Mąka żytnia też nadaje się na ciasteczka, a poniższy wypiek jest tego dobrym przykładem. Kokosowe ciasteczka na bazie mąki żytniej to idealny dodatek do porannej kawy
tyfranboxSkładniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 pora 3 ząbki czosnku 400 g mrożonki groszek + marchewka 2 łyżki masła 1/4 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej
Qchnia po prostuJajka ubite na patelni i zwinięte lub złożone. Starożytni Rzymianie rzekomo zrobili pierwszy omlet, a ponieważ był słodzony miodem, nazwali go „ovemele” jajka
RafalCookO owsiance prawda jest taka, że jedni ją kochają (np. ja), a inni nienawidzą. Dlaczego? Prawdopodobnie dlatego, że owsiankę pamiętają jako mamałygę i ciapę z dzieciństwa
Analiza SmakuBrownie w zdrowszej odsłonie na mące pełnoziarnistej słodzone cukrem brzozowym. Polecam ! Składniki: 300g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000 200g masła 200g gorzkiej czekolady 3 jajka 1
tyfranboxGranola to rewelacyjny pomysł na rozpoczęcie dnia! Świetnie komponuje się z jogurtem naturalnym, mlekiem czy owocami. Domowa wersja jest super, bo nie zawiera niepotrzebnego cukru i
Przepisy na widelcuŁatwa i pożywna sałatka dziś na stole. Dodałam aromatyczne pieczarki, kremowe awokado, rozpływającą się w ustach mozzarellę. Sałatka wyszła wyśmienita, polecam gorąco. Sałatka z kremowym awokado
Moje Małe CzarowaniePrzez ostatnie miesiące moje menu zdominowały słodkie, soczyste mandarynki, a w moim ciele płynie sok mandarynkowy. Wszystko co przygotowuję wzbogacam cytrusową nutą, podobnie dzisiejszy lekki mus
Fitsweet.meJeżeli kiedykolwiek byliście w Armenii, powinniście byli zauważyć, że ormianie uwielbiają bakłażany. W starych książkach kucharskich jest mnóstwo przepisów z wykorzystaniem bakłażanów. Prawdę powiedziawszy bakłażany w
Smaki ArmineŁosoś to zdecydowanie jedna z moich ulubionych ryb. Droga, ale uważam, że warto od czasu do czasu wydać więcej i zjeść pyszną rybę, której smak na
Ostra na SłodkoTakie tosty robi się szybciutko a smakują wybornie. Jaja które tu podałam są smażone na wodzie a nie na tłuszczu, dzięki temu są delikatne i mniej
Moje Małe CzarowanieFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Szakszuka – czyli jajka na warzywach - to podstawowe danie kuchni izraelskiej - jedzone na śniadanie, lunch lub kolację
CRAVEmonkeyNa dobry początek dnia proponuję omlet i to nie byle jaki, puszysty, pachnący, idealny. Pożywi, pocieszy, nakarmi i ucieszy oko. Polecam z ulubionymi dodatkami, u mnie
Moje Małe CzarowanieZ Nowym Rokiem nowy przepis! Przepyszna sałatka z kurczakiem, moją ukochaną orzechową rukolą - do tego soczyste mango i prażone orzeszki - mówię Wam - cud, miód i ... orzeszki
Moje Kuchenne RewelacjeMus czekoladowy z aquafaby to genialna, wegańska wersja deseru! A czym jest aquafaba? To po prostu WODA Z CIECIERZYCY czy
Kolorowy Przepisownik