filety z ryby - 1500 przepisów (strona:72/100)

Śledzie po kaszubsku 230

rybę po grecku. Długo przeglądałam najróżniejsze przepisy układałam w głowie proporcję, składniki i tak w końcu stworzyłam swoją wersję. Dziś rano z trwogą je spróbowałam i powiem nieskromnie, wyszły mi! ;) nigdy nie robiłam żadnych śledzi więc jestem naprawdę zadowolona z efektu ;) Składniki (na 2 takie słoiki): 400g śledzi bez skóry solonych a'la Matias (4 filety

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ryba w papilotach 201

Filety rozmrozić, dokładnie osuszyć Z obu stron skropić dokładnie cytryną, posolić i popieprzyć Mieszankę warzyw rozmrozić lub samodzielnie przygotować (talarki ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc) Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać KROK 2: Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich rybę Zawinąć dokładnie papirus

smacznieinatemat
Szaszłyki z łososiem i cukinią 169

Proste i szybkie w przygotowaniu szaszłyczki dwuskładnikowe. Można je ugrillować na grillu lub na patelni grillowej.  Szaszłyczki podałam z kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów z

Monia miesza i gotuje
Łosoś z sosem cytrynowym 167

Soczysty łosoś ugotowany na parze i podany z sosem na bazie śmietanki, masła i cytryny. Zdrowa i bardzo szybka propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny.Sk

wyzwania kuchenne
Dieta dla serca - Spring rollsy z łososiem 226

filet z łososia (450 g), pieprz do smaku, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżka margaryny Optima Cardio, 3 marchewki,  3 ogórki gruntowe,  1 czerwona papryka, 4 duże lub 8 średnich liści jarmużu Sos jogurtowo - ziołowy: 6 łyżek jogurtu naturalnego, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 ząbek czosnku, pieprz do smaku Łososia doprawić do smaku pieprzem oraz papryką. Rybę

Plate of Joy
Grillowany łosoś w miętowo-cytrynowym sosie 183

Pyszny, aromatyczny, bardzo łatwy i szybki przepis na łososia grillowanego. SKŁADNIKI 600  fileta z łososia bez skóry sól pieprz  Winegret: 1/2 małej cebuli 2 łyżki posiekanych listków mięty 5 łyżek oliwy sok z 1/2 cytryny PRZYGOTOWANIE Łososia kroimy na 4 kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zrumieni(...)Cebulkę drobno siekamy, łączymy z oliwą, sokiem z cytryny i miętą.  Gorącą rybę polewamy powstałym sosem. Taki aromatyczny łosoś świetnie komponuje się z ziemniaczkami z wody i świeżym ogórkiem zielonym, które również możemy polać winegretem.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Szaszłyki z łososia 204

Sezon grillowy w pełni, co stwarza kolejne pole do popisu. Grillujemy mięsa, warzywa, owoce… i nie tylko. Oczywiście nie obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy

mojewypiekiinietylko
Łosoś w galarecie 131

ryby w galarecie. Od zawsze kojarzą mi się ze świętami bożonarodzeniowymi. Dzisiaj zachęcam Was do wypróbowania łososia w galarecie. Taka przekąska na zimno jest naprawdę łatwa do przygotowania i bardzo smaczna. Danie idealne na kolację wigilijną. Łososia w galarecie możecie przygotować kilka dni przed Wigilią. Przepis dodaje do akcji Wigilia 2014  i Świąteczna rybka . Składniki: 3 kawałki filetów(...)liście laurowe, ziele angielskie i suszoną włoszczyznę. Gotować na średnim ogniu, tak długo aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjąć warzywa i dodać umyte, osuszone oraz pokrojone na mniejsze kawałki filety z łososia. Delikatnie włożyć je do garnka i gotować kilka minut na małym ogniu. Wbrew pozorom łosoś bardzo szybko się ugotuje. Ugotowane  filety delikatnie wyjąć z garnka

Ugotować
matiasy na szybko... 137

Składniki: śledzie w oleju 5 sztuk, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, jabłka 1 sztuka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, ocet

W Mojej Kuchni Lubię
Pappardelle z łososiem i pomidorami 180

Wieczór i brak pomysłu na kolację. Szybki przegląd lodówki i półek w spiżarni i mam pomysł - szybki makaron z łososiem i pomidorami. W okresie letnim polecam

Pasja Smaku
Kuchnia skandynawska i sandacz z burakami 184

czas najwyższy zdradzić, jaka kuchnia w tym miesiącu będzie tematem przewodnim W Kuchni Wieczorem . Zapraszam Was na kilka wpisów z daniami ze Szwecji, Danii i Norwegii. Surowy klimat, sporo ryb, proste przyprawy jak sól, pieprz, czosnek, szczypior czy koperek, ale również pieczywo i doskonale znane nam warzywa. To wszystko będzie się pojawiać w tym miesiącu. Możecie liczyć na sławne(...)lekko pikantnej sałatce z buraków. Żałuję, że w Warszawie jest tylko jeden lokal, który inspiruje się kuchnią skandynawską. Pozostaje mi zgłębianie książek, magazynów i internetu. Składniki (2 porcje) 2 filety z sandacza oliwa sól i pieprz koperek 100g świeżego szpinaku sok z połowy cytryny 1/3 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka masła 5 średnich buraków 1/2 małej czerwonej cebuli koperek szczypiorek

W kuchni wieczorem
Zupa rybna i przygotowanie bulionu rybnego 295

Do przygotowania zupy rybnej przymierzałam się od dawna,dotychczas nigdy jej nie robiłam i nie jadłam nawet.Teraz wiem ile straciłam,bo zupa jest naprawdę przepyszna.Prosty przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Risotto z łososiem i szpinakiem 185

łososiem i szpinakiem jest po prostu pyszne! Kremowe i mocno rybne, a do tego zdrowe i bardzo sycące. Czego chcieć więcej? Składniki na 4 duże porcje: 300 g fileta z łososia400 g ryżu arborio100 ml białego wina wytrawnego (opcjonalnie) 1 litr bulionu (z kurczaka lub warzywnego, w ostateczności może być z kostki)1 cebula50 g masła50 g sera grana(...)garnku z bulionem zostanie nam jego ostatnia porcja. Ok. 3 minut przed końcem gotowania dodać łososia pokrojonego w kostkę i ostatnią chochelkę bulionu. Mieszać bardzo ostrożnie, aby ryba się nie rozpadła. Całe gotowanie risotto powinno zająć od 15-20 minut. Powinno mieć kremową konsystencję, ale absolutnie nie może być rozgotowane. Ryż powinien pozostać lekko al dente.Na końcu do risotto wmieszać

Obiad za dychę
Łosoś po mojemu. ŁOSOŚ W CZERWONYM WINIE NA PUREE BROKUŁOWYM. 196

nikogo takiego. Są takie chwile, kiedy nie ma z kim dzielić talerza. Jednak ochota pozostaje.  ŁOSOŚ W CZERWONYM WINIE NA PUREE BROKUŁOWYM. /całkowicie autorski;/ 4 kawałki fileta łososia ze skórą500ml czerownego półsłodkiego winaliść laurowy8 gałązek świeżego tymiankuziele angielskiepieprz ziarnisty i mielonysok z cytrynysól1-2 łyżki mąkipuree:2 średnie brokuły2-3 ząbki czosnkusól, pieprz mielony  Łososia nacieram(...)zarazem sprężyste (ok. 5-7 minut). Odcedzam i miksuję przy pomocy blendera, dodając przyprawy - przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz.Podgrzewam. Gorące wykładam na talerz, a na nim układam rybę, polewając odrobiną sosu.  SMACZNEGO! Pozdrawiam wszystkich tych, którzy nie mają z kim dzielić dzisiaj talerza.. Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Filety z łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnym 224

Zaletami przygotowywania potraw na kamieniu solnym zwłaszcza z mięsa i ryb jest to, że po nagrzaniu płyta kamienna utrzymuje przez dłuższy czas równomierną temperaturę a potrawy są soczyste i idealnie upieczone. Dodatkowo porcje mięsa nie kontaktują się bezpośrednio z płomieniem, dzięki czemu unika się częściowego powierzchniowego zwęglania. Po za tym potrawy prócz temperatury czerpią z niego sól oraz inne(...)naturalne bogactwa mineralne, które znajdują się wewnątrz bloków solnych. Składniki: Filet z łososia (ze skórą)PieprzOliwa z OliwekKoperek, Oregano, BazyliaKilka plasterków cytrynyPrzygotowanie: Łososia doprawiamy  pieprzem, nacieramy odrobiną oliwy z oliwek. Na wierzch dajemy kilka plasterków cytryny, świeży koperek, bazylię i oregano. Himalajski Kamień Solny rozgrzewamy w grillu przez około 15 minut na dużej mocy. Po tym czasie grilla wyłączamy

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania