wyciskarki wolnoobrotowej. Przyzwyczajam się do ceny :) W końcu ją zaakceptuję i stanę się szczęśliwą posiadaczką wyżej opisanej :) Wtedy na pewno zamęczę rodzinkę sokami owocowo-warzywnymi ;) Składniki: sok wyciśnięty z grejpfruta 1 banan 1 jabłko Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować
zadanie-gotowanierzodkiewki 20 g. 1 łyżka posiekanego koperku 3 g. 2 łyżki jogurtu naturalnego 20 g. 2 kromki pieczywa chrupkiego 22 g. 1 małe jabłko lub pół grejpfruta 150g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ****************************************************** Ser zmiksować z pomidorem ,ogórkiem ,rzodkiewkami ,koperkiem i jogurtem .Podawać z pieczywem i herbatą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicennych witamin, składników mineralnych i błonnika. Danie ma 139 kcal. 1 wafel ryżowy 11 g. sałata 1 liść 5 g. 2 plasterki polędwicy sopockiej 20 g. 1 szkl.soku z grejpfruta 200 ml. ******************************************** Na wafel ryżowy ułożyć sałatę i plasterki szynki.Podawać z sokiem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimoja woda z bąbelkami jest dla nas zdrowa. Tak na dobrą sprawę, do wody możemy dodać wszystko. Ja do wysokiej szklanki dodałam kostki lodu, ziarenka granatu, listki bazylii, cząstki grejpfruta oraz plasterki cytryny. W bardzo prosty sposób - jednym naciśnięciem - przygotowałam wodę gazowaną i zalałam owoce. Propozycja nie do odrzucenia. Mój gazowany, egzotyczny napój jest gotowy do wypicia. Jak woda jest
Z Kuchni Do KuchniSkładniki (3-4 porcje / 800 ml): 2 limonki 1 pomarańcza 1 grejpfrut 2 torebki herbaty miętowej 1 łyżka cukru trzcinowatego woda Przygotowanie (5 -10 minut): - Zalewamy cukier wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia, dodajemy herbaty miętowe i pozostawiamy do zaparzenia. - Wyciskamy sok z owoców. Jeśli mamy odpowiednią maszynę to limonkę wrzucamy ze skórką. - Łączymy herbatę z sokiem i rozcieńczamy
Pora na pora i pomidoraBardzo delikatne owsiane naleśniki intensywnie pachnące pomarańczami. Podałam je z domowym powidłem, grejpfrutami i płatkami migdałów. Idealne, leniwe śniadanie :) szklanka soku z pomarańczy starta skórka z całej pomarańczy (sparzonej) 0/5 szklanki mleka 2% 1/5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej (+ odrobinę więcej gdyby ciasto wyszło za delikatne i źle się smażyło) 2 jajka olej kokosowy do natłuszczania patelni Wszystkie składniki miksujemy
Mienta blogzaserwować dodatkowo z bitą śmietaną. Do sałatki użyłam rożne świeże owoce, podane w szerokich szklankach. Proporcje regulujemy sami. U mnie w sałatce znalazły się: banany, kiwi, pomarańcza, świeży ananas, grejpfrut. Wszystko pokrojone w dużą kostkę i wymieszane. Sałatkę podajemy zaraz po skrojeniu, ponieważ im dłużej stoi, tym bardziej owoce zaczynają puszczać sok. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady
W kuchennym oknie EwyAwokado z grejpfrutem to moje ulubione śniadanko, mogłabym je jeść codziennie i nigdy mi się nie nudzi. Smak awokado jest jednym z moich topowych smaków i całkowicie je uwielbiam. Od kiedy mam blender zaczęłam również robić masło z awokado. Jest genialne. Składniki: 1 duże awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek ekstra vergine (opcjonalnie) Awokado
Gotowanie i blogowanieAwokado, łosoś i jajko to moje hity śniadaniowe. A i oczywiście grejpfrut. Zaplanowałam sobie ułożenie miękkiego jajka w miejscu pestki awokado, w dodatku zaplanowałam sobie jajko w koszulce. W mojej wersji nie trzeba stać nad garnkiem i tworzyć wiru w wodzie. Wystarczy odrobina oliwy i woreczek śniadaniowy. Składniki: 100g łososia wędzonego 1/2 awokado 3 pomidorki koktajlowe 1 łyżeczka natki
Gotowanie i blogowanieszklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 150 g kandyzowanej skórki z owoców cytrusowych ( pomarańcza, grejpfrut, cytryna) 100 g mieszanych suszonych owoców 100 g mieszanych orzechów ( włoskich, laskowych) 70 ml koniaku dodatkowo do posypania wierzchu ciasta cukier puder sposób wykonania Suszone owoce, orzechy, oraz kandyzowaną
Miód i pieprzSkładniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka łyżka oleju kostka półtłustego twarogu cukier z prawdziwą wanilią masło do podsmażenia naleśników 400 g jogurtu greckiego 1 kg pomarańczy 1 kg grejpfruta miód płatki owsiane Przygotowanie: Do szklanej miski wbijamy całe jajko, ubijamy trzepaczką, dodajemy mleko i stopniowo tyle mąki, aby powstało gęste ciasto, cały czas mieszamy trzepaczką, dodajemy jeszcze olej
Moja smaczna kuchniałyżeczka - 5 gram - 7 kcal Musztarda , łyżeczka - 10 gram - 16 kcal OWOCE I WARZYWA I ICH PRZETWORY : ********************************************* Arbuz - 400 gram - 76 kcal Banan , sztuka - 170 gram - 102 kcal Grejpfrut , sztuka - 350 gram - 80.5 kcal Gruszka, sztuka - 150 gram - 61.5 kcal Jabłko , sztuka - 150 gram - 51 kcal Kiwi , sztuka - 100 gram - 48 kcal Maliny , szklanka - 150 gram - 43.5 kcal Porzeczki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKoktajl witaminowy Składniki: pół szklanki nerkowców 2 banany 2 szklanki mleka ryżowego kilka listków świeżego szpinaku pół grejpfruta 1 łyżeczka nasion chia Nerkowce zalałam wrzątkiem, następnie odlałam wodę. Do naczynia blendera wrzuciłam wszystkie składniki i zmiksowałam na gładko
nietadietabardziej mylnego. Najdłużej zajmie wam usmażenie placków jednak możecie smażyć je jednocześnie przygotowując rybę drugiej patelni. Fajnym dodatkiem do ryby okazała się skórka z grejpfruta, dzięki niej ryba nabrała fajnego, wyraźnego smaku. Gorąco polecam Post Dorsz w borowikowo – pomidorowym maśle z plackami ziemniaczano – dyniowymi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje