gołąbki na szybko - 144 przepisów (strona:8/10)

TU I TAM. Botwinka i nowe szaty gołąbka. 171

nasze drogi miały się spotkać właśnie w tym miejscu. Jak się wkrótce okazało obydwie dopiero co założyłyśmy bloga i uczyły się poruszać w nowym dla nas świecie. Nasza znajomość szybko wyszła poza ramy komentarzy i nie jeden późny wieczór spędziłyśmy na rozmowach. Od początku ze zdziwieniem odkrywałyśmy, że łączy nas zaskakująco wiele - począwszy od imion, przez identyczne drobiazgi kuchenne(...)naszych kuchni zapuka kolejna kucharka lub kucharz:) Zapraszamy! Drzwi do naszych kuchni są zawsze otwarte.   Na nasze pierwsze wspólne gotowanie wybrałyśmy danie, które wypatrzyłam u Isadory . Pomysł gołąbków zawiniętych w liście botwinki zachwycił mnie od pierwszego wejrzenia. Botwinkę obydwie bardzo lubimy, a jeszcze chętniej podchodzimy do eksperymentowania z tradycyjnymi daniami. Jesteśmy zwolenniczkami kuchennej demokracji, więc podstawowy przepis każda

KUCHARNIA
Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec 143

chemię w jedzeniu. Jakoś musiałam sobie z tym poradzić i znaleźć sposób, by unikać takich dań, ale móc zajadać się szybkimi i prostymi obiadami. Tak właśnie powstał ten przepis - szybki, aromatyczny i sycący! Czego chcieć więcej? ;) Wiejski garnek: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 500 g pieczarek 700 g ziemniaków 2 duże cebule 1 duży ząbek czosnku(...)dodać 2 łyżki ketchupu i wszystko wymieszać. Gotowe! :) Prawda, to danie nie zachwyca wyglądem, na pewno w konkursie piękności, by nie wygrało, ale jest pyszne! Przypomina mi trochę gołąbki po wymieszaniu z ziemniakami i zjedzeniu kapustki. To obiad, który nasyci na długo i będzie świetnie smakował również następnego dnia. Może trzeba trochę rzeczy pokroić, ale tak poza

Cooking Monster
Jakie jedzenie pasuje do piwa? 141

Witajcie :), Temat dość zaniedbany, a wręcz niemal nietknięty. Piwo ciągle kojarzy się z meczem bądź grillem i w wielu wyobrażeniach nie widzimy go jako szlachetny trunek

Kuchnia PROzdrowotna
#Smaki świata - Bułgaria 181

Ufff... to był ciężki tydzień! Ale w końcu na bloga wjeżdża nowy cykl - #Smaki świata i już dziś podzielę się z Wami moimi kulinarnymi doznaniami z

Cooking Monster
Moje małe Croquembouche. TU I TAM. 178

Drzwiami i u Anny-Marii w Kucharni .  Tym razem pomysłodawczynią była Amber , która zaproponowała ptysie z kremem cytrynowym i sosem jagodowym .  Podobnie jak poprzednim razem, kiedy gotowałyśmy gołąbki w liściach z botwinki , i tym razem nie wymieniłyśmy się żadnym przepisem. Inspiracją dla Amber były ptysie wypatrzone w jednym z kulinarnych pism, ja miałam jedynie przesłaną wirtualnie(...)rozgrzać do temperatury 210 stopni. Masło przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać 180 ml wody i mieszać na średnim ogniu, aż prawie się zagotuje. Zdjąć z ognia i szybko wymieszać z mąką. Postawić ponownie na ogniu i ubijać drewnianą łyżką, aż ciasto zbierze się z jednej strony garnka (będzie gładkie). Odstawić do przestudzenia. Przełożyć do miski i ubijać

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania