gulasz z warzywami - 1385 przepisów (strona:2/93)

Gulasz z karkówki z warzywami 149

Gulasz z karkówki z warzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki papryka czerwona marchew 2 cebule pól puszki fasolki czerwonej 1/2 szklanki bulionu 1/3 szklanki passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu (u mnie ostry) łyżka cukru brązowego 2 łyżki octu winnego łyżka mąki kukurydzianej łyżka sosu(...)mięsa i warzyw. Dodajemy fasolkę i przyprawy. Całość dusimy do miękkości wszystkich warzyw i mięsa. [caption id="attachment_7146" align="aligncenter" width="1024"] Gulasz z karkówki z warzywami[/caption] Artykuł Gulasz z karkówki z warzywami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz z szynki z warzywami 185

Dzisiaj przepis dla wszystkich mięsożerców – gulasz z szynki z warzywami. Nie będę ukrywał, że jest to jedno z moich ulubionych dań, nie tylko ze względu na występowanie w nim dużej ilości mięska, ale także ze względu na jego uniwersalność :) Gulasz możemy podać praktycznie z każdymi dodatkami – kaszą gryczaną, makaronem , ziemniakami dosłownie z tym na co mamy ochotę :) Jeśli(...)jeśli go przygotowujemy to z całą pewnością taką ilość aby została również na kolejny dzień, więc nie będzie potrzeby na drugi dzień po raz kolejny przygotowywać obiadu. Gulasz z szynki z warzywami – składniki (4 porcje) 1kg szynki wieprzowej 250 g mrożonej włoszczyzny (możecie również pokroić świeże warzywa w paseczki) 1 mała cebula 1 szklanka wody sól pieprz koperek pół

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Weekend w ogrodzie :) 133

Witajcie :) Dzisiaj wypad do ogrodu mamy :) Super pogoda skłoniła nas do ugotowania gulaszu z warzyw zwanego także "Leczo", jako odpowiednik węgierskiej potrawy, chociaż niczym jej nie przypominającej. Węgierskie " Lecsó"  to głównie papryka, pomidory i węgierska kiełbasa paprykowa. Nie ma tam kabaczka czy cukinii jak jest to popularne w naszym polskim przepisie. Co ciekawe "Leczo" to nie tylko Polska(...)danie z bagietką i najlepiej na łonie natury, a do tego świeże pomidory z cebulą i żółtym serem, polane oliwą z oliwek, posypane pieprzem i ziołami. Pyszne ! Wegetariański gulasz z warzyw "Leczo" Składniki : 1 duży kabaczek lub cukinia 6 dużych pomidorów 2 duże marchewki 4 duże słodkie papryki, najlepiej różne kolory 3 duże ząbki czosnku 2 duże cebule 3 gałązki

vegetanie
Gulasz z indyka i cukinii 214

nadały mu aromatu i zaostrzyły jego smak. Taki gulasz nie dość, że jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania, to jeszcze i zdrowy, gdyż zawiera lekkostrawne mięso indyka i dużo warzyw. Gulasz z cukinii świetnie smakuje z kaszą jęczmienną typu pęczak, ale również z ryżem lub innym rodzajem kaszy. Jeśli taki gulasz będą jadły małe dzieci, to oczywiście należy ograniczyć jego(...)pikantność. Pikantność mego gulaszu oceniam na jakieś  2 - 2,5 punkty w skali 5, więc nie jest bardzo mocno pikantny. Bardzo pikantnego nie polecam robić, gdyż przejmie ona wszystkie smaki i nie będzie wyczuwalny smak warzyw i indyka. Składniki: (porcja dla 3 - 4 osób) 800 g mięsa gulaszowego z indyka (kupiłam TUTAJ ) lub mięso z udźca 1 średnia cukinia

Kuchcik gotuje
Naleśniki z gotowanych ziemniaków 148

Dzisiaj mam dla Was trochę inne naleśniki niż tradycyjne. Naleśniki z gotowanych ziemniaków. Ja podałam je z gulaszem z kiełbasy i brokuła, ale również można je podać z warzywami, gulaszem z mięsa itp. Danie bardzo syte i smaczne. Polecam! Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Mile widziane również zdjęcia Waszych potraw. Składniki

O kuchni z uczuciem
Dietetyczny gulasz z kurczaka i batata 117

Pyszny i kolorowy gulasz z fileta z kurczaka, wyrazistych papryk i słodkiego batata. W smaku - poezja. Moja córeczka uwielbia takie dania! Przyprawy dodatkowo wzbogaciły smak mięsa i warzyw. Gulasz przygotowujemy na wolnym ogniu, wtedy jest jeszcze bardziej smaczny. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 biała cebula 1 duży batat ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki ½ puszki słodkiej kukurydzy(...)kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. W wysokim garnku rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego. Przesmażamy cebulę, dodajemy mięso. Gdy kurczak delikatnie się podsmaży dodajemy pozostałe warzywa - obranego i pokrojonego w kostkę batata, pokrojone w kosteczkę papryki oraz kukurydzę. Całość dokładnie mieszamy i podlewamy domowym bulionem. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Przed końcem dodajemy passatę

VioletoweKucharzenie
Gulasz piwny 235

biała i czerwona 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 350 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 2 średnie marchewki ok. 150 g wędzonego boczku 500 g mięsa wołowego na gulasz 0,5 l ciemnego piwa (u mnie Książęce Ciemne Łagodne) 0,5 l passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu wołowego 2 łyżki mąki do oprószenia mięsa(...)czasie dodajemy przecier oraz passatę i ponownie całośc zagotowujemy. Solimy i pieprzymy do smaku. Do mięsa i sosu dosypujemy wszystkie przyprawy i zioła oraz cukier, mieszamy, a następnie wsypujemy warzywa. Gulasz doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy wszystko na małym ogniu przez ok. 1,5 h, do czau, gdy mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania

Cooking Monster
Owsianka z borowką amerykańską i ostropestem 152

kompleks flawolignanów, który wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwrodnikowe, rozkurczowe i detoksykacyjne. Jest szczególnie zalecany osobom z problemami trawiennymi. Może być dodawany do różnych potraw: zup, dań z  warzywami, gulaszu. Stosuje się go też jako dodatek do jogurtów, owsianek, musli, koktajli owocowych czy sałatek. Dziś na blogu pyszna, zdrowa i pożywna owsianka z borówką

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz z warzywami i chorizo 141

Cześć Dzisiaj, chociaż jest niedziela, był robiony na szybko. Na szybko nie znaczy byle jaki i niesmacznie. Nie martwcie się - zupek chińskich nie było. By gulasz z chorizo i warzywami. Moja wariacja na temat gulasz jaki znalazłam na stronie Szybkie gotowanie (jego pierwotną wersję znajdziecie tutaj ). Z góry przepraszam za kiepskie zdjęcie(...)było robione po tym jak wszyscy się najedli. Wszystko przez to, że dzisiaj obiad był wyjątkowo późno, bo prawie o 14.00 i wszyscy byli już bardzo głodni. Gulasz z warzywami i chorizo Przygotuj rondel, nóż i deskę do krojenia, łopatkę, łyżeczkę, wagę kuchenną, miseczki. Przygotuj składniki: ok. ½ kg łopatki wieprzowej lub mięsa gulaszowego, ok. ¼ pęta kiełbasy chorizo, 1-2 marchewki

blog.moje-pasje.info
Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej 171

Gjuwecz jest to potrawa bułgarska, coś jak nasz gulasz tyle tylko, że więcej warzyw. Najlepiej piec w glinianych naczyniach w piekarniku, ale można tak jak ja używając głębokiej patelni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek obrać i pokroić drobno. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Świeże

Kuchnia Pokoleń
Delikatny, mocno warzywny gulasz z karkówki 183

Jesień to pora gulaszy. Mocno rozgrzewających, sycących na długo, jednogarnkowych kombinacji mięsa, warzyw i ziół. Ten gulasz z karkówki jest mocno jarzynowy i delikatny – mięso pozostaje soczyste i mięciutkie. Karkówkę oczyszczamy z błon, okrawamy z tłuszczu. Do gulaszu zachowujemy tylko czyste mięso. Tniemy je w półtoracentymetrową, dwucentymetrową kostkę. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy połową czosnku niedźwiedziego i na chwilę odkładamy. Marchew(...)garnku. Zmniejszamy płomień pod rondlem, dodajemy kostkę pieczeniową i na małym ogniu dusimy całość około godziny. Gdy mięso i warzywa są już miękkie, w kubeczku mieszamy mąkę z zimną wodą tak, żeby nie było grudek. Solimy, pieprzymy, wlewamy mąkę do gulaszu żeby zagęścić sos. Dokładnie mieszamy całość, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy, do widocznego zgęstnienia

Karo in the Kitchen
Gulasz z kurczaka z cukinią i papryką 372

kolekcji Profi Collection więc gulasz ugotowałam właśnie w tym garnku. Muszę powiedzieć, że coraz bardziej się do niego przyzwyczajam i jak na razie nie znalazłam żadnych minusów. Wszystkie warzywa do gulaszu kroiłam nożykiem Victorinox z którego również jestem bardzo zadowolona i tak jak jak zapewnia producent nożyk jest bardzo ostry. Składniki: 2 piersi z kurczaka (około 500 g) 1 mała(...)również przełożyć do garnka. Na patelnię wlać trochę bulionu podgrzać i wlać do garnka. Wlać resztę bulionu doprawić dodając również szczyptę ostrej papryki, imbir i kurkumę. Gulasz gotować do momentu aż warzywa będą miękkie a sos lekko zgęstnieje. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie i ponownie zagotować. Gulasz zdjąć z ognia i ponownie doprawić

Ala piecze i gotuje
Gulasz z żołądków, przepyszny 181

Zrobiłam go dzisiaj na obiad, tym razem z warzywami. Sos który się wytworzył podczas gotowania jest pyszny, bardzo polecam. Smakowało wybornie Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek wędzony, smażyć chwilkę, tłuszcz z boczku musi się lekko stopić. Dodać posiekaną drobno cebulkę i smażyć, aż zmięknie. Wrzucić pokrojone żołądki, łodygę(...)błonek, pokrojoną w kostkę i smażyć wszystko około 2 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Użyłam do gotowania elektryczny garnek do wolnego gotowania, ale można gotować gulasz w głębokiej patelni na barzdo małym ogniu. Wlać wywar wołowy, dodać czosnek, papryczkę chilli, wędzoną papryczkę w proszku, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, ostrą paprykę w proszku, słodką paprykę

Kuchnia Pokoleń
Smoothie z mango i fig 178

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania