gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:26/77)

Gulasz wołowy z papryką 209

pokrojoną paprykę. Całość doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze aż papryka zmięknie. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki można go odparować albo zagęścić jeszcze odrobiną mąki. Gotowy gulasz podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza jęczmienna i ogórki w zalewie gyros

Monia miesza i gotuje
Obiady w 15 minut. 60 przepisów na obiady w 15 minut 189

danie! Szybki obiad, czyli co na drugie danie? Pulpety w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną i buraczkami , Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym z ryżem lub kaszą Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym gulasz z kiełbasą i warzywami Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym Jajka w sosie chrzanowym Roladki z kurczaka Cevapcici w szynce Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym z makaronem(...)sosie serowym. Kurczak w sosie gorgonzola Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym kotlety siekane z kurczaka Łosoś z warzywami w śmietanie Kurczak w ziołach prowansalskich z kaszą bul gur i papryką Kasza z tofu i szpinakiem Kasza bulgur z serem Halloumi kasza ze szpinakiem i pomidorami Racuchy drożdżowe bez wyrastania z serkiem i cukrem pudrem Krokiety ziemniaczane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz wołowy z zieloną soczewicą 139

dmucha zimny wiatr a niebo zasnuwają ciężkie chmury. Wtedy warto zjeść na obiad coś konkretnego, sycącego i rozgrzewającego. Takim daniem jest na pewno gulasz wołowy z zieloną soczewicą. Można go podać z dodatkiem kaszy gryczanej czy razowego makaronu, które dopełnią smak posiłku :) Składniki na 4-5 porcji: 400 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula ok. 300 g pieczarek

Simply Food
Cukiniowy sos na zimę 171

jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego – mięs, ryżu, makaronu. Ja najchętniej zjadam go z ugotowaną kaszą i wtedy robi staje się cukiniowym gulaszem. Do przygotowania potrzebujemy: 1 czebulę, utartę na tarce 500 g utarte j cukinii ok 100 ml śmietanki wegańskiej 2-4 łyżki curry tłuszcz do smażenia sól(...)średnim ogniu (ok 10 – 15 minut). Dodajemy bulion, śmietanę oraz przyprawy, dalej dusimy, aż płynna część w znacznej mierze odparuje. Możemy od razu podawać na gorąco np z kaszą, to mój ulubiony sposób zjadania. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Wegetariański gulasz z ciecierzycą 116

Wegetariański gulasz z ciecierzycą i suszonymi pomidorami. Danie proste i warte przygotowania. Ja robię naprawdę często i zawsze znika w ekspresowym tempie, więc ciężko było uchwycić na zdjęciu ;) W końcu mi się udało, więc dzielę się z Wami przepisem. Koniecznie dajcie znac czy smakowało! łyżka masła klarowanego mała cebula 2 ząbki czosnku liść laurowy łyżeczka słodkiej wędzonej papryki mielonej pół(...)garnka. Dusimy jeszcze około 10 minut po czym dodajemy przecier i mieszamy. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku. Całość podajemy posypane szczypiorkiem i natką z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym. Smacznego :) Artykuł Wegetariański gulasz z ciecierzycą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH I SUSZONYCH GRZYBÓW LEŚNYCH 220

domu z urlopu w Polsce dostałam dość sporo grzybów suszonych, które uwielbiam i najchętniej dodawałabym je do wszystkiego. I w ten właśnie sposób powstał prosty gulasz z żołądków i grzybków.  Pyszny, doskonały do kaszy, ziemniaków czy chleba. Nie wymaga dużo pracy. Najbardziej lubię go z kaszą gryczaną :) Składniki: * 1/2 kg żołądków drobiowych * solidna garść suszonych grzybów * 2 liście laurowe

Zrób to smacznie
Gulasz węgierski 249

mięso będzie miękkie. W przypadku, gdyby płyn nadmiernie odparował, dolać bulionu wołowego - ja nie musiałam. Na sam koniec duszenia gulasz przyprawić solą. Gulasz podawać na ciepło, np. posypany posiekaną natką pietruszki, z plackami ziemniaczanymi, kaszą czy ziemniakami. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,5 l gulaszu. Przygotowany w ten sposób gulasz jest przyjemnie pikantny

Gospodyni Miejska
Gulasz z indyka z marchewką i suszonymi pomidorami 181

jednogarnkowe w postaci gulaszy czy potrawek, zarówno w formie jarskiej czy mięsnej. Dzisiejszy przepis to bardzo szybki, smaczny i prosty sposób na obiad dla całej rodziny. Gulasz można podać z ulubionym makaronem, ryżem, kaszą lub po prostu solo- wtedy smakuje równie dobrze. Składniki: 600g filetów z indyka 2 duże marchewki, obrane i pokrojone w plasterki 8 połówek suszonych pomidorów, pokrojonych(...)przyprawy oraz koperek i gotujemy jeszcze około 10 minut. W mniejszym naczyniu mieszamy dokładnie mąkę z odrobiną wody tak by się rozpuściła. Wlewamy do garnka i zagotowujemy – wtedy gulasz powinien zgęstnieć. Letni gulasz zaprawiamy jogurtem naturalnym. Smacznego

Życie ze smakiem
Sałatka z moghrabieh (izraelskim kuskusem), warzywami, fetą i kuminowym jogurtem 248

innym makaronem, za którym przepadam - orzo, czyli takim w kształcie ziarenek ryżu, dlatego od razu pomyślałam, że świetnie nada się do sałatek. Można nim zastępować ryż, kaszę bulgur, kuskus czy drobny makaron. Zupy, gulasze i wszelkie inne dania z sosem z dodatkiem kuskusu izraelskiego będą fajnie wyglądać i zyskają ciekawą teksturę. Ja przygotowałam sałatkę zupełnie nietradycyjną, ale bardzo pyszną :) Sporo(...)sałatką tuż przed spożyciem.  Izraelski kuskus niestety nie jest łatwo dostać, więc bez wyrzutów sumienia możecie go zastąpić drobnym makaronem, np. orzo (w kształcie ryżu) czy muszelkami, kaszą quinoa, perłową lub bulgur . Z kolei za moghrabieh rozglądajcie się w sklepach z produktami tureckimi i arabskimi lub w sklepach ze zdrową żywnością, gdzie występuję pod nazwą "kasza kuskus perłowa". Mój

Chilli Czosnek i Oliwa
Coś na zimowe wieczory... Rozgrzewający gulasz 296

koniec, jeśli uznamy, że sos jest za rzadki, zagęszczamy go 2 czubatymi łyżeczkami mąki rozprowadzonymi w 1/3 szklanki wody. Pamiętajmy jednak, że po dodaniu mąki, gulasz trzeba jeszcze raz zagotować. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami, kaszą, makaronem, kopytkami, kluskami śląskimi, kuskusem lub świeżym pieczywem. Dowolność jest duża, a wszelkie urozmaicenia nawet wskazane :) Smacznego! PS1. Nie udało Wam się zjeść wszystkiego

Ratunku obiad
TOP 5 produktów bez których nie obędę się jesienią 225

zdecydowanie częściej zajadam kaszę jaglaną, gdy robi się zimniej - przestawiam się na grykę. W czasie jesienno-zimowym spożywam zdecydowanie więcej mięsa, głównie w postaci gulaszów, potrawek, czy jako dodatek do pożywnych zup. Uważam, że kasza gryczana najlepiej komponuje się w takich daniach. ;) Nie dość, że działa rozgrzewająco to na dodatek zawiera mnóstwo witamin i minerałów : kwas foliowy, witaminę E, witaminy

Kuchnia Ellie
Gulasz w sosie sojowo-śliwkowym 189

Gulasz w sosie sojowo-śliwkowym Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Szybko się robi, dużo powstaje, można podać z ziemniakami, kaszą, makaronem, lub po prostu z pajdą chleba. Co kto lubi i jak kto lubi. Ja kocham sos gulaszowy, córka mięso z gulaszu, mąż musi mieć solidną porcję i jednego i drugiego:) A dzisiaj powstał gulasz z z dodatkiem sosu sojowego, suszonych

na moim stole...
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 166

wołowinie z dodatkiem warzyw i kiełbasy węgierskiej, posmakował nie jednej osobie. Osobiście się w nim zakochałam za jego pyszny smak. Można go podać z makaronem, kaszą, plackami itp. Polecam. SKŁADNIKI : 1/2 kg wołowiny na gulasz 0.5 kg papryki różnokolorowej 1-2 cebule 1 mała marchewka kawałeczek selera 30 dkg kiełbasy paprykowej ( niekoniecznie ) 2 łyżeczki przecieru 2 łyżki papryki słodkiej(...)miękkości. Na koniec dodajemy kiełbasę,  doprawiamy wszystko do smaku. Gdyby sos był za rzadki, zagęszczamy go1 łyżka mąki rozmieszanej z wodą. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z plackami, kaszą, makaronem, pieczywem itp. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Czeskie knedliki 138

życiu. Było to ładnych parę lat temu i choć wysilam się i skupiam, nie przywołuję w pamięci nic, prócz pewności, ze smakowały mi bardzo;) Przygotowując gulasz najczęściej jadamy go z dodatkiem ugotowanej kaszy, ale tym razem zachciało mi się czegoś innego, knedlików właśnie. Przygotowanie ich nie jest trudne, w zasadzie trzeba jedynie wyrobić ciasto drożdżowe, uformować knedle, a potem ugotować

Smaki Na Talerzu
17 przepisów na lunch do pracy 147

papryką, ogórkiem i fetą Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą i papryką Gulasz z cukinii z ziemniakami i fasolą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą

Moja smaczna kuchnia