulasz z soczewicy , czy curry z kalafiora … Są niesamowicie uniwersalne i za to je UWIELBIAM! Artykuł Bajgle pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Mięsiwo po szlachecku z cebulką w słoiku, idealne na kanapki 109

przygotowywały co roku.. Ma długi okres przechowalności, a dodatkową jego zaletą jest fakt iż można go użyć na zimno jako wędlina lub jako półprodukt na ciepło np. w gulaszu. Wszystko dzięki dodatkowi smażonej cebulki i ziół Taki słoik, żeby posłużył jako obiad, wystarczy przełożyć jego zawartość do rondelka, podgrzać i sos zagęścić mąką. Gotowe, teraz kasza lub ziemniaki

Ogrodnik w podróży
Placki ziemniaczane inaczej. Robimy szwajcarskie rösti. Ale chrupiące! PRZEPIS 96

obsłudze”. Łatwiej je przewrócić. Rösti jemy solo, ze stopionym serem na wierzchu lub jajkiem sadzonym. Można je też podać jako dodatek do innych potraw – na przykład gulaszu. Artykuł Placki ziemniaczane inaczej. Robimy szwajcarskie rösti. Ale chrupiące! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Sałatka z brukselką i orzechami. 88

wapń, żelazo, magnez, cynk, sód, potas. Są bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Znajdziemy w nich także błonnik pokarmowy. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia się skóry

Zdrowy Styl Joanny
Paprykarz z kurczaka i galuszki, pyszny obiad z Węgier 98

kremówka 30 % smalec do smażenia, najlepiej kurzy ale wieprzowy też może być ( smalec w kuchni węgierskiej jest powszechny i nadaje daniom specyficzny smak ) sól do smaku galuszki ( kluski do gulaszu ): 1 szklanka mąki 1 jajko 1 łyżka smalcu ( nie ma kuchni węgierskiej , bez smalcu ) sól, odrobina mleka Zacznij od klusek, będzie szybciej i prościej Roztrzep jajko, dodaj mąkę, sól

Ogrodnik w podróży
Ulubione zupy każdego pokolenia Polaków 81

szary barszcz, żurek, a także zupę mleczną z zacierkami lub lanymi kluskami. Starsze pokolenie woli zupy niezbyt mocno doprawione, dobrze rozgotowane, zupy gęste i zupy z dodatkiem mięsa oraz gulasze i sosy. Te ostatnie mogą mieć różne smaki. Sosy mogą być ostre, kwaśne, słone, łagodne, a nawet słodkie. Sos pod względem konsystencji jest podobny do zupy krem. Sosy zazwyczaj spożywane

ProstePesto.pl
Wieprzowina z galaretką w słoiku 192

kawałkach do słoika na obiad. Możliwości wykorzystania jest naprawdę dużo. Wieprzowina z galaretką w słoiku – możesz posłużyć się nią jako np. jako bazą do sosu mięsnego, do gulaszu lub podać po podgrzaniu jako dodatek do ziemniaków, makaronu lub kaszy. Polecamy! Wieprzowina z galaretką w słoiku Składniki: łopatka wieprzowa: 1 kg duża golonka golonka wieprzowa liść laurowy: 4 szt. ziele

Kuchnia Na Wypasie