Coś ostatnio na blogu porzeczkowo się zrobiło, ale trzeba kuć żelazo póki gorące, bo kończą się już świeże porzeczki i pozostaną tylko soki, dżemy, galaretki, konfitury i nalewki. Pyszny, aromatyczny deser na bazie serka ricotta również zawiera czarną porzeczkę, stąd ten fioletowy kolor. Ja użyłam delikatnej ricotty ale można użyć każdego innego białego, kremowego serka. Serek porzeczkowy jest lekko kwaskowy
To co kochamwłaściwościach nasion chia pisałam wielokrotnie. Dodane do soku lub owocowego puree tworzą galaretkę zagęszczając je. Dzięki temu każdy deser jest sycący, będąc równocześnie zdrowym i prawie dietetycznym. Ja wolę bez miodu bo melon jest dość słodki, można dodać tylko do kiwi. Składniki na 4 małe porcje: ? 1/2 melona ? 1 kiwi ? 3 łyżki chia seeds ? 2 łyżki miodu ? posiekane migdały Wykonanie
To co kochampasztetów. Powstaje na bazie borówki lub żurawiny i porzeczki z dodatkiem musztardy i chrzanu. Składniki: ? 3 łyżki żurawiny do mięsa ze słoika ? 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub galaretki z czerwonej porzeczki ? 1 łyżeczka chrzanu ? 1 łyżka musztardy ? 50 ml czerwonego, wytrawnego wina ? sok z 1 cytryny ? sól, biały pieprz do smaku Wykonanie: ? Zmiksować żurawinę z dżemem z czarnej
To co kochamKruche babeczki w mojej rodzinie są pieczone na Wielkanoc, odkąd sięgam pamięcią. Występują w różnych odsłonach, z pianą parzoną, z owocami czy z galaretką. Zawsze mają wielu zwolenników i dość szybko zostają po nich tylko okruszki. Moje tegoroczne babeczki są na bazie delikatnego kremu z serka mascarpone, śmietany i owoców. Owoce można dodać dowolne, najlepiej takie sezonowe. U mnie
To co kochamkolejny mój pomysł na sernik słodzony erytrolem: – Sernik na zimno dietetyczny z borówkami i kiwi – Sernik kawowy dietetyczny z malinami – Sernik fit z truskawkami i galaretką Sernik fit kakaowy z owocami składniki na tortownicę o średnicy 18 cm: – 3 jajka + szczypta soli – 1 op. 500 g Speisequark Magerstufe, który ma w 100 g 69 kcal – 1 łyżeczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękilkanaście minut i nasz deser może już wędrować do lodówki. Ten pyszny włoski deser można robić na wiele sposobów, na blogu znajdziecie również inne przepisy z tą delikatną śmietankową galaretką w roli głównej. Bardzo fajnie smakuje w duecie z ziołami, a np. wersja z bazylią jest po prostu obłędna. kawowa panna cotta panna cotta caffe latte z borówkami panna cotta
Kulinarne przygody GatityBajaderki to pyszne ciasteczka przygotowane z resztek ciast, które nie zostały zjedzone i herbatników. Nie mogą to być jednak ciasta z kremem, czy galaretką. Można natomiast wykorzystać tu nieudane ciasto z zakalcem. Do bajaderek można też dodać orzechy, lub suszone owoce. Powinny też zawierać rum, oczywiście jeśli nie będą jadły ich dzieci. Moje bajaderki
Agusiowe smakołykigotowym kremem. Torcik jest gotowy do podania. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Średnica blatów bezowych dowolna. Krem można usztywnić rozpuszczoną galaretką w mniejszej ilości wody lub jedną łyżką żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody
Izabelawkuchnisłodkościach od Vobro pisałam Wam już nie raz. Galaretki, pralinki z wiśniami, czekoladowe cukierki o smaku słonego karmelu i wiele innych. Oferta Vobro jest naprawdę bogata. Jednak największy sentyment wciąż mam do słodkich pralinek w kształcie owoców morza. Uwielbiam je! I wiążą się z nimi też piękne, słodkie wspomnienia… Frutti di Mare są na rynku już naprawdę długo. Jednak
Słodkie okruszkigramów masła; 1 łyżeczka pasty waniliowej; 8-10 mandarynek; borówki w cukrze (3 słoiczki); 20 gramów żelatyny; sól; przepis na tartę z mandarynkami w... Artykuł Tarta z mandarynkami w galaretce jagodowej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkazupa z dużą ilością warzyw i żołądkami drobiowymi. Dziś przepis na rewelacyjną zupę warzywną na żołądkach krok po kroku. Żołądki drobiowe to baza do wielu zup, sosów i np. galaretek drobiowych. Wiele osób gotuje rewelacyjne flaczki z żołądków. Żołądki, wątróbka czy flaki mają tylu zwolenników co przeciwników. Na Blogu znajdziesz kilka innych przepisów na podroby. Jak się robi zupę
Dieta moja pasjazdjąć boki i spód tortownicy. Sernik przełożyć na talerz i schłodzić w lodówce. Podawać z kwaskowatą konfiturą (u mnie z aronii, jabłek i pigwowców ). ----- Podobne: sernik morelowy seromakowiec z galaretką pomarańczową sernik kokosowy (na zimno
Weekendy w domu i ogrodziePewnie każdy lubi kosmetyki o niewygórowanej cenie, które naprawdę działają, prawda? Dlatego tym razem przychodzę do Was z recenzją oczyszczającej galaretki do twarzy Just Glow marki Soraya . Jest to produkt, który poznałam dzięki Pure Beauty , bo znalazłam go w moim boxie kosmetycznym, o którym Czytaj więcej
Di gotujecynamon i sok z cytryny, jeśli jabłka nie były zbyt kwaśne. Jabłka zawierają dużo pektyn. Syrop bardziej gęstnieje jak już jest zimny, a wstawiony do lodówki zamienia się w galaretkę, którą ponownie można podgrzać
Leśny Zakątek