Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową. SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu
RAROSSAOstatnio wymyśliłam sobie mały remont w domu. " Fejsbukowicze " i " Instagramowicze " w tym temacie są na bieżąco, wiedzą już jak poradziłam sobie ze starą farbą na
Blondynka Gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale to ma w sobie pewien cel. Chciałam Wam
Di gotujePyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z
RAROSSAZakochałam się!!! Nie obawiaj się, drogi mężu, Ciebie kocham niezmiennie od lat :) Tu chodzi o paschę. Nie odkryłam jej wcześniej pewnie dlatego, że zazwyczaj oferuje całe
zadanie-gotowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem Michela Morana . Troszkę go zmodyfikowałam i uprościłam przygotowanie. Sernik rozpływa się w ustach - jest delikatny, puszysty
Di gotujeTradycyjny sernik na kruchym spodzie, ozdobiony kratką i polany lukrem. SKŁADNIKI Ciasto: (forma 24 x 24 cm) 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru
RAROSSAJeśli lubicie pierniki, to ten sernik koniecznie powinien znaleźć się na Waszym stole. Smakuje jak domowe pierniczki. Ten pomysł siedział w mojej głowie już od
Blondynka Gotujemnie minimum 10 lat. Już mówię, dlaczego tak długo. Otóż 10 lat temu dziadki kolekcjonowały pewne czasopismo. Przeglądając bardzo pobieżnie gazetę natknęłam się na przepis na sernik. Wtedy kuchnia, gotowanie czy też pieczenie niezbyt mnie interesowało. W piątek jednak naszła mnie ochota właśnie na serniki- jako, że jestem ich wielką wielbicielką. I wtedy przypomniał mi się właśnie
Krakowskie smaki AniŚwięto Niepodległości uczciliśmy spotkaniem rodzinnym. Jak zwykle wesołym i długim. Aby umilić ten czas, postanowiliśmy wspólnie pogotować (o czym więcej dowiecie się wkrótce na blogu☺). Ja
Ania i Marcin gotująSezon na dynię trwa w najlepsze! Jest ona dostępna po prostu wszędzie. Pierwszy raz użyłam jej robiąc sernik. Z pewnością nie będzie to ostatnie podejście
Ania i Marcin gotująEksperyment, a jaki dobry. Ba! Pyszny! Zniknął w jeden dzień. Smak czekoladowy, mimo, że czekolady do niego nie poszło dużo. Alkohol? Nie zdominował smaku, a wręcz
Blondynka GotujeMój syn uwielbia masło orzechowe i nawet nauczył mnie jeść ten smakołyk, bo przyznam się, że nie przepadałam za nim. Teraz bardzo lubię, do dziś
Blondynka GotujeSernik, który zawsze wychodzi. Sernik, który każdemu smakuje. Sernik delikatny, kremowy z bardzo lekką nutką mięty, który świetnie smakuje zarówno sam, jak i
Blondynka GotujePamiętacie Sernik Jagodowy , który upiekłam jakiś czas temu? Był tak pyszny, że zniknął w niecałe dwa dni. Dawno nie widziałam, aby mój syn tak zajadał
Blondynka Gotuje