gulasz mięsny - 288 przepisów (strona:12/20)

Stroganoff z kiełbasą – przepis 3 140

wrzątku lub mięsnego bulionu 2 łyżki oleju Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Pokrój pieczarki w talarki. Pokrój kiełbasę w słupki. Zrumień kiełbasę na oleju, posypując papryką i pieprzem. Dodaj cebulę i czosnek oraz pomidorowy przecier. Smaż przez 3 minuty. Na osobnej patelni usmaż pieczarki, dodaj do kiełbasy wraz z tymiankiem i wrzątkiem. Zamieszaj i smaż gulasz przez 10 minut

codojedzenia
Ktoś nam podłożył świnię! …. 173

Potem przygotowywaliśmy wcześniej zaplanowane przepisy, jak i improwizowaliśmy z mięsem, które nam zostało. Mięso było bardzo dobrej jakości, a dostarczył je jeden z dostawców hotelu Nest . Świnia była typowo mięsna, w zasadzie bez grama słoniny, co niestety uniemożliwiło nam zrobienie smalcu i metki. Niemniej jednak wszyscy mieli pełne ręce roboty. Po pracy integrowaliśmy się przy przywiezionych przez nas trunkach, zagryzając(...)Jacinto) , schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne kotlety mielone - improwizowane przez obu Piotrów pulpety a’la Köttbullar (z żurawiną i suszonymi śliwkami) - moje żeberka glazurowane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kasza jęczmienna z gulaszem i papryką 126

Czy kasza jakakolwiek to ziarno które lubicie czy nie koniecznie? Ja kaszę uwielbiam najlepiej gryczaną, paloną ale wiem że dużo osób jej nie lubi. Dziś zajęłam

Moje Małe Czarowanie
Gulasz wieprzowo-wołowy z fasolą i zapiekanym jajkiem na miękko 131

pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej - średnia puszka fasoli białej i czerwonej 300-400 g - średnia puszka soczewicy  - jajka Mięso umyj i pokrój(...)pogotuj około 10 minut, dodaj sól i pieprz cayenne. Dodaj wywar i gotuj na małym ogniu 1.5 godziny. Mieszaj co jakiś czas. Gdy mięso zmięknie i wywar odparuje wyłącz gulasz. Fasolę i soczewicę odcedź z zalewy i dodaj do sosu 10 minut przed podaniem, pogotuj chwilę. Gdyby gulasz był za gęsty dodaj trochę przegotowanej wody, dopraw do własnego smaku. Włącz

Pasje Jolki
gulasz z karkówki z garam masala... 152

Składniki: MARYNATA: karkówka wieprzowa 1 kg olej rzepakowy 5 łyżek garam masala Royal Brand 1,5 łyżki kucharek 1 łyżeczka papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki kminek

W Mojej Kuchni Lubię
Leczo prawie węgierskie 131

Leczo. Ten przepis jest prawie klasyczny, prawie węgierski. Prawie – bo trochę bogatszy niż podstawowy oryginalny przepis, gdzie leczo to po prostu coś na kształt gulaszu

Pociąg Do Kuchni
Aromatyczny gulasz . 143

Witajcie :) dzisiaj chciałam Was zaprosić na przepyszny  gulasz z pieczarkami , papryką , marchewką i aromatycznymi ziołami . W sam raz na niedzielny obiad :) Składniki : 1 kg szynki  3 marchewki 1 duża cebula 1 czerwona papryka  około 9 pieczarek ja miałam malutkie  1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki dowolnej przyprawy do mięsa z papryką 1 łyżeczka suszonego tymianku(...)ząbki czosnku  około 600 ml  bulionu mięsnego lub warzywnego około 1/2 szklanki oliwy sól, pieprz , szczypta chilli do smaku  Wykonanie : Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Następnie kroimy w grubą kostkę i nacieramy wszystkimi przyprawami. Polewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na noc. Następnie mięso przekładamy do dużego rondla

Sama słodycz i szczypta chili
Karkówka duszona z warzywami 174

Polecam przepis na pyszne zrazy z karkówki duszone w sosie własnym z marchewką i selerem naciowym. Składniki: 600g karkówki wieprzowej 6-7 łodyżek selera naciowego 2

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 152

Pyszne mięsko.... pod taką nazwą znalazłam to danie tutaj   i po spróbowaniu przyznaje całkowita rację tytuł idealnie tu pasuje. Mięciutkie mięso, doskonale upieczone w towarzystw

Kuchnia z widokiem na ogród
DANIE JEDNOGARNKOWE Z WIEPRZOWINĄ I WARZYWAMI 295

Jak ja lubię takie swojskie jadło :D Bardzo proste, jednogarnkowe danie, tzw. Eintopf, które smakuje wybornie przy minimalnym nakładzie pracy. Soczyste i mięciutkie mięso, w tym

Słodko-Słony Świat Ilony
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. III - Rachel Khoo, "Moja mała francuska kuchnia" 153

zaznaczone kilka do zrobienia w pierwszej kolejności. Znajdziecie tu wszystko - i desery, i przystawki, i porządny obiad, przy którym dużo się nie narobicie. Pisałam już wcześniej o francuskich gulaszach i pieczonych mięsach. Uwielbiam je, bo są proste i zawsze wyborne. Sporo jest tu owoców morza i ryb. Ja ciągle nie jestem fanką takich dań, bo nie mam zaufania do świeżości(...)sklepach, ich specyficzny zapach, kiedy je obrabiamy wypełnia całe mieszkanie, a i smakowo jakoś ciężko mi się przekonać. Wolałabym więc, żeby kosztem tych przepisów było więcej dań wegetariańskich i mięsnych. Może jednak trzeba podejść do tematu inaczej i spróbować się zaprzyjaźnić z mulami? Może możecie polecić jakąś dobrą knajpę w Warszawie, gdzie kucharz odczaruje dla mnie owoce morza? Wracając jednak

W kuchni wieczorem
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 269

Bardzo smaczna kompozycja przypraw grubo zmielonych z solą  do mięs pieczonych na rożnie i na patelni a także do boczku pieczonego, golonki, kurczaków, gulaszu, steków, kotletów i innych mięs  1 szt.   Żelatyna  spożywcza a 120 g   - Białko zwierzęce z kolagenu. Rozpuszcza się w gorącej wodzie a w zimnej pęcznieje 10-cio krotnie. Polecamy(...)JEST WSZĘDZIE !  1 szt.   Peklosmaczek K a 80g   - Sól peklująca (sól kuchenna + nitryt) do peklowania mięs na sucho: kiełbas, "prasowanek", salcesonów, golonek, rolad i innych wyrobów mięsnych.  1 szt.   worki foliowe 30x30   - Worki foliowe to opakowanie, które zabezpiecza wyrób przed zepsuciem, wysuszeniem lub zmianą smaku i zapachu.  Gratis:  1szt.  Natura Smak

Z Majeczką w kuchni
Duszone żołądki z indyka. Pyszny gulasz. 155

Żołądki.Wiem,że nie wszyscy je lubią, większość z tych co mówią, że nie lubią, to nie lubią tylko dlatego,że z zasady nigdy nie skosztowali

Kuchnia z widokiem na ogród
Rolowane mięso mielone w panierce z czosnku niedźwiedziego nadziewane serem 211

Choroba, choroba i po chorobie. Powoli odzyskuję smak i węch, chociaż katar nie odpuszcza. Nie wiem, dlaczego, ale, gdy źle się czuję najchętniej spożywam tylko dania

Życie zamknięte w smaku
Kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie. 194

tymianek, majeranek, cząber, sól, 1 łyżeczkę przyprawy do mięsa mielonego, dobrze wyrabiamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem lub przyprawą do mięsa mielonego. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Z mięsnej masy formujemy spore kotlety o grubości 3-3,5 cm, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż będą złocisto-brązowe. Następnie dolewamy wodę(...)czasie wyjmujemy kotlety i zagęszczamy sos mąką rozpuszczona w 0,33 szklanki zimnej wody, następnie dolewamy śmietanę i doprawiamy powstały sos przyprawą do mięsa mielonego lub do gulaszu. Kotlety podajemy polane sosem z dodatkiem ulubionej surówki np. z surówką z młodej kapusty lub z  modrą kapustą , albo z  fasolką szparagową inaczej . Pychota

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania