odrobina masła do smażenia Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami: rozmarynem, oregano, bazylią, solą i pieprzem. Zostawiamy na 30 minut. Cebulkę siekamy drobno, smażymy na maśle. Czosnek obieramy, przecikamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Następnie dodajemy szpinak i smażymy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową.Mięso grillujemy z obu stron
Czerwona Porzeczkakostkę, 2. Wydrążamy środek cukini. Cukinię kroimy w kostkę. 3. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. 4. Mięso z piersi kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju, i ulubionych przyprawach. 5. Nadziewamy warzywa i kurczaka na wykałaczki. 6. Grillujemy szaszłyki przez ok. 20 min. Szaszłyki są bogate w: - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem, niszczy wolne rodniki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachogórkiem, czosnkiem i koperkiem, to doskonały dodatek do pieczonego na grillu, oraz smażonego mięsa. Podałam go do SZASZŁYKÓW Z PIERSI INDYCZEJ W CURRY . Domownikom smakował również z ugotowanymi młodymi ziemniakami, natomiast ja troszkę poeksperymentowałam i polałam nim roladki z grillowanego bakłażana. Też pasował :) Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy sól 400 g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego koperku
Kuchenne zapiski Edytycebula -5 dkg masła -przyprawa warzywna -przyprawa do mięs -olej -natka pietruszki Obrane ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym. Z piersi kurczaka odcinamy małe, luźne części. Filety przecinamy na dwie części. Odcięte części kroimy w drobną kostkę. Paprykę opiekamy lub grillujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Paprykę również kroimy w drobną kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy przyprawą do mięs. Filety rozbijamy
Maminek kulinarnygłówkę z myślą, że powstanie z niej jakaś pyszna sałatka czy surówka do obiadu. Dołożyłam kilka smacznych składników oraz grillowanego kurczaka i wyszła przepyszna sycąca sałatka dla całej naszej rodzinki.składniki:1 nieduża główka sałaty lodowej1 nieduża podwójna pierś z kurczaka1 duży długi ogórek1 duże awokado lub dwa mniejsze1/2 szklanki ziaren słonecznika200 g sera sałatkowego a`la fetasól ziołowasłodka
Monia miesza i gotujeponiedziałkowe przedpołudnie zapraszam Was na lekką sałatkę z grillowaną cukinią. Do przygotowania sosu użyłam Wielkopolskiego Oleju Lnianego , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . SKŁADNIKI: 5 liście sałaty kruchej, 10 liści sałaty dębowej, 1/2 cukinii, 1 filet z piersi kurczaka, 10 pomidorków cherry, 1 ogórek, 1 łyżka oleju, sól, pierz, Sos: 1,5 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego SEMCO(...)kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję w kostkę. Cukinię kroję w plastry. Oprószam solą oraz pieprzem. Cukinie skrapiam olejem i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję po około 4 minuty z każdej strony. 2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplasterki. 3. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka, cukinię, pomidorki
Tradycyjna kuchnia Kasikokardki i 3 łyżki mrożonego zielonego groszku. Wersja obiadowa light. Pierś kurczaka faszerowana rukolą gotowana na parze, to pyszny i bardzo sycący obiad, przy tym mało kaloryczny. Dla tych co na diecie jest idealny. Do doprawienia kurczaka wykorzystałam 1 arkusz papirusu Winiary z czosnkiem i ziołami. Często tak grilluję mięso lub owoce , gdyż papirus doskonale się w tym sprawdza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękapusta pekińska -pomidor -ogórek -marchewka -jogurt naturalny -majonez -czosnek -przyprawy do piersi (sól, pieprz, oregano, bazylia,czosnek) Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek na płaty ok. 1 cm grubości. Przyprawiamy i smażymy na patelni do grillowania. Kapustę pekińską kroimy w paski. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach
Magia jedzenia.roladki z masłem i koperkiem w środku. Myślę, że to fantastyczna opcja na niedzielny obiad, pod warunkiem, że nie grillujemy w plenerze i mamy siłę spędzić chwilę w kuchni - jak zrobił to mój M. Składniki na 6 roladek: 1 średnia pierś z kurczaka (0,5 kg) 6 plastrów masła 2 łyżki siekanego kopru 10 dag sera tartego sól, pieprz olej
Kuchnia po mojemuAromatyczny filet z indyka w miodowo-musztardowej marynacie, którą przygotowuje się bardzo szybko.Składniki:2 sznycle z piersi z indyka4 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardy2
wyzwania kuchenneczosnkowym, tysiąca wysp, a dodatki do niej możecie dobrać wg uznania. Z kolei rolsy zamiast zapiekać można np. grillować. Składniki: 4 placki tortilli 450 g mrożonych warzyw (ewentualnie kukurydza z puszki, czerwona cebula, pieczarki) 30 dag sera żółtego Pół piersi z kurczaka Przyprawa włoska Kamis Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym
Fabryka pomysłówSłodko-kwaśny grillowany kurczak z wyczuwalnym aromatem cebuli i sosu sojowego smakuje bardzo oryginalnie. Jego ciekawy smak przełamie nudę zwykłego fileta. Przepis Andrzeja Grummicha po moich zmianach. Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2-3 cytryny 2 białe cebule 3 ząbki czosnku 400ml piwa 150ml ciemnego sosu sojowego 2-3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy(...)czosnkiem i dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do kurczaka z cytryną. Zostawiamy na przynajmniej kilka godzin np. na noc a najlepiej na 24h. Mięso odsączamy z marynaty i grillujemy na mocno rozgrzanej patelni grillowej lub ruszcie przez kilka minut z każdej strony
Pyry na Gazoliwy z oliwek 300 gram piersi z kurczaka 1/3 pęczka kopru Ziemniaki gotujemy w mundurkach z dodatkiem soli. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i marynujemy w jogurcie naturalnym 10 minut. Następnie grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Szpinak myjemy i dusimy na łyżce oliwy z oliwek. Doprawiamy solą
Mango Papajalecie i z tęsknotą za spotkaniami z przyjaciółmi przy grillu. Szaszłyki te może nie mają wiele wspólnego z grillowaniem jednak nadal pozostają szaszłykami, a wersja ta jest zdrowa i smaczna. Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowaru SKŁADNIKI: 130 g piersi z kurczaka 0,5 czerwonej cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej sól ziołowa do smaku kilka różyczek brokuła
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitego dnia co upiekę- serwuję na ciepło jako danie główne z surówką, a reszta 'idzie' na chleb czy grillowane tosty (przy okazji cyknę zdjęcie i podzielę się z Wami przepisem, bo są nieziemsko smaczne!)Ale wracając do pieczeni, to ta pierś jest miękka, bardzo soczysta w środku i aromatyczna. Naprawdę smaczna i warta upieczenia więc bardzo Wam polecam
Kraina Miodem Płynąca