gulasz - 5883 przepisów (strona:190/393)

Galareta wieprzowo- drobiowa 97

korzenie marchwi - sól, pieprz , ziele angielskie, liście laurowe do smaku - żelatyna - puszka groszku konserwowego Warzywa obieram, kroję w mniejsze kawałki. Mięso wieprzowe myję i kroję w kawałki - jak na gulasz. Udka pozbawiam kości . Wszystko razem wrzucam do garnka , zalewam wodą i gotuję bardzo esencjonalny rosół. Wszystko aż do miękkości mięsa wieprzowego.Doprawiam do smaku. Jak warzywa zmiękną wyjmuje je. Marchew odkładam

Kuchnia Pełna Emocji
Jak ugotować luksusowy tani obiad? 97

luksusowy tani obiad. To obiadowe danie zazwyczaj nazywam danie pod pierzynką. Jest to zapiekanka z warzywna i kiełbasą po ziemniaczaną pierzynką. Przypomina ona shepards`pie , ale zamiast jagnięcego gulaszu zawiera sos na bazie beszamelu, warzywa i kiełbasę. Podstawą tego dania jest sos na bazie beszamelu z dodatkiem białego wina i szałwii. Sos jest bardzo smaczny. Szałwia i białe wino świetnie

codojedzenia
Strogonow 314

Gorąco zapraszam po mój ulubiony sposób na gulasz boeuf strogonow , który szykuję wyłącznie na mięsie wołowym z dodatkiem kilku warzyw. Przepis na to danie jednogarnkowe polecam każdemu.  - bez użycia bulionu - szykujesz go w jednym naczyniu - tylko kilka niezbędnych składników

AniaGotuje.pl
Kluski śląskie - kulinarny recycling 58

mocno wydłuża czas ich przygotowania. Wygniecione, sprasowane, czy jak tam robicie puree, kartoszki muszą być wystudzone, a to zabiera trochę czasu. I dlatego takie mięsne dania w sosach jak gulasz, zrazy, bitki czy rolady, jemy raczej z dodatkiem kaszy, pampuchów lub puree. A przecież kluski z uroczą małą dziurką pełną pysznego sosu są chyba dla nich najdoskonalszym dodatkiem.  Spróbujcie

I tu będę miała takie te
Azjatyckie żeberka 52

winie –  pulled pork –  kotlet schabowy –  kotlet schabowy –  gicz cielęca w warzywach –  boeuf bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł na kurczaka –  polędwica z marynowanym pieprzem –  placek po węgiersku –  młoda kapusta AZJATYCKIE ŻEBERKA PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Gotowanie kaszy na sypko - porada "Jak ugotować kaszę" 107

niebo smaczniejsza!  Spróbujcie a nie pożałujecie, to jest na prawdę łatwe, i każdy sobie doskonale poradzi :)  Taką kaszę można podać do obiadu zamiast ziemniaków, a do gulaszu to koniecznie kasza :)  Więc zaczynamy :)   Szklanka kaszy ( poj. szklanki 240 ml) Pół łyżeczki soli 1 -2 łyżki oleju  560 ml wody Nastawiam osoloną wodę, dodaję olej i doprowadzam

Takie tam pichcenie
Gulasz z sarny - dziczyzna 78

śmiało mogę powiedzieć, że to jest moje popisowe danie. Gulasz z dzika już znacie, tym razem wjechała sarna. Porcja 6-10 Składniki: 1 kg mięsa z  sarny (użyłam udźca) 3 cebule czerwone 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 średni seler 250 g pieczarek 50 g suszonych grzybów 1 pietruszka 1 czerwona papryka 20 g suszonej żurawiny

Niezły Młynek
12 pomysłów na pyszne dania jednogarnkowe 68

kaszą jęczmienną i prawdziwkami przepis na: Smacznie w Garze 8. Makaron z fasolą przepis na: Hajduczek Naturalnie 9. Wieprzowina duszona z ziemniakami przepis na: Smak na Wspak 10. Gulasz z indyka z warzywami przepis na: Kuchnia na Wzgórzu 11. Pomidorowa z tortellini i szpinakiem przepis na: Czary Gary 12. Łazanki ze słodką kapustą przepis na: Zadanie Gotowanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

BabskiePorady.pl - Przepisy
Chałka śniadaniowa 59

tego faktu wyludnienia, ale korzystałam z tej przestrzeni z radością. Pochmurno, deszczowo, a tak przytulnie. Niebieskie tramwaje ubrane w czerwone serca, przejeżdżały przed oczami spacerujących, nie tylko czułości szukających. Gulasz z serc drobiowych, tylko dla odważnych ( byłam odważna !!!), odnaleziona cukiernia, do której wracać mam nadzieję czasem.Często. Przedłużam to sielankowe spostrzeganie rzeczywistości o dziś dzień,  rozpoczęty złudzeniem, że wiosna

Kronika Piekarnika
Ciasteczka armeńskie Nazook z orzechami i Wina z Winiarni Zamojskiej 56

deserów. Idealne na wieczór z przyjaciółmi lub drugą połówką :-) Z win owocowych mamy jeszcze słodkie wino z czarnej porzeczki. Intensywne, czerwone o głębokiej barwie. Takie wino pasuje do dziczyzny, gulaszów, deserów czekoladowych. Porzeczki mają też wiele właściwości zdrowotnych :-) W ofercie znajdziemy jeszcze jedno wino porzeczkowe. Tym razem z czerwonej porzeczki. Wino czerwone o różowej barwie. Lekkie z dobrze zrównoważoną kwasowością

kruche babeczki
KREM Z POMIDORÓW NA WODZIE MINERALNEJ Z MOZZARELLĄ I MIĘTĄ 53

GRZANKĄ     ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU     KREM Z PIECZAREK Z GRZANKAMI     ZUPA TOM KHA GAI     ZUPA KREM Z KALAREPY     GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     ŻUREK Z AZJATYCKĄ NUTĄ     ZUPA KREM Z AWOKADO   Krem z pomidorów na wodzie mineralnej

globuskulinarny
Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni 58

której jest zawsze, ziarnko prawdy głosi, że zupa Bouillabaisse, swoje korzenie ma w starożytnej Grecji, to Foceanie, starożytni Grecy, którzy byli założycielami Marsylii w 600 r.p.n.e., zajadali się prostym gulaszem rybnym, zwanym „kakavia” Legenda mówi, że zupa rybna Bouillabaisse została stworzona, przez rybaków z Marsylii, którzy po powrocie do portu, chcieli szybko przygotować posiłek i tak narodziła się zupa rybna

RafalCook
ZUPA KREM Z SERKA TOPIONEGO Z GRZANKĄ 64

BLOGU:   ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU     KREM Z PIECZAREK Z GRZANKAMI     ZUPA TOM KHA GAI     ZUPA KREM Z KALAREPY     GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     ŻUREK Z AZJATYCKĄ NUTĄ     ZUPA KREM Z AWOKADO   ZUPA KREM Z SERKA TOPIONEGO Z GRZANKĄ: – Esencjonalny

globuskulinarny
Szybkie kopytka 76

Dziś pokażę Wam jak przygotować szybkie kopytka. Kopytka to idealny dodatek do obiad, który świetnie pasuje do duszonych mięs, gulaszy i sosów. Kopytka możecie jeść ugotowane prosto z wody, albo następnego dnia – przesmażone na odrobinie masełka. Są pyszne. Zobacz przepis na Bitki z cebulą Składniki 1 kg ziemniaków sól pieprz 10 łyżek mąki oraz trochę na podsypanie 2 jajka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!