Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy
Moja smaczna kuchniaczasu do czasu korzystamy w domu z grilla elektrycznego. Grillujemy na nim cukinię, cebulę, kapustę pekińską, czasami pieczarki lub paprykę. Bywa też mięso, a jakże, najczęściej piersi z kurczaka lub indyka. Zawsze wydawało mi się, że do tego typu mięsa będzie pasował sos orzechowy. Zrobiłam go więc, zjedliśmy do dna. Genialny. I jedna uwaga: masło orzechowe, które do niego zrobiłam
Kardamonovyserem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami
Kuchnia BazyliiTego będę się trzymać! :) Moje kulinarne (i nie tylko) plany na czerwiec to: Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Delikatne kotlety mielone w stylu śródziemnomorskim Grillowany kurczak z frytkami z batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta
Cooking Monstermoże tak kaszotto z grillowanym pstrągiem? Bardzo przyjemne danie. Szybkie w wykonaniu i niebanalne w smaku. Polecam z cieknącą ślinką ;) 2 porcje: 300 g pstrąga 150 g kaszy orkiszowej 1/2 szklanki mrożonego groszku 100 g pieczarek 125 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oleju kokosowego przyprawy: sól(...)suszona włoszczyzna, oregano Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy krótko na patelni. Kaszę gotujemy w szklance wody. Gdy kasza wchłonie wodę dodajemy wino, pieczarki i groszek. Mieszamy, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Rybę doprawiamy, grillujemy na patelni lub w piekarniku. Podajemy z kaszą
Kucharzycazostawiając boki wolne, aby złożyć pakiecik) sypiemy 2 łyżki żółtego sera. Na ser nakładamy łyżką pieczarki (bez tłuszczu), na wierzch układamy pokrojone w plasterki ogóreczki i całość posypujemy resztą startego sera. Składamy pakiecik (wszystkie brzegi tortilli do siebie). Tortille układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy na małym ogniu (, aby ser w środku się rozpuścił) z obu stron. Podajemy. Idealnie smakują
Słodkie okruszkiziarnach sezamu , doprawiamy białym pieprzem i grillujemy po kilkanaście sekund z każdej strony na TomYang BBQ. ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI SKŁADNIKI: * bulion z kurczaka – 500 ml * pomidory koktajlowe – 6 szt * trawa cytrynowa – 2 szt * liście kaffiru – 6 szt * imbir – 6 plasterki * chili – 1 szt * pieczarki – 6 szt * sos rybny – łyżki(...)Yang BBQ wlewamy gorący bulion, dodajemy imbir, liście kaffiru i chili – podgrzewamy. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki – podgrzewamy ok. 5 minut. W tym samym czasie na górze grillujemy obrane i oczyszczone krewetki. Doprawiamy sosem rybnym, cukrem , sokiem z limonki, pastą chili i pastą tom yum. Wrzucamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i podgrzewamy jeszcze
Ostra na Słodkołyżka masła olej kokosowy do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. W drugim garnku gotujemy parę minut fasolkę szparagową. Następnie grillujemy cukinię z czosnkiem na oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy pieczarki i pokrojone suszone pomidory. Chwilę dusimy wszystko razem dodając szpinak i przyprawy. Na koniec łączymy makaron z warzywami, dodajemy mało, doprawiamy solą i pieprzem
Bike By Lifeczosnkowy Na wieczór zamarynować kurczaka w ziołach i oliwie z oliwek. Odłożyć na noc w lodówce. Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka grillować na grillu elektrycznym, nie dodając tłuszczu. Pod koniec dodać również pokrojone pieczarki. Sałatę posiekać, pomidorki pokroić na połóweczki ... Zetrzeć na dużych oczkach ser żółty Gdy kurczak będzie już gotowy, placki Wrapów podgrzać w mikrofalówce na programie grill
MarciochaKucharzyWarzywno-Grzybowa Frittata 2 porcje (1 porcja to ok. 200 kcal) czas przygotowania to ok. 1 h (w tym 20 minut to pieczenie, 25 minut grillowania papryki) Składniki: jajka 3 sztuki papryka 1 sztuka pieczarki 250g szpinak 125g olej do smażenia sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki kroimy w ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oleju do momentu aż całkowicie
rabarbarowoodciąć nóżki. • Szalotki i cukinię pokroić w plastry. • Nabijać na drewniane patyczki na przemian, kiełbasę białą, ciemną, cukinię, pieczarkę i szalotkę. • Szaszłyki posypać solą, pieprzem i papryką. • Grillować z obu stron
To co kochampieprz sok z połowy cytryny Sposób przygotowania Pieczarkę nabijamy na szaszłykowy patyk, następnie na patyk nabijamy trzy krewetki i na koniec znów nadziewamy pieczarką. Szaszłyki skrapiamy oliwą, solą oraz oprószamy pieprzem i grillujemy do zrumienienia przez kilka minut. Zdejmujemy z rusztu, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy
Miód i pieprzSkładniki: 3 jajka chilli, pieprz, sól morska, rozmaryn 3 łyżki mleka 1/2 cukinii 5 pieczarek Kabanosy Henryk Kania użyłam bekonowych olej rzepakowy do smażenia Cukinie, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Albo grillujemy wtedy nie będziemy musieli używać oleju.Jajka roztrzepujemy widelcem dolewamy mleko i przyprawy, oraz połamane kabanosy i smażymy omlet na małym ogniu przykrywamy patelnie pokrywka
NaKońcuJęzykaPieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz
Słodkie okruszkiKasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kluseczki z semoliny z sosem(...)brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia
Moja smaczna kuchnia