gulasz z szynki - 459 przepisów (strona:3/31)

Gulasz z szynki (bardzo prosty) 169

Gulasz z szynki. Szynka jak dla mnie nie jest wdzięcznym mięsem do obróbki, bardzo łatwo ją wysuszyć na wiór i dlatego też pilnowałam pod koniec jej gotowania miękkości mięsa. To jak przygotowałam ten gulasz to trochę wspomnienie dzieciństwa. Moja mama robiła taką najprostszą wersję gulaszu i taka wszystkim bardzo smakowała. Nie omieszkałam zagęścić go łyżką mąki. Właściwie odchodzę już(...)poczułam dawne dobre lata i maminą kuchnię. Pewnie nie gotuję tak dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe * 5 kulek

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z szynki w delikatnym sosie śmietanowo-pomidorowym 130

Gulasz z szynki w delikatnym sosie śmietanowo-pomidorowym to bardzo prosta propozycja na szybki obiad, który sprawdzi się na co dzień i od święta. Mięciutkie, chude mięso idealnie komponuje się z delikatnym sosem. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. około 500g szynki wieprzowej (można użyć innego mięsa) papryka słodka papryka ostra sól mąka do obtaczania olej Dodatkowo: 2 marchewki(...)połączyć z mięsem.   Dodać  pokrojone marchewki, listki laurowe oraz ziele angielskie.   Wszystko razem zalać bulionem/wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. (Od czasu do czasu gulasz należy przemieszać.)   Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki/koperek oraz śmietanę połączoną z koncentratem pomidorowym.   Danie doprawić do smaku i gotować do momentu zgęstnienia sosu.   W przepisie użyłam

Di gotuje
Gulasz warzywny z boczkiem 204

ratatuj albo gulasz warzywny. Ja zrobiłam gulasz dla mięsożerców na rozgrzewający jesienny obiad. Mój gulasz warzywny z boczkiem, jest bardzo intensywny w smaku i aromatyczny. Polecam też gulasz z szynki z ziołami prowansalskimi na obiad.   Przepis na rozgrzewający i sycący gulasz warzywny z boczkiem , pełen smaków i łatwy do ugotowania. Pyszny! Polecam! Składniki: 500 g pomidorów 2 cebule

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z szynki z warzywami 140

warzywami. W kubeczku mieszam wodę z mąką ziemniaczaną i wlewam ją do szynki – stworzy się aksamitny sos. Podaję z ryżem, kaszą lub ziemniakami.   Artykuł Gulasz z szynki z warzywami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Gulasz z batatami 201

Jednogarnkowa potrawa, łatwa i smakowita. Niby zwykły gulasz ale po dodaniu batata zyskuje egzotyczny smak. A , że wszelkie gulasze i zupy gulaszowe bardzo lubimy to eksperymentuję

Buniabaje w kuchni
Zapomniana mini - szyneczka pieczona, czyli pyszna i zdrowa wędlina domowa bez chemii jako bonus do gulaszu wieprzowego 151

dlatego gdy tylko mam pod ręką odpowiednie mięsko sama przygotowuję wędlinę. Tak się złożyło, że szynka na gulasz była dość pokaźna. Aby nie jeść gulaszu przez tydzień podzieliłam mięso na dwie części Składniki (kilka dni kanapek): 0,5 - 0,7 kg chudej szynki wieprzowej (ja tym razem użyłam mniej, ale to jest optymalna ilość jednorazowa dla niewielkiej rodzinki

Kuchnia po mojemu
Gulasz z szynki wieprzowej 178

takie przepisy, które każdy powinien znać. Dobry sernik, rosół niedzielny czy sposób na naleśniki. Do tych potraw dodałabym również przepis na idealny gulasz z szynki wieprzowej.  Tradycyjny powinien zawierać marcewkę i cebulę, jednak mój tata dodaje zawsze zawsze jakieś dodatkowe warzywa, będąc grzeczną córeczką, nie mogę przecież być gorsza, prawda? Dlatego w mojej potrawie znajdziecie jeszcze paprykę, ogórka(...)kiszonego czy kukurydzę. Dzięki temu gulasz staje się wielobarwny wizualnie i smakowo. Gotowy jest już po 40 minutach, jednak idealny po 1,5 godzinie powolnego bulgotania. Świetnie nadaje się do kaszy, ziemniaków czy... ryżu. Po prostu, jak kto lubi :) Składniki : 700 g szynki wieprzowej duża cebula 1 marchewka duży ogórek kiszony 2 małe papryki 1/2 szklanki ziaren kukurydzy Przyprawy

