grillowane pieczarki - 506 przepisów (strona:2/34)

Łosoś pod pietruszkową pierzynką 178

Łososia można przyrządzić na wiele sposobów: ze skórą, bez skóry, w sosie, w panierce, na patelni grillowej. Ja postanowiłam przygotować go na patelni grillowej z moimi ulubionymi brokułami, pieczarkami, grillowanym bakłażanem i serem feta. Bo jak to bakłażan grillowany bez sera feta :) Sos z drobnymi modyfikacjami ilościowymi ściągnięty z tej strony . Składniki 300-400 g łososia 1/2 cytryny sól, pieprz(...)patelnię grillową kładziemy bakłażana, po chwili dodajemy pieczarki, rumienimy je z każdej strony, tak by powstały charakterystyczne przy grillowaniu na patelni paski. Podczas gdy łosoś z bakłażanem i pieczarkami się grilluję przygotowujemy sos. Sos do łososia 1/4 szklanki białego wina 50 g masła 5 łyżek posiekanej pietruszki Wino wlewamy na małą patelnie, doprowadzamy do wrzenia, i tak gotujemy około

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczarki faszerowane cukinią 154

pech chciał, że jak danie było gotowe do grillowania, to rozpadał się deszcz. Posłużyłam się więc piekarnikiem, z funkcą grilla... Was jednak zachęcam do wypróbowania, bo pomysł zachwyci nie tylko domowników, ale i znajomych wspólnie z Wami biesiadujących.  Aaa i jeszcze jeden argument przemawiający za tymi pysznymi faszerowanymi pieczarkami...   Cukinia jest teraz najlepsza :) Składniki: Na 10 sztuk(...)możliwość możemy zmniejszyć temperaturę do 150st C i ustawić funkcję grilla z termoobiegiem, wówczas czas pieczenia możemy skrócić do ok 12 minut. Podajemy na ciepło, posypane posiekaną bazylią.   Pieczarki grillowane: Jeśli tylko pogoda dopisuje pieczarki śmiało możemy grillować na tackach. Wtedy przygotowujemy je w całości- tzn posypujemy od razu boczkiem wymieszanym z serem i pietruszką. Czas grillowania zależy

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane pieczarki na grilla 223

różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie również inne pomysły na dania z grilla: Faszerowane pieczarki na grilla Grillowany ser halloumi z cukinią Grillowany ser halloumi z warzywami Grillowana ośmiornica Grillowany ananas z szynką parmeńską Kiełbaski na grilla Pljeskavica czyli serbskie mielone Grillowane bakłażany z fetą Soulvaki(...)przyprawami dodajemy do miski. Mieszamy.  Z pieczarek wykrawamy nóżki, możemy je posiekać i również wykorzystać do farszu. Każdą pieczarkę malujemy z zewnątrz oliwą, kapelusz napełniamy farszem. Jeśli pieczarki będziemy grillować na tradycyjnym grillu dobrze jest je zawinąć w folię aluminiową, natomiast jeśli będziemy je grillować na grillu elektrycznym czy też na patelni grillowej nie ma takiej potrzeby.  Pieczarki

Kulinarne przygody Gatity
Grillowane pieczarki faszerowane 207

pieczarki faszerowane z grilla  - alternatywa dla typowych dań grillowych :) Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach) SKŁADNIKI 400g dużych pieczarek (najlepsze z Lidla - bardzo duże do grillowania właśnie) 1 dymka 3 plasterki szynki 1/2 kulki mozzarelli (lub 70g sera żółtego) sól, pieprz oliwa z oliwek szczypta chili (lub oliwa z ostrą papryczką) kilka(...)smażymy dymkę, pokrojone nóżki pieczarek i szynkę. Po paru minutach zdejmujemy z patelni. Dodajemy drobno pokrojony ser, doprawiamy solą, pieprzem  i odrobiną chili (lub ostrą oliwą). Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Następnie nadziewamy farszem i grillujemy do momentu, aż ser w farszu się rozpuści. Podajemy na liściach sałaty i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki z grilla z tymiankiem 251

razem propozycja na przekąskę pomiędzy właściwym grillowaniem. Zapraszam na pieczarki z grilla pachnące tymiankiem. Składniki: 10 pieczarek sól pieprz czubata łyżeczka tymianku 6 łyżek oleju Wykonanie: Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy do naczynia, polewamy olejem i mieszamy, aby olej pokrył je jak najdokładniej. Następnie pieczarki(...)stron solimy i pieprzymy. Na koniec obsypujemy je tymiankiem i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Tak przyprawione pieczarki odstawiamy na godzinę. Po tym czasie nadziewamy je na patyczki do szaszłyków. Pieczarki grillujemy do  efektu zrumienienia, obracając od czasu do czasu. Smacznego

Smak mojego domu
Pieczarki z grilla 130

grill. I faktycznie sprawdziły się świetnie. Jeżeli nie uda się Wam kupić takiej drobnicy, można oczywiście użyć normalnych pieczarek, tylko przed marynowaniem trzeba je pokroić w grube plastry. Tak grillowane pieczarki są świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. Polecam! inspiracja  tutaj Składniki ( dla 4 osób) ok 250 g bardzo drobnych pieczarek (mini) marynata: 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu

Stare Gary
Szaszłyki wegetariańskie z papryki, cukinii i pieczarek 225

papryka czerwona 12 średnich pieczarek 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 płaska łyżeczka tymianku sól pieprz olej rzepakowy Wykonanie: Pieczarki i warzywa przygotowujemy około 1 - 2 godziny przed grillowaniemPieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do miski i polewamy kilkoma łyżkami oleju. Pieczarki mieszamy, aby olej pokrył je z każdej strony. Tak przygotowane pieczarki z obu stron pieprzymy(...)czasie warzywa i pieczarki zmiękną, przejdą ziołami i solą. Nadmiar soli spłynie z warzyw, gdy podczas mięknięcia puszczą sok.  Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie pieczarki i warzywa. Szaszłyki grillujemy na średnim żarze. Podczas grillowania szaszłyki obracamy.  Czas grillowania zależy od temperatury w grillu (ja grilluję około 10 - 15 minut). Warzywa powinny zmięknąć, lekko nabrać kolorku

Smak mojego domu
Grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem 106

tuż, a więc trzeba odpoczywać między innymi grillując. Ważne, aby grill nie był nudny. Kiełbasy można zastąpić grillowanymi owocami, warzywami oraz mięsami przyrządzanymi na wiele ciekawych sposobów. Składniki na grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem (4 sztuki): 4 duże pieczarki 2 - 3 plasterki szynki (wieprzowej) 3 plasterki sera żółtego Gouda zielona pietruszka szczypiorek masło Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki(...)spód kapelusza włożyć odrobinę masła. Przykryć szynką i serem. Posmarować masłem kapelusze pieczarek z zewnętrznej strony. Grillować (nie obracając!) około 10 minut. Na koniec posypać pietruszką lub szczypiorkiem wedle uznania

Karola gotuje
Frittata z pieczarkami, papryką i karczochami 192

czasu. Frittata z pieczarkami, papryką i karczochami 2015-09-04 20:30:54 Włoska frittata w wersji z cebulą, czosnkiem i parmezanem wewnątrz, z wierzchu zaś finezyjnie przyozdobiona złocistymi pieczarkami, grillowaną papryką i marynowanymi sercami karczochów. Zapisz przepis Drukuj Składniki Składniki (dla 2 osób) 6 dużych (L) jajek 1/2 średniej czerwonej papryki (125g) lub 100g gotowej grillowanej papryki ze słoika(...)obieramy i dość drobno kroimy. Natkę pietruszki siekamy, usuwając przy tym najgrubsze gałązki i pozostawiając w zasadzie same listki. Pieczarki płuczemy, osuszamy i kroimy w grube plasterki. Serca karczochów odsączamy z oleju i dzielimy na mniejsze kawałki. Jeśli sami przygotowujemy grillowaną paprykę, usuwamy z niej gniazda nasienne i kroimy w szerokie i możliwie płaskie pasy. Smarujemy 1-2 łyżkami oliwy

Kulinarna Pokusa
Grillowane pieczarki z krewetkami i salsą pomodorową 230

pierwsza w tym roku fala afrykańskich upałów a mnie wzięło na grilla :) Na szczęście z grillem elektrycznym marki Russell Hobbs Polska poszło znacznie sprawniej niż na węglowym. Żeby zrobić grillowane pieczarki z krewetkami wystarczy mieć tylko potrzebne składniki, grill, cień za drzewem, dmuchany basen i zimne piwko :). Nie jestem fanem piwa, ale w taką pogodę idealnie gasi pragnienie po całym(...)ząbki czosnku 2 szalotki albo 1 mała cebula 1 wiązanka natki pietruszki sól, pieprz Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy trzonki (wykorzystujemy do innej potrawy np. do jajecznicy ;) ) Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. (Ja grillowałam na tym klik:  grillu ). Pod sam koniec grillowania doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie przygotowujemy krewetki z salsą; umyte i osuszone krewetki podsmażamy

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowany kotlet z kurczaka 123

Grillowany kotlet z kurczaka z pieczarkami , kalafiorem i pomidorami. Smaczny, szybki i tani obiad. Tradycyjnie pieczone udka z kurczaka już mi się znudziły, polecam Wam inny mój sposób na wykorzystanie mięsa z kurczaka, grillowany kotlet, do przygotowania tej potrawy potrzebna jest jedynie patelnia grillowa z pokrywką. Do grillowania wykorzystałam ćwiartkę kurczaka, bez skóry i kości. Przykładowe przepisy na kurczaka: kurczak(...)układamy kawałki kurczaka i grillujemy po ok. 4-5 minut z każdej strony pod przykryciem, na tej samej patelni grillujemy jednocześnie też kapelusze pieczarek doprawione solą i pieprzem. Grillowanego kurczaka z pieczarkami przekładamy na talerze, podajemy z gotowanym kalafiorem i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego. The post Grillowany kotlet z kurczaka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KANAPKA Z KURCZAKIEM – WIEDŹMIN – kurczak marynowany w piwie stout 232

pozostało nam nic innego, jak tylko przygotować wypaśną kanapkę w wiedźminskim stylu – w grze często występuje alkohol, dlatego zamarynowaliśmy mięcho w stoutcie (ofc kaedweńskim ;)) i zgrillowaliśmy szytnaćce (zamiennie pieczarki) oraz dodaliśmy pietruszkowy sos, a wszystko zamknęliśmy w kromkach rustykalnego chleba. Mając na uwadze, że Wiedźmin 3: Dziki Gon to wielogodzinna rozgrywka na naprawdę światowym poziomie (nawet nasz Walec(...)dymić), potrząsamy patelnią, a następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy gaz do minimum, dusimy 1 min, a następnie wyłączamy palnik. Odkrywamy kurczaka, ściągamy go z patelni i przenosimy na talerz. 5 . GRILLOWANIE PIECZAREK I CHLEBA (4 min) Na tej samej patelni szybko grillujemy na największej mocy pokrojone w grube plastry pieczarki (ok. 1 min z każdej strony), a pod koniec opruszamy

Nerds Kitchen
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 181

kocha również steki (tak przynajmniej głoszą stereotypy), dlatego dziś wstałam wcześnie i przygotowałam soczysty stek z serca wołowego w bezglutenowej, niskowęglowodanowej bułce, którą sama upiekłam. Do tego garść zieleniny, grillowana pieczarka, kiełki buraka, cebulka, no i oczywiście musi być sos, a sos jest fantastyczny. Zrobiony na bazie dżemu prozdrowotnego Łowicz z czarnego bzu z dodatkiem buraczków, czarnego czosnku i oliwy(...)niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę kroimy w plastry i grillujemy na patelni wysmarowanej klarowanym masłem, delikatnie solimy. Sos przygotowujemy blendując dżem z czarnego bzu z buraczkami, czarnym czosnkiem, sokiem z cytryny, wodą i oliwą z oliwek. Plaster serca

Quinoa Raz!
PIECZARKI Z MAJERANKIEM W FOLII IDEALNE NA GRILLA 161

grillową jaką są pieczarki pieczone z majerankiem. Właściwie to nie wiem dlaczego nie ma ich jeszcze na blogu, ponieważ przygotowuję je praktycznie przy każdym grillowaniu ;)  Przepis jest bardzo prosty a smak rewelacyjny. Soczyste pieczarki na masełku z majerankiem, który uwielbiam mmm... to jest to :) Aż nabrałam smaku na nie :) Koniecznie musicie spróbować ;) Składniki: * 500 g pieczarek * majeranek - ilość według(...)kawałków folii aluminiowej. Na środku folii posmarować masło, posypać sól i majeranek. Na to położyć solidną garść pokrojonych pieczarek, ponownie posypać odrobiną soli i majeranku. Folię z pieczarkami zawinąć. Pieczarki grillować około 20 minut

Zrób to smacznie
Wegańskie i bezglutenowe grillowane burgery z quinoą 129

pieprzem, dokładnie mieszamy, a następnie formujemy burgery, obtaczamy w mące z ciecierzycy i układamy na grillu, opiekamy je z obu stron, aż się lekko zrumienią.  Pieczarki obieramy, odcinamy im ogonki i również grillujemy. Sos przygotowujemy mieszając chrzan z pastą tahini i pieprzem. Pomidory, ogórki i cebulę kroimy na plastry, a liście(...)sałaty myjemy i osuszamy. Gdy burgery są gotowe, smarujemy podpieczone bułki sosem, układamy na nich liść sałaty, na nim burgera z fasoli i quinoy, plastry pomidora, ogórków, cebuli i grillowane pieczarki, przybieramy kwiatami czosnku niedźwiedziego, dajemy jeszcze jedną porcję sosu, posypujemy szczypiorkiem i całość zamykamy w chrupiącej bułeczce. Goście będą zachwyceni i każdy będzie mógł to danie zjeść :)  Zakupy

Quinoa Raz!