domu :-). Wspólnie z innymi blogerami kulinarnymi i nie tylko, przygotowaliśmy cztery pyszne dania: lekką sałatkę dzikim ryżem, szpinakiem i kozim serem pieczonego jesiotra podanego na dzikim ryżu z grejpfrutem i pistacjami steaki z jaśminowym ryżem i sosem z kurek zapiekankę z kurczaka i warzyw z ryżem długoziarnistym Na deser natomiast dostaliśmy pyszną panna cottę z ryżu z cynamonem, przygotowaną
Kulinarne przygody GatityNasz eksperyment kulinarny. Smakowało wybornie. Składniki 2 golonki indycze Marynata : pół szklanki octu balsamicznego z sokiem figowym pół szklanki soku z pomarańczy (świeżo wyciśniętego) pół szklanki soku z grejpfruta (świeżo wyciśniętego) łyżeczka cynamonu pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej łyżeczka ciętej trawy trzcinowej łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Przygotowanie Golonki ponacinałem, zamarynowałem. Wstawiłem do lodówki na 2 dni. Co jakiś
R'n'G Kitchenmieszankę. Składniki: 6 łyżek ugotowanej białej quinoy 2 liście jarmużu garść roszponki 1 łyżka miodu (w wersji wegańskiej można zastąpić syropem z agawy) 2 łyżki białka konopnego 1 czerwony grejpfrut 100 ml wody mineralnej Wykonanie: Roszponkę i jarmuż myjemy, jarmuż obieramy z łodygi. Grapefruita przecinamy na pół i wyciskamy z niego sok, najlepiej przy pomocy wyciskarki do cytrusów, powinno wyjść
Quinoa Raz!Sokowirówka, a raczej urządzenie 3 w 1 od Russell Hobbs to mój nowy ulubieniec. Nie chowam go nawet do szafki, codziennie rano wyciskam sok z grejpfruta. 3 w 1 to sokowirówka , blender i wyciskarka do cytrusów. Każda z tych funkcji sprawdziła się do mnie wspaniale i śmiało mogę polecić to urządzenie. Sokowirówka Najważniejsze było dla mnie, by sokowirówka miała duży
Gotowanie i blogowanietego, że przygotowanie wskazanych smakołyków będzie dziecinnie proste?). W centralnej części znalazła się szklanka wypełniona intensywnie czerwono-pomarańczowym napojem, przywodzącym na myśl landrynki. Wokół ulokowano owoce – truskawki, pomarańcze, grejpfruta i cytrynę. Mniam, na sam widok pociekła mi ślinka! Książka składa się z czterech smakowicie brzmiących działów – koktajli, smoothies, lemoniad oraz mrożonych herbat, kaw i czekolad. Każdy znajdzie więc coś
Życie zamknięte w smakuOwocowy napój na upalne dni Składniki: 3 banany 2 kiwi 1/2 czerwonego grejpfruta kilka kostek lodu do dekoracji gałązki mięty, plasterki owoców i parasolki Przygotowanie: Kiwi i banana obrać ze … Czytaj dalej Koktajl owocowy
czarrna od kuchnipyszny i prosty koktajl przygotujecie ze składników dostępnych przez cały rok. Mi bardzo odpowiada połączenie słodkiego banana, cierpkiego grejpfruta i lekko kwaśnej maślanki. Sprawdźcie czy podoba się również
Milion Smakówzielonego ogórka i kopru daje powiew świeżości i lekkiego chłodu. Słodyczy dodają dojrzałe kiwi i jeżyny z lekką nutą miodu w tle. Po prostu musicie go zrobić:) Składniki: pół grejpfruta 2 kiwi mały pęczek kopru 2 banany garść rukoli garść jeżyn połowa średniego zielonego ogórka łyżka miodu Wykonanie: Prostsze być nie może:) - pokrójcie wszystko w kostkę, wrzućcie do blendera razem
Zasmakuj Kuchnijednej osoby , około 300 kcal - 8 liści sałaty - połówka awokado - 1 grejpfrut lub pomarańcza - 90 g chudego twarogu - łyżka słonecznika lub dyni prażonej - sól i pieprz czarny do smaku Umyj liście sałaty i dokładnie osusz. Obierz owoc i powycinaj ostrym nożem z białych błonek. Twaróg pokrusz lub pokrój w kostkę. Wszystko pokładaj na talerzu, dopraw i na koniec
Pasje Jolkidokładnie wymieszamy. Gotowe :) W kilka chwil zrobimy coś zdrowego, pysznego i coś, co nam postawi organizm na nogi. O małych kosztach nie wspomnę. Cytrynę również możemy zastąpić pomarańczą czy grejpfrutem
Basia w kuchnimięsa. Danie ma 355 kcal. 0.5 szkl.ugotowanej szklanki kaszy gryczanej 10 dag.schabu sól i pieprz olej rzepakowego 2 łyżki kukurydzy 50 g.pora 60 g.papryki konserwowej 1 szkl.soku z grejpfruta ****************************************** Mięso umyc, posolić i popieprzyć,obsmażyć na oleju ,zalać odrobiną wody i dusić do miękkości.Paprykę konserwową pokroić w kostkę lub paseczki i połączyć z posiekanym porem i kukurydzą, przyprawic
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwyszło: boskie smoothie ananasowe z mango i cytrusami. Pycha ! Smoothie ananasowe z mango i cytrusami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1/2 dojrzałego ananasa 1/2 dojrzałego mango 2 grejpfruty 1 pomarańcza Wykonanie: Wszystkie owoce obieramy. Kroimy je w kostkę i wrzucamy do blendera. Wszystko dokładnie blendujemy i przelewamy do szklanek. Podajemy od razu lub wkładamy do lodówki, żeby koktajl schłodzić
Kulinarne przygody Gatitycykorią możesz również komponować sałatki z dodatkiem jabłka, kiwi i sera pleśniowego (np. Roqueforta) lub sera koziego. Inne możliwe kompozycje sałatkowe: jabłko, marchewka, rodzynki i orzechy. A także: grejpfrut, wędzony łosoś, awokado i kukurydza
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaparmeńską – gorąco polecam 25 min 2 składniki: 4 kromki chleba (może być razowy) 4 małe jajka masło szczypiorek 4 plasterki szynki parmeńskiej sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy i grejpfrutów wykonanie: W chlebie, za pomocą foremki do ciasteczek, wykrawamy wzorek (u nas kwiatuszki). Smarujemy z obu stron masłem i wrzucamy na patelnie, podsmażamy na złoty kolor i przewracamy. W środek
Ania i Marcin gotująoliwy z oliwek, plus sól i pieprz. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie. Beata 197 total views, 2 views today Tweetnij The post Pierś z kurczaka plus sałatka: roszponka, pomidory, grejfrut. appeared first on MODA
MODA NA BIO