filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:129/172)

Filet z łososia na parze z zielonymi plackami szpinakowymi i miętowym sosem 189

obierania) i wrzucić do łososia. Na wierzchu ułożyć gałązki ulubionych ziół – może to być na przykład tymianek, rozmaryn, oregano. Rybę przyrządzać 30 minut na parze (ja używam piekarnika z funkcją parowania, ale możecie równie dobrze przyrządzić ją np. w bambusowym pojemniku do parowania). W międzyczasie przygotować placuszki. Opłukane liście szpinaku, 1/2 dojrzałego mango pokrojonego w kostkę, mleko i żółtko(...)małymi listkami mięty. 1 porcja to ok. 540 kcal , węglowodany: 46g, białko: 35g, tłuszcz: 24g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się 4,6WW i 3,5WBT SMACZNEGO! Artykuł Filet z łososia na parze z zielonymi plackami szpinakowymi i miętowym sosem pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 153

Łowicza z dodatkiem sera Naleśniki szpinakowe 1 jajko pół opakowania mrożonego lub świeżego rozdrobnionego szpinaku 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej 3 łyżki oleju mąka pszenna sól Farsz filet z kurczaka 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 marchewka 6-7 pieczarek sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, czosnek granulowany 3-4 łyżki sosu uniwersalnego jasnego marki Łowicz(...)sosem i zagotować. Naleśniki szpinakowe nafaszerować kurczakiem z warzywami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować sosem uniwersalnym jasnym. Na wierch ułożyć porcję startego sera i zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Artykuł Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową 202

Uwielbiam łososia pod każdą postacią i już od dawna miałem ochotę zrobić jego grillowaną wersję. Przepis jest niezwykle prosty, a smakuje nieziemsko :) Sam łosoś jest niskokaloryczny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 150

Całość uzupełnia czerwony barszcz, który właśnie podaje do takiego dania.  Składniki: ciasto francuskie 2 op.  filet z kurczaka 2 szt. sól i pieprz do oprószenia filetów przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka  pieczarki 5 szt.  brokuł 400 gram ser żółty ok. 10 plastrów  jajko 1 szt.  sezam 1 łyżka  siemię lniane 1 łyżka(...)brokuł i pieczarki z mięsem. Zwijamy warkocza, na przemian boki układamy do środka. 4.  Gotowy warkocz posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem oraz lnem. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Paulettes
Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami 166

jeśli macie większe piersi z kurczaka to owińcie dwoma. Całość zapiekłam i podałam z kaszą bulgur, która moim zdaniem świetnie pasuje do tego dania. Warto przygotować Składniki: 4 filety z kurczaka około 4 plasterków szynki szwarcwaldzkiej świeża bazylia 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka krojonych pomidorów bez skóry (400 g) 80 g śmietany(...)wrzucić garść lekko posiekanej bazylii i wlać śmietankę. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Przygotowany sos wlać do naczynia do zapiekania, na wierzch położyć piersi z kurczaka. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 25 minut. 6 minut przed końcem pieczenia dodać pokrojone szparagi. Smacznego

Oryginalny smak
Roladki z suszonymi pomidorami. Amore Pomidore. 143

Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley kilka kropki Olivy extra vergine kilka kropli octu balsamicznego suszone pomidory (około 3-4 pomidory na jeden filet) świeżo zmielony pieprz Składniki na sałatkę: rukola szpinak prażony sezam prażone orzechy ziemne, nerkowca i lasowe oliwa z oliwek Dodatkowo: PESTO ROSSO  - Ingredienti: pomodori secchi 19%, olio(...)owinięta w szynkę parmeńską. Roladki wykładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układam je dość ciasno jedna obok drugiej. Posypuję przyprawami i skrapiam oliwą oraz octem balsamicznym. Piekę w piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół). Roladki podałam z sałatką z rukoli, szpinaku, suszonych pomidorów i prażonego sezamu oraz prażonych orzechów. Smaku całemu dania nadało Pesto Rosso

ClauditteMissCooking
Barszcz czerwony wigilijny z pieczonych buraków i gałki rybne 206

Buraki myjemy i pojedynczo zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1,5 godziny. W tym czasie do garnka wlewamy 3 l wody. Dodajemy marchewki, cebulę, pietruszki, seler, ziele, liść laurowy. Gotujemy bulion na bardzo małym ogniu do czasu upieczenia się buraków. Gdy buraki przestygną, obieramy je i ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA .Oczyść rybę i podziel na filety. Na szkielecie, płetwach ,głowie  i połowy filetów ugotuj zawiesisty rosół z dodatkiem włoszczyzny, cebuli i połowy posiekanej zieleniny oraz soli,pieprzu Przecedź gotowy rosół, jarzyny razem z rybą ugotowaną i surową, przepuść przez maszynkę .Dodaj do masy jajko i resztę posiekanej zieleniny. Jeśli masa jest zbyt rzadka – dodaj bułkę tartą

w mojej kuchni
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i chorizo 145

chilli 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonego oregano sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek olej kokosowy pikantna przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć kawałki kurczaka na oleju kokosowym. 2. Ryż(...)wymieszać, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, ułożyć paski chorizo, posypać czerwoną i zieloną papryką, a na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki kulki mozzarelli. 8. Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 20-25 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Rybna zapiekanka (fit). Dorsz pieczony z ryżem, pod pomidorową kołderką. 200

rosole, a już z pewnością musi być ugotowany w słonej wodzie, by nie był mdły. No i ryba - konieczna dobra gatunkowo. Powinna być smaczna, pachnąca i bez ości (filet). Do tego garść aromatycznej zieleniny. Pycha! Składniki (4 porcje): 4 kawałki filetu z dorsza sól i pieprz sok wyciśnięty z cytryny ryż paraboliczny 200 g 100 ml bulionu, lub wody(...)spód brytfanki wsypać ryż, podlać go 100 ml bulionu (lub wodą od gotowania). Na ryż położyć rybę, a na rybę rozłożyć równomiernie sos. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika - pieczemy przez 20 minut (lub 25 minut, jeżeli rybne kawałki są grube) w 170 stopniach z włączonym termoobiegiem (bez przykrycia).  Zajadamy jeszcze ciepłe.  Smacznej zapiekanki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Rolada z piersi indyka w dwóch smakach - z pieczarkami bądź szpinakiem 233

łyżka siekanej wędliny dojrzewającej sól, pieprz przyprawa do indyka po staropolsku Przygotowanie: Indyka kroimy na duże kotlety (najlepiej po szerokości - na 2 lub trzy części w zależności od grubości fileta). Rozklepujemy porządnie - im lepiej to zrobimy tym lepiej zwinie nam się rolada. Powstałe mega kotlety solimy i pieprzymy. Ja zrobiłam to dzień wcześniej, żeby w Nowy Rok mieć mniej(...)rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do rękawa foliowego. Na wierzch roladek kładziemy odrobinