Wystarczy zagotować, wyłączyć kuchenkę, poczekać ok. 40 minut i taaadaaam - gotowe! :) Pod koniec gotowania dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w cieknie plasterki. Gotowy gulasz można podawać z ziemniakami lub kaszą. Samodzielnie też porządnie syci! Smacznego
Gary Bez dnaWarzywne placuszki to pozycja u mnie na blogu , która cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Do zrobienia tych placuszków , wykorzystuję sokowirówkę. Podaję z gulaszem, sosem jogurtowym , zamiast zieniaków czy kasz. Dziś proponuję placuszki z cukini,marchwi i sera żółtego. Takie połączenie na prawdę bardzo się sprawdza. Smakuje rewelacyjnie. Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia
Gotowanie Patkimoje propozycje na szybkie i proste obiady na 7 dni . Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami Makaron ze szpinakiem
Moja smaczna kuchniamielony, ocet winny z czerwonych winogron, podsmażać mieszając z 5 minut, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia - takie buraczki bardzo lubimy do wielu potraw mięsnych, gulaszów, również do placków ziemniaczanych, kopytek, kaszy........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękukurydzianą, wlać do wywaru i mieszając do zagęszczenia sosu zagotować, na koniec wsypać koperek, użyłam zamrożony posiekany pachnący latem koperek podawać z czym się lubi: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, pieczywo - wieprzowo dyniowy gulasz jest bardzo szybkim, łatwym i jednocześnie sycącym, odżywczym daniem jesiennnym, jednogarnkowym na jesienne dni, gulasz również można zjeść na ciepłą kolację z pieczywem..........SMACZNEGO!!! (b)#myabition
W Mojej Kuchni Lubiędusić na wolnym ogniu ok. 1 godziny. • Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. • Mąkę zmieszać z małą ilością wody i zagęścić nią gulasz. • Dodać odcedzoną fasolę. • Podawać z kaszą lub kluseczkami. My jedliśmy z galuszką
To co kochamMyślę, że bez szybkowaru należałoby gotować dwa razy dłużej. Gotowy, wystudzony bulion przelewam do pojemniczków po śmietanie czy serkach i zamrażam. Używam zamiast wody do gotowania kaszy lub ryżu, ale również do gulaszu i pieczeni np. z karkówki - zamiast wody. Do bulionu nie dodaję soli
Posadzone i zjedzonemieszamy. 9. Po godzinie dodajemy passatę pomidorową. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa (około 1 1/2 godziny). Od czasu do czasu mieszamy. Gulasz możecie podać z ziemniakami, makaronem, kaszą :) Smacznego
Kuchnia smakówmnie jest) – dodajemy bulion lub wodę. Myślę że około szklanki powinno wystarczyć, ale po raz kolejny – jak kto lubi! Można to danie potraktować bardziej jako gulasz i podać z ryżem bądź kaszą, wtedy być może w ogóle nie trzeba będzie go rozrzedzać ;) Ja podałam ją z kromką pumpernikla, i aż mi się uszy trzęsły jak ją jadłam ;D I wszystko
Jak gotować i nie zwariowaćpuszki i 2 łyżki (bądź wedle uznania) przyprawy do gulaszu, sól i pieprz no i gotowanko przez 25 min;-) i VOILA!!! U nas M je ów gulasz z makaronem, a ja z kaszą jęczmienną perłową. Pyyyyyychhhhaaaa! Nie wierzysz? To się przekonaj i daj znać czy smakowało;-P No to śmigam się odmóżdżyć, poczytam jakąś książkę...thriller polityczny
Restauracyjka Literackanasze koty mają jakieś towarzystwo, pewnie wieczorami chodzą do bobrów na imprezy :) Wróciliśmy ze spaceru, jest sporo po 22, a ja siadam żeby wpisać przepis na gulasz. Który ostatnio zjedliśmy razem z kaszą bulgur. Był pyszny. Kasza bulgur również. Idealne jedzenie na jesień. 500 g łopatki wieprzowej 300 g wołowiny 500 ml bulionu 3 duże cebule 2 czerwone papryki
Marder&Marder ManufactureOczyszczone (lub rozmrożone) grzyby pokroić na kawałki, podsmażyć na patelni. 30 minut końcem duszenia dołożyć do gulaszu razem z selerem. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Gulasz podawać z kopytkami ziemniaczanymi lub kaszą i piwem oczywiście. Smacznego
Pełny talerzkolejne 5 minut. Następnie w 10 łyżkach zimnej wody rozpuszczamy łyżkę mąki i dodajemy do sosu. Ciągle mieszając trzymamy całość n a ogniu jeszcze 5 minut. Gulasz smakuje idealnie ze świeżym pieczywem, kaszą lub ryżem. Smacznego
Emcia Pichcizrobić. Zadowoleni będą na pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm, moje dziecko stwierdziło, że smakuje jak gulasz z grzybami :-). Na pewno super pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem i też zadowoleni :-).W wersji oryginalnej z kurczakiem, ja miałam filet z indyka(...)było potrzeby). 4. Do kubka wlewamy 100 ml wrzątku i wlewamy do niego śmietankę, mieszamy i wlewamy do gulaszu. Śmietana wtedy nam się nie zważy. Gotujemy jeszcze chwilkę, sos powinien nam lekko zgęstnieć. Jeśli trzeba doprawiamy solą. Podajemy z kaszą, ryżem, makaronem, z czym kto lubi :-). Smacznego
kruche babeczkiProponuję wyprawę do słonecznego Maroka, aby skosztować doskonałego gulaszu na bazie jagnięciny, ciecierzycy i sosu pomidorowego z dodatkiem bakłażana, oliwek i dużej ilości kolendry. Gulasz ten jest nie tylko banalnie prosty w przygotowaniu, ale również zdolny do zaspokojenia najbardziej wybrednych podniebień. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram jagnięciny, 500 ml bulionu warzywnego, 1 bakłażana, 2 puszek po 400 gram białej(...)solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodałem do niego dwie łyżeczki cukru i sok wyciśnięty z cytryny. Po wyłączeniu gazu dodałem do gulaszu pęczek posiekanej natki kolendry, pozostawiając niewielką jej ilość do dekoracji potrawy. Kaszę kuskus zalałem wrzątkiem i pozostawiłem na 5 minut, po czym wyłożyłem ją na talerze. Dodałem przygotowany gulasz i udekorowałem natką świeżej kolendry
Wyprawy kulinarneJest to gulasz bez papryki, za to z marchewką. Brak papryki w niczym mu nie ujmuje wręcz powiedziałabym że jest nawet bardziej smaczniejszy :) Gulasz podałam z ryżem, możemy podać go również z kaszą lub ziemniakami :) Składniki na 4 osoby: 3 do 3 i 1/2 szkl wody 500 g mięsa z szynki na gulasz 1 duża cebula 1 marchewka 1/2 małego
Gotowanie...to proste !dodatkiem szczypty cynamonu, który nadaje mu aromatu. U mnie danie podane z kluskami kładzionymi, ale można je również podać z ziemniakami, świeżym pieczywem lub kaszą. Zamiast piwa można użyć bulionu warzywnego. Polecam! Gulasz na piwie Składniki na 4 porcje: 600g mięsa gulaszowego (wieprzowego lub wołowego) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 250ml jasnego piwa 200ml bulionu warzywnego przyprawy: sól
Smak mojej kuchnipokrojoną paprykę. Całość doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze aż papryka zmięknie. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki można go odparować albo zagęścić jeszcze odrobiną mąki. Gotowy gulasz podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza jęczmienna i ogórki w zalewie gyros
Monia miesza i gotujedanie! Szybki obiad, czyli co na drugie danie? Pulpety w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną i buraczkami , Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym z ryżem lub kaszą Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym gulasz z kiełbasą i warzywami Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym Jajka w sosie chrzanowym Roladki z kurczaka Cevapcici w szynce Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym z makaronem(...)sosie serowym. Kurczak w sosie gorgonzola Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym kotlety siekane z kurczaka Łosoś z warzywami w śmietanie Kurczak w ziołach prowansalskich z kaszą bul gur i papryką Kasza z tofu i szpinakiem Kasza bulgur z serem Halloumi kasza ze szpinakiem i pomidorami Racuchy drożdżowe bez wyrastania z serkiem i cukrem pudrem Krokiety ziemniaczane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędmucha zimny wiatr a niebo zasnuwają ciężkie chmury. Wtedy warto zjeść na obiad coś konkretnego, sycącego i rozgrzewającego. Takim daniem jest na pewno gulasz wołowy z zieloną soczewicą. Można go podać z dodatkiem kaszy gryczanej czy razowego makaronu, które dopełnią smak posiłku :) Składniki na 4-5 porcji: 400 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula ok. 300 g pieczarek
Simply Foodjaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego – mięs, ryżu, makaronu. Ja najchętniej zjadam go z ugotowaną kaszą i wtedy robi staje się cukiniowym gulaszem. Do przygotowania potrzebujemy: 1 czebulę, utartę na tarce 500 g utarte j cukinii ok 100 ml śmietanki wegańskiej 2-4 łyżki curry tłuszcz do smażenia sól(...)średnim ogniu (ok 10 – 15 minut). Dodajemy bulion, śmietanę oraz przyprawy, dalej dusimy, aż płynna część w znacznej mierze odparuje. Możemy od razu podawać na gorąco np z kaszą, to mój ulubiony sposób zjadania. Smacznego
Szybko Tanio SmacznieWegetariański gulasz z ciecierzycą i suszonymi pomidorami. Danie proste i warte przygotowania. Ja robię naprawdę często i zawsze znika w ekspresowym tempie, więc ciężko było uchwycić na zdjęciu ;) W końcu mi się udało, więc dzielę się z Wami przepisem. Koniecznie dajcie znac czy smakowało! łyżka masła klarowanego mała cebula 2 ząbki czosnku liść laurowy łyżeczka słodkiej wędzonej papryki mielonej pół(...)garnka. Dusimy jeszcze około 10 minut po czym dodajemy przecier i mieszamy. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku. Całość podajemy posypane szczypiorkiem i natką z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym. Smacznego :) Artykuł Wegetariański gulasz z ciecierzycą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogdomu z urlopu w Polsce dostałam dość sporo grzybów suszonych, które uwielbiam i najchętniej dodawałabym je do wszystkiego. I w ten właśnie sposób powstał prosty gulasz z żołądków i grzybków. Pyszny, doskonały do kaszy, ziemniaków czy chleba. Nie wymaga dużo pracy. Najbardziej lubię go z kaszą gryczaną :) Składniki: * 1/2 kg żołądków drobiowych * solidna garść suszonych grzybów * 2 liście laurowe
Zrób to smaczniemięso będzie miękkie. W przypadku, gdyby płyn nadmiernie odparował, dolać bulionu wołowego - ja nie musiałam. Na sam koniec duszenia gulasz przyprawić solą. Gulasz podawać na ciepło, np. posypany posiekaną natką pietruszki, z plackami ziemniaczanymi, kaszą czy ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,5 l gulaszu. Przygotowany w ten sposób gulasz jest przyjemnie pikantny
Gospodyni Miejska