Słodkie Przyjemności
Gulasz wieprzowy z warzywami 166

obiedzie czeka w lodówce deser ... Gulasz wieprzowy z warzywami podwójna porcja (dla około 8 głodnych osób) 1 kg szyki wieprzowej 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 200 ml bulionu z kurczaka 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów bez skórki ( 400 g ) sól Szynkę umyć, usunąć błonki i pokroić w kostkę(...)smakiem ze smażenia mięsa). Zetrzeć również ząbek czosnku i dodać do cebuli. Smażyć, aż cały płyn wyparuje mieszając od czasu do czasu. Wtedy wlać bulion, dodać usmażone kawałki szynki, przykryć pokrywką i dusić przez 45 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, puszkę pomidorów i dusić jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie posolić do smaku. Można posypać posiekaną zieleniną, lecz

Posadzone i zjedzone
Gulasz Z Szynki 208

smaczniejszy :) Gulasz podałam z ryżem, możemy podać go również z kaszą lub ziemniakami :) Składniki na 4 osoby: 3 do 3 i 1/2 szkl wody 500 g mięsa z szynki na gulasz 1 duża cebula 1 marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki gęstej śmietany np. 18% pieprz, sól, papryka słodka i wędzona

Gotowanie...to proste !
Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą 298

wieprzowej 2 marchewki 2 cebule 1/4 główki czerwonej kapusty sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania przepisu: Mięso … Czytaj dalej Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą

czarrna od kuchni
Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami 263

wieprzowej 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 20 dkg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka chili zioła prowansalskie kilka ziaren jałowca przyprawa … Czytaj dalej Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami

czarrna od kuchni
Gulasz z szynki z warzywami 354

fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, chili 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej listki … Czytaj dalej Gulasz z szynki z warzywami

czarrna od kuchni
Placki ziemniaczane z gulaszem 171

Placki ziemniaczane z gulaszem Placki ziemniaczane z gulaszem Dzisiaj polecam placki ziemniaczane z gulaszem. Składniki na gulasz: ½ kg szynki z kulki 3 papryki 1 papryczka chili 2 średnie marchewki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki(...)łyżki oleju Placki ziemniaczane z gulaszem Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, aż się zarumieni i przełożyć do rondla. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w pół talarki. Marchewkę pokroić w drobne słupki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Na tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić

Pomysłowa kuchnia
Podsumowanie roku 2019 143

chińskiej knajpce) 5. Ciasto Coca-Cola z galaretką 6. Zielono-biała sałatka warstwowa 7. Zapiekane rożki z tortilli 8. Fasolka szparagowa po katalońsku 9. Rolada serowa z jajkami i szynką 10. Ptasie mleczko z galaretką 11. Piernik z orzechowym kremem 12. Cytrynowiec Jak widzicie, wygrały ciasta, sałatki i przekąski imprezowe Dodam jeszcze, że wśród najchętniej oglądanych w zeszłym roku przepisów(...)warzywami Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem i porem Bananowe rogaliki drożdżowe z jabłkiem Pizza balls Sałatka z makaronem orzo i kiełbasą krakowską Szakszuka z papryką i kiełbasą Gulasz z szynki z porem i pieczarkami Batony musli Surówka z kapusty z żurawiną i suszonymi pomidorami – pyszna! Filet z kurczaka z boczkiem w sosie gorgonzola Wiejska zapiekanka z młodych ziemniaków

Smaki Na Talerzu
Placek po węgiersku 195

smaku. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać placki na całą patelnię, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gulasz: 500g szynki wieprzowej (lub łopatki) 2 cebule 1 duża marchew 2 papryki (u mnie czerwona i żółta) 1 duży mięsisty pomidor (lub łyżka koncentratu pomidorowego) 1 ząbek czosnku 1 gałązka(...)minut, od czasu do czasu mieszając (w razie konieczności podlać wodą). Gdy mięso będzie bardzo miękkie, doprawić do smaku solą i przyprawami. Mąkę uprażyć na suchej patelni, zagęścić gulasz. Gulasz wyłożyć na świeżo usmażone i jeszcze gorące placki, udekorować natką. Świetnie smakują z kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania