Gulasz z szynki. Szynka jak dla mnie nie jest wdzięcznym mięsem do obróbki, bardzo łatwo ją wysuszyć na wiór i dlatego też pilnowałam pod koniec jej gotowania miękkości mięsa. To jak przygotowałam ten gulasz to trochę wspomnienie dzieciństwa. Moja mama robiła taką najprostszą wersję gulaszu i taka wszystkim bardzo smakowała. Nie omieszkałam zagęścić go łyżką mąki. Właściwie odchodzę już(...)chemiczne. Fajne tez mają ściereczki na rolce. Można je używać wielokrotnie po opłukaniu. Rozpędziłam się troszkę, ale gulasz był smaczny jestem zadowolona bo najedzona. Podałam mój gulasz z ziemniakami tłuczonymi z masłem oraz surówkami. Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z szynki (bardzo prosty) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąpuszki, ale wiadomo, że najlepiej poświęcić czas i ugotować je samodzielnie. Jeśli chodzi o mięso, to w gulaszu dobrze sprawdza się łopatka wieprzowa, a w wersji mniej kalorycznej również szynka. Gulasz po meksykańsku oczywiście musi być odpowiednio pikantny, u mnie składniki podane są na umiarkowaną ostrość (2,5 w skali 5). Od pewnego czasu, aby skrócić czas i koszt zakupu(...)różnych sieci sklepów. Tym razem po porównaniu różnych ofert, dobre jakościowo produkty potrzebne do przygotowania tego dania, znalazłam w korzystnej cenie TUTAJ . Składniki: 1 kg łopatki lub szynki wieprzowej 100 g boczku wędzonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 2 łyżki koncentratu lub przecieru pomidorowego 1 łyżka alkoholu
Kuchcik gotujeSmaczna propozycja obiadowa – gulasz z szynki wieprzowej, z dodatkiem pora i pieczarek. Podałam go razem z czeskimi knedlikami oraz konserwowym ogórkiem. około 1 kg szynki wieprzowej 3 małe pory 250-300 g pieczarek 1 puszka pomidorków 1 szkl. (250 ml) bulionu 1-2 ząbki czosnku 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1-2 łyżki posiekanej drobno natki
Smaki Na Talerzusłodkawo-korzenny, lekko piekący smak. Cynamon ma zastosowanie jako przyprawa do słodkich potraw z ryżu, pieczonych owoców i grzanego wina. W niewielkich ilościach przyczynia się do aromatyzowania mięs: gulaszu, szynki, baraniny i ryb. Cynamon stosowany jest w przepisach kuchni orientalnej. CZOSNEK- Tajski czosnek jest znacznie mniejszy i delikatniejszy w smaku niż zwykły czosnek. W smaku jest też słodszy
ClauditteMissCookingzastanawialiśmy się co wybierzemy! Jaki rodzaj mięsa i co z niego zrobimy! W MAKRO znajdziemy karkówkę, udziec i comber z jelenia; comber i udziec z sarny, a ponadto łopatkę, gulasz, szynkę i schab z dzika! My następnym razem wybierzemy coś z sarny! Dzisiejsza propozycja to duszone mięso z udźca jelenia, z warzywami w czerwonym winie. Idealnie smakuje z ziemniaczanym puree
Plate of JoyBardzo pyszne i niezwykle proste danie. Mięso pokroić w cienkie słupki, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, ostrą papryką, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulki
Kuchnia PokoleńDziś przepis na aromatyczny gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną papryką. Gulasz podałam z kaszą i buraczkami . Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 papryki czerwone 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego słodka czerwona papryka papryka wędzona kiminek mielony majeranek sol, pieprz Wykonanie: Mięso umyć
magiczna kuchnia KasiLekki, szybki, prosty, smaczny obiad dla każdego, kto lubi dobrze i ze smakiem zjeść. -- Skład: szynka 0,5 kg, groszek z marchewką 0,5 kg, kostka rosołowa 1szt., 2 cebule, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki żółtej, 4-5 ziaren ziela, 3-4 liście laurowe, sól i pieprz, smalec. Do zagęszczenia: mąka, śmietana, gałka muszkatałowa, sól i pieprz. Marchew(...)razem, wrzucając usmażone mięso z dodatkami do garnka. Na patelni z tłuszczem przypalamy łyżkę papryki w proszku i zalewamy wywarem z garnka. Mieszamy chwilę i wlewamy do gotującego się gulaszu. -- Żeby zagęścić (chociaż można pominąć ten krok).. śmietanę 18% solimy 1/4 łyżeczki soli, do słoika nalewamy trochę wywaru z garnka i do tego dodajemy śmietanę i łyżkę czubatą mąki
chleba naszegoDomowy gulasz, z delikatnym i rozpływającym się w ustach aromatyczno – ziołowym mięsem. Jak u Mamy:) Tylko, bez dodatku mąki. Jeśli macie ochotę dodajcie do niego pieczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, kukurydzę albo pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ta wersja jest bez tych dodatków, ale jak mamy w domu ochotę na urozmaicenie albo większą porcję (szczególnie gdy gotuję(...)części rodziny:) to dodaję do niej jedne z lub połączone razem wyżej warzywa w mniejszych lub większych proporcjach. Tak, by smakowało wszystkim i było więcej warzyw:) Składniki: 500 g szynki wieprzowej 1 duża czerwona cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, suszony czosnek szklanka bulionu (albo szklanka wody + łyżeczka vegety natur) 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie łyżeczka
Zasmakuj Kuchnizimne, jesienne dni i wieczory, polecam rozgrzewający, gorący gulasz. Taki z chudej szynki, odpowiednio doprawiony, zachwyci niejednego smakosza;) Gulasz podaję na kolację z pieczywem, lub na obiad z kaszą gryczaną. Do tego ogórek kiszony... Pyszne danie, zasmakuje każdemu. 1 kg chudej szynki wieprzowej Marynata: Przyprawa czerwona do mięs Olej smakowy -pomidor czosnek bazylia
Takie tam pichceniekawałek mięsa, jakieś warzywa, trochę przypraw i gotowe, a jeśli jeszcze mamy wolnowar to w ogóle cały obiad robi się sam. Tym razem w moim wolnowarze znalazł się gulasz z szynki z papryką. Proste, zwyczajne danie, ale pyszne. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpomysł przyrządzić gulasz z dzika podobnie jak francuski gulasz Boeuf bourguignon . Gulasz jest bardzo aromatyczny i w odróżnieniu od gulaszu z wołowiny jest gotowy już po godzinie. Podałam gulasz z kopytkami . Nie wiem jak Wy ale moja rodzinka lubi gulasz mięsny z kopytkami lub innymi kluskami. Gulasz mięsny Składniki: 4-6 porcji Marynata 600 g szynki z dzika(...)cebula szczypta utartej gałki muszkatałowej 6 nasion jałowca 6 nasion czarnego pieprzu 1 laska cynamonu 2 liście laurowe 1 gałązka świeżego rozmarynu ½ l czerwonego wina, wytrawnego Gulasz 600 g zamarynowanej szynki z dzika 2 łyżki oleju 2 łyżki masła + 2 łyżki do zasmażki 4 cienkie plastry wędzonego boczku 2 marchewki 1 duża cebula 500 g pieczarek 3 nacie selera
codojedzeniaWidzę, że gulasz z szynki jest bardzo popularny na blogu. Dziś zapraszam na bardziej urozmaiconą wersję tego gulaszu, z dodatkiem warzyw. Składniki: 500 g szynki bez kości słodka mielona papryka sól czosnek granulowany pieprz olej 1 cebula 1 marchewka 1 czerwona papryka liść laurowy ziele angielskie kminek w ziarenkach woda mąka śmietana Sposób wykonania: 1. Szynkę umyć, osuszyć(...)łyżki śmietany i 2 łyżki mąki z odrobiną zimnej wody, wlać do mięsa i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku. 5. Podawać wedle uznania - najbardziej lubię taki gulasz z kaszą gryczaną. Smacznego
Kuchnia domowa Anigarnek, w którym uwielbiam przygotowywać wszelkiego rodzaju gulasze 😋 Dzięki takiemu garnkowi czas duszenia jest o wiele krótszy, a ponadto mięso jest idealnie miękkie. Zachęcam Was do przygotowania gulaszu z szynki wraz z dodatkiem podsmażonej cebulki i pieczarek. Poniższy gulasz możecie podać z podsmażonymi kopytkami i tartymi buraczkami. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg szynki(...)samego garnka wlać ponownie odrobinę oleju i dodać kawałki mięsa z szynki. Przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Do podsmażonego mięsa wlać wodę, sos sojowy i dodać liski laurowe oraz kulki kolorowego pieprzu. Całość dokładnie przemieszać - woda musi być na dnie garnka (w przeciwnym razie gulasz może się spalić!). Pokrywę od szybkowaru zamknąć. Wybrać 1 poziom ciśnienia. Dusić
Ugotowaćbardzo pożywny. W moim rodzinnym domu przyrządzało się gulasz mocno mięsny podawany z kluskami śląskimi lub utłuczonymi ziemniakami z dodatkiem surówek. Składniki: 2 opakowania 500 g mięsa na gulasz z szynki 3 średnie cebule 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 3 ogórki kiszone 500 g pieczarek 5 dużych podgrzybków przyprawy – wedle uznania, ja lubię dodać ich więcej(...)pieprzem. Gdy zmiękną dodaj je do garnka z papryką, dolej 2,5 szklanki wody, przypraw do smaku. Kolendrę i kominek wrzuć do moździerza i zmiel na gładko, dodaj do gulaszu. Następnie dodaj mięso z patelni wraz z cebulą i powstałym sosem na patelni oraz pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Duś do miękkości mięsa. Mięso ma rozpływać się w ustach
Zasmakuj Kuchni