powidłami śliwkowymi był zdecydowanie kropką nad „i". Kremowy z wyczuwalnym smakiem masła i nie za słodki; taki w sam raz. Podczas degustacji został on podany z owocami zamiast gruszki gotowanej w Porto, ale wcale chyba na tym nie stracił ani na smaku, ani na urodzie. Moim zdaniem wyglądał pięknie. Sernik maślany / śliwkowe powidła. Podsumowanie Może podczas wizyty w Woławinie żadne
Food Squareciasto jogurtowe, więc dzisiaj nadrabiam to niedopatrzenie. Ciasto jogurtowe ze śliwkami ma taki plus, że doskonale będzie smakować nie tylko ze śliwkami, ale dowolnymi owocami jak jabłka czy gruszki, ale równie dobrze smakuje samo. Do tego ładnie wyrasta, jest puszyste i aromatyczne. To także przepis dla tych, którzy tłumaczą, że mają dwie lewe ręce i nigdy im nic nie wychodzi
Mieszam w Garnkumonotonny ale jednak nie do końca przewidywalny... Jedne ze smaczniejszych muffinek, jakie jadłam. Za każdym razem znikają w ekspresowym tempie. Idealnie słodkie, puszyste i wilgotne. Zamiast jabłek możecie użyć gruszek a zamiast orzechów np. migdałów. Wyjdzie równie pysznie. Gorąco polecam do upieczenia :) Źródło: Archiwalny numer magazynu "Moje Smaki Życia" (z moim małym dodatkiem w postaci kokosu). Składniki na 12 sztuk
My simple kitchenzjeść też samą, o ile nie dodacie dużej ilości chilli, bo pali. Mam ewidentną słabość do mango. Najbardziej lubię twarde i nie przejrzałe owoce, w towarzystwie twardych jabłka i gruszki w salsie według tego przepisu . Tym razem jednak przegapiłam moment i moje mango trochę za bardzo dojrzało. Dlatego postanowiłam połączyć go z pikantną papryczką chilli i kolendrą. Powstała zupełnie nowa
Dietologdeserów, to zapraszam po mój prosty przepis. Domowa konfitura z żurawiny świeżej lub mrożonej zamknięta w słoiku na zimę... Do konfitury dodaję czasem również inne owoce. Najchętniej sięgam po gruszki oraz jabłka. Zdarzyło mi się też żurawinę gotować nawet z pigwą. W moim przepisie jest sporo cukru. Szykując tę konfiturę od lat opieram się na recepturze Pani Monatowej, która zawsze
AniaGotuje.pltarasie jesiennym? Mamy dla Was coś odpowiedniego. Schab w sosie pieczarkowym. Ta potrawa zadowoli smakoszy mięsa. Warto do niej podać lampkę wina. Na koniec jesienny deser z jabłkiem czy gruszką jako motywem przewodnim, i mamy przepis na doskonałe spotkanie kulinarne. Październikowe urodziny, imieniny czy rocznicę ślubu można świętować w ten właśnie sposób. Zachęcamy i zapraszamy do ucztowania na tle wielokolorowego
KulinarneImpresje.plkremowym serkiem do smarowania), szynki prosicutto i rukoli. A oto inne smakowite pomysły na to, z czym podać włoską piadinę: sos pomidorowy, mozzarella, salami, rukola kremowy kozi serek, plasterki gruszki, szpinak, miód kremowy kozi serek, grillowana lub pieczona papryka/cukinia, bazylia ser stracchino, mortadela, rukola, starty parmezan bresaola, rukola, wiórki parmezanu, odrobina soku z cytryny gotowana szynka, mozarella i pieczarki kremowy
Chilli Czosnek i Oliwapysznie. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z burakiem i jabłkiem Ilość
nietylkopasta.plJesień już w pełni! Za co ją lubicie? Ja uwielbiam ją przede wszystkim za cudowne warzywa i owoce. Uwielbiam dynie, kapustę, jabłka, gruszki i śliwki, a tych o tej porze roku nie brakuje Na jesienne chłodne dni świetnie sprawdzi się rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki. Pyszny, aromatyczny, o cudownym kolorze, … no cóż mogłabym wyliczać tak długo. Najlepiej
PatiGotujepigwowiec będzie do herbaty to zdecydowanie można dodać mniej cukru, ale do konfitury trzeba już więcej, bo będzie zbyt cierpka. Pigwowca w przetworach można połączyć również z jabłkami lub gruszkami. Uwielbiam smak konfitury z pigwowca i ten cudowny zapach podczas jej przygotowania. Ciekawa jestem, czy znacie ten owoc i w jaki sposób z niego korzystacie? Ilość porcji: 4 słoiki
Kuchcik gotujepiekarnika bez cukru Konfitura z aronii i śliwek Konfitura pomarańczowa z imbirem i goździkami Konfitura pomarańczowa z kardamonem Konfitura cytrynowa z cynamonem Konfitura gruszkowo-pomarańczowa Konfitura z jarzębiny z gruszkami Mus śliwkowy Dżem dyniowy z pomarańczami Konfitura gruszkowa z nutka wanilii Konfitura ze śliwek i fig Czas przygotowania: 120 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 g dojrzałych śliwek węgierek
Kulinarne przygody Gatitysera koziego Po zupie, muffinkach, curry nadszedł czas na sałatkę. Z jakiegoś powodu sięgam głównie po dynię piżmową. To ta długa o jasno-pomarańczowej skórce, w ksztacie przypominająca ogromną gruszkę. Dla mnie standardowa dynia jest zbyt słodka. Przynajmniej wydawała mi się zawsze za słodka do potraw, które przygotowywałam. Myślę, iż w cieście by się sprawdziła i pewnie
mecookslubią do takiego wieczoru dodatek słodkości, a takie osoby znam OWOCE, koniecznie świeże, kształtne Tu pasują i zazwyczaj najczęściej podaję bezpestkowe winogrona, ciemne lub/i jasne, pasuje także posiekany melon, gruszki, śliwki – super pasują do pleśniowych serów, morele, w sezonie truskawki, maliny, agrest, porzeczki, szczególnie te czerwone i białe. WARZYWA ŚWIEŻE I MARYNOWANE Najbardziej znanym dodatkiem takich warzyw są pomidorki koktajlowe
Zasmakuj Kuchniświeżość. Można je też zabrać do pracy lub do szkoły. To sprawdzony przepis na ciasto maślankowe, które polecam wzbogacić o dodatek owoców, dżemu lub syropu. Kilka plasterków jabłka lub gruszki wyłożone na ciasto przed kruszonką wzbogaci smak maślankowca
AniaGotuje.plDziś znowu słodka propozycja. Jest to crumble z jabłkami, gruszkami i borówkami. Kruszonka wzbogacona płatkami orkiszowymi i cukrem palmowym. Cukier palmowy daje fajny posmak i zapach. A gdzie kupić cukier palmowy ? Możecie go kupić oczywiście w Kuchnie Świata . Crumble jabłkowo-gruszkowo-borówkowe Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni