oglądać ciekawe filmy, ratować się małymi kulinarnymi przyjemnościami. Jedną z tych przyjemności są dla mnie małe deserki w różnych kombinacjach. Najczęściej to kilka ciasteczek kruchych, odrobina musu owocowego lub galaretki, bakalie i czekolada w różnej formie. Takimi też deserkami częstuję znajomych i przyjaciół wtedy, gdy nie mam własnego wypieku. Przed świętami na naszym mikołajkowym spotkaniu grupy NW zaserwowałam
Gotuj Sam!opakowaniu, zmniejszając trochę ilość mleka: zamiast 1l użyłam 750 ml. Warstwa z jabłek: Użyłam słoika prażonych jabłek o pojemności 800 ml. Jabłka przekładamy do garnuszka, podgrzewamy, wsypujemy 1 galaretkę o dowolnym smaku (u mnie pomarańczowa) i 1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Mieszamy, podrzewamy całość 2-3 minuty i odstawiamy do lekkiego wystudzenia. Kruszonka : z tego przepisu Wykonanie: Kruche ciasto
Walijskie Pichcenieskładników dostępnych przez cały rok. Panna cotta – bez pieczenia, bez miksera, zdecydowanie dla zwolenników szybkich deserów i łasuchów czekolady. Panna cotta polana domową frużeliną wiśniową lub lekko tężejącą galaretką smakuje obłędnie.. Zapraszam po mój sprawdzony szybki przepis na deser w pucharkach z dodatkiem owoców i czekolady. Poniżej także kilka porad dotyczących dodatków. SKŁADNIKI: 330 ml śmietanki 30% (duży
Zasmakuj Kuchnikakaowy lub orzechowy. W dzisiejszym wpisie mam dla was mój sprawdzony przepis na biszkopt jasny na blaszkę 24×24. Biszkopt ten znajdzie swoje zastosowanie do ciast z kremem, galaretką, dżemem czy bitą śmietaną. BISZKOPT UNIWERSALNY – PRZEPIS Składniki mąka – 160 g jajka – 5 sztuk (rozmiar M) cukier – 140 g proszek do pieczenia – 1 łyżeczka szczypta
Alle Dobre!warto taki stan poczuć. Poza tym należy mieć na uwadze, że przekąski to najczęściej słodycze pod inną postacią. Większość z nich zawiera rafinowaną mąkę i cukier. Ciasteczka, muffinki, budynie, galaretki, rolki owocowe, batoniki, wafle ryżowe… rzeczy, których absolutnie nie potrzebujemy by być zdrowi! A jeśli zależy nam na zrujnowaniu naszego zdrowia, to jak najbardziej – zajadajmy się takimi przekąskami
Natka Pietruszki