grillowana pierś - 500 przepisów (strona:22/34)

Sałatka z jarmużem, dynią i kozim serem 229

oleju. Pierś z kurczaka kroimy na podobne paski, następnie nacieramy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni grillowej z obu stron. Myjemy i osuszamy warzywa. Jarmuż rozrywamy w palcach na mniejsze cząstki i układamy na półmisku. Pomidorki suszone, paprykę i kozi ser kroimy w paski i układamy na jarmużu. Układamy grillowaną dynię

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowane szaszłyki z ananasem 159

Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kawałki ok. 3 / 3 cm, wkładamy do miski i przyprawiamy, łyżeczką vegety, ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczką słodkiej papryki i ½ łyżeczki ostrej. Dodajemy do całości ½ soku z puszki z ananasami i łyżkę oleju. Całość mieszamy. Przykrywamy folią i pozostawiamy na noc w lodówce.  Następnego dnia na patyki nadziewamy naprzemiennie mięso, ananasy i grillujemy. Można

Smaki Ewy
Grillowana pierś marynowana w maślance 210

łyżki posiekanej natki pietruszki sól ziołowa olej kilka małych cukinii zioła włoskie Do miski wlać maślankę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła włoskie do smaku i wymieszać. Pierś kurczaka pokroić w paski lub rozkroić wzdłuż na dwa płaty.  Następnie mięso włożyć do maślanki i wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej(...)Mięsko osączyć na papierowym ręczniku.  Malutkie cukinie przekroić na połówki lub ćwiartki. Oprószyć ziołami włoskimi i skropić olejem.  Rozgrzać patelnię grillową, delikatnie skropić ją olejem i grillować cukinie i kawałki mięsa z obu stron aż się przyrumienią. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.  Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić

Monia miesza i gotuje
Pierś z kurczaka macerowana w aromatycznym mleku z groszkiem i parmezanem 166

wybrałem ostatnio mieszankę przypraw do kurczaka zakupionych na straganie w Turcji, liście laurowe, gwiazdki anyżu i połączyłem wszystko z mlekiem - mięso powędrowało do takiej zalewy (macerowanie). Pierś z kurczaka macerowana w aromatycznym mleku z groszkiem i parmezanem Aby mięso przeszło skomponowaną przez nas wariacją smaków wystarczy już kilka godzin trzymania mięsa w lodówce (w ten sposób można przechowywać kurczaka śmiało(...)tydzień). Ponadto mięso pod wpływem działania mleka staje się o wiele bardziej kruche po usmażeniu/upieczeniu. Mięso, mające pokojową temperaturę, wrzuciłem tym razem na patelnię do grillowania. Do tego ugotowane i podsmażone na oliwie młode ziemniaki (po ich zrumienieniu dorzuciłem odrobinę masła i pęczek szczypiorku, szczyptę soli oraz świeżo zmielony pieprz) oraz groszek podsmażony przez 2 minuty ze sproszkowaną papryczką

Right Behind The Kitchen
Grillowany filet w ziołach śródziemnomorskich 254

ramach ostatniego, a zarazem pierwszego w tym roku późnego grillowania mieliśmy okazję wypróbować jedną z gotowych mieszanek przypraw, które znana marka wypuściła na rynek. Ponieważ Mama oprócz ziemniaków miała również mięsko w pogotowiu na typowo Mamowe "schabowe" - je także trzeba było wykorzystać. Podczas buszowania w kuchennych szufladach, wpadła mi w rękę torebka z napoczętą przyprawą - trzeba więc było ją wypróbować(...)pozycja godna uwagi i warta zakupu? Składniki: średnia pierś z kurczaka szczypta soli, pieprz grubo mielony 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku z cytryny czubata łyżka przyprawy śródziemnomorskiej ( Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skład: sól, czosnek, gorczyca biała, bazylia - 6%, kolendra, pieprz czarny, cukier, oregano - 6%, cebula, cząber, tymianek - 4,5%, rozmaryn, majeranek) Sól, czosnek, gorczyca

Kuchnia po mojemu
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie jogurtowej 193

cukinie, u mnie żółta i zielona Do miski przełożyć jogurt. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz słodką paprykę i przyprawę do mięs z grilla. Wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w sporą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do przygotowanej marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Cukinie dokładnie umyć(...)pokroić w grubsze plastry lub jak cukinia jest większa mogą być półplastry lub ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki zamarynowanego kurczaka i plaster cukinii. Gotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż mięsko ładnie się przyrumieni

Monia miesza i gotuje
Sałatka z orzechami, grillowanym kurczakiem, żurawiną i serem gorgonzola 361

piersi kurczaka100 g orzechów laskowych100 g suszonej żurawiny80 g sera gorgonzola1 łyżeczka słodkiej papryki, curryszczypta chili sól, pieprz, sos2 łyżeczki musztardy dijon30 ml oliwy z oliwek2 łyżeczki płynnego miodupołówka soku z cytrynysól, pieprz do smakuWszystkie składniki dobrze ze sobą mieszamyPrzygotowanie:Kurczaka myjemy i tniemy na małą kosteczkę, doprawiamy mieszanką przypraw i grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu

Niezły Młynek
Tortilla z piersią kurczaka i ananasem 247

Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka (160g), 125g startego sera żółtego, 4 łyżki kukurydzy, 3 plastry ananasa z puszki, sól, pieprz, olej, 1-2 placki tortilli. Przygotowanie: Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać łyżkę oleju, wymieszać i podsmażyć. Na połowie placka tortilli (lub na dwa placki tortilli rozłożyć po połowie składniki) wyłożyć mięso, kukurydzę, pokrojonego ananasa, posypać starym(...)złożyć na pół. Tak przygotowany placek tortilli położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym i zapiekać do momentu aż placek się zarumieni i ser żółty się roztopi. Składniki, które podczas grillowania wypłynęły, delikatnie drewnianą łyżką zgarnąć z powrotem do środka placka.  Można podawać z sosem majonezowo czosnkowym. Przepis na taki sos znajdziecie  tu kliknij. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kurczak yakitori 209

jest najważniejsze. A ja mam dla Was dzisiaj kurczaka yakitori. Idealny na obiad lub na imprezę jako przekąska. Do tego proponuję surówkę z pora i pomarańczy . Składniki 2 podwójne piersi z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku 1/4 łyżeczki imbiru 1 łyżka sezamu Mięso umyć i pokroić w grubszą kostkę. Sos teriyaki, sos sojowy(...)dokładnie i połączyć z mięsem, aby całe było pokryte  zalewą. Przykryć i  odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie na patyczki do szaszłyków nabijać mięso i grillować na patelni grillowej aż mięso będzie miękkie i kleiste. Po usmażeniu posypać sezamem. kurczak yakitori

O kuchni z uczuciem
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z pieczonymi ziemniaczkami 212

pieprz  tymianek przyprawa do szaszłyków ok kg młodych ziemniaków     Przygotowanie: Ziemniaki szorujemy pod wodą i kroimy w łódeczki. Do dużego naczynia wlewamy oliwę i wszystkie przyprawy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w spore kwadraty. Tak samo postępujemy z papryką, cukinią oraz cebulą. Warzywa kroimy. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia i mieszamy. Ziemniaki wyjmujemy, posypujemy tymiankiem(...)papierem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 30-40 minut ( w międzyczasie obracamy). Warzywa i kurczaka nadziewamy na patyczki od szaszłyków i posypujemy przyprawą do szaszłyków. Grillujemy z  każdej strony. Podajemy z sosami,sałatkami.  Tak jak lubicie. Smacznego

ChilliJemy
Spaghetti z borowikami w sosie śmietanowym z szafranem i oregano. 241

około szklaki); wywaru nie wylewamy -ok 100 gram makaronu na osobę, gotujemy al dente -sól, pieprz -cebula posiekana drobno -śmietanka 18% -świeże liście oregano, około łyżeczki -szczypta szafranu -połówka piersi z kurczaka drobno posiekana (opcjonalnie) -papryka słodka szczypta -łyżeczka kopiasta parmezanu -masło; łyżeczka -oliwa; dwie łyżki Masło rozgrzewamy z oliwą. Wrzucamy cebulę. Po chwili dorzucamy odsączone i drobno posiekane borowiki(...)minut. Podlewamy kilkoma łyżkami wywaru z grzybów i podduszamy. Solimy, pieprzymy i dodajemy oregano. Czynność powtarzamy do momentu, aż grzyby będą miękkie. Kurczaka przyprawiamy solą, papryką i pieprzem. Grillujemy i odstawiamy. Kurczaka łączymy z grzybami, po minucie dodajemy śmietanki (4-5 łyżek), przyprawiamy szczyptą szafranu. Odcedzony makaron dorzucamy do patelni, podsypujemy parmezanem, podsmażamy dwie minuty mieszając. Smaczności

BaRepas
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką 356

łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżka słodkiej papryki szczypta chili 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki tymianku sól Dodatkowo: patyczki do szaszłyków ulubiony sos Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać pokrojony boczek i pokrojoną w plastry cebulkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić i również włożyć do miski(...)rzymski z ziarnami kolendry i tymiankiem, chili, suszoną paprykę, pieprz ziołowy, oliwę i sól. Wszystko wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Zamarynowane składniki nadziewać na przemian na patyczki. Grillować ze wszystkich stron przez około 12-15 minut lub upiec w piekarniku (200°C przez około 25-30 minut). Smacznego

Oryginalny smak
Grill- soczysty kurczak z warzywami. 166

smakołykiem. Ciągle szukam nowych pomysłów i rozwiązań jak fajnie zjeść podczas imprezy w plenerze i nie narobić się przy tym długimi godzinami. Jeśli masz tak samo- do dzieła! Składniki: pierś z kurczaka batat cukinia fasolka szparagowa papryka zielone szparagi pomysł na ....kurczaka z czosnkiem i ziołami  olej rzepakowy Sposób przygotowania: Batata umyj, obierz i pokrój w paski lub kosteczkę(...)umieść w woreczku ( w zestawi z pomysłem na). Woreczek zamknij i umieść na tacce aluminiowej na grillu. Kurczaka zamarynuj przez min. 10 minut w przyprawach z kapką oleju. Czas grillowania zależy od rodzaju grilla. Danie będzie gotowe, gdy kurczak będzie złoty a warzywa miękkie. Podawaj na gorąco z ulubionym sosem lub bez. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Produkty Blue Dragon - testowanie 169

Produkty otrzymane od firmy Bule Dragon (sos średnio-ostre tajskie czerwone curry testowałam tu klik) Weekend majowy uraczył nas wspaniałą pogodą, idealną na grillowanie w babcinym ogródku. Postanowiłam w końcu przetestować sos sweet chilli, który dostałam jakiś czas temu do sprawdzenia. Postanowiłam użyć go na dwa sposoby - pierwszy jako dodatek do pieczonych kiełbasek i drugi jako marynata. W pierwszym(...)dał mi dosłownie "popalić" ;) Ochoczo i prędko, solidnie umoczoną w sosie kiełbaskę wsadziłam do buzi, a tam ogień :D Ostre i jednocześnie lekko słodkie - mama była zachwycona :) Później dorwałam pierś z kurczaka i postanowiłam ją zamarynować w ww. sosie. Sos stracił na ostrości, jednak doskonale skomponował się z mięsem i nadał mu piękną glazurę. Kolejnym produktem, który przetestowałam było mleko

Emcia Pichci
ZASKOCZ MNIE DANIEM Z KAMISEM 163

drugi etap konkursu dostałam 7 zgłoszeń, w tym 2 dzisiaj w dniu ogłoszenia wyników. Z tych zgłoszeń skusiłam się na wypróbowanie 2 dań, serce moje podbiła pierś kurczaka w marynacie owocowo-winnej pani Sylwii Naumowicz i to do niej pojedzie kolejny zestaw Kamis.Poniżej moje wykonanie tego dania. Ale...mój mąż nie wyobraża sobie grila bez kawałka dobrej karkówki(...)piwie wprost uwielbia, więc Aga Milutka czekam również na Twoje dane na maila, dla Ciebie nagroda pocieszenia ode mnie, mam nadzieje ze się też przyda :)majka190382@o2.plJa podałam je na grillowanym bakłażanie. Naprawdę zasmakuje smakiem, uwielbiam zurawinę, w sezonie zbieramy ją rodzinnie i robię z niej przetwory nigdy jednak nie używałam do marynaty,dzięki temu pomysłowi napewno marynaty na grila bede

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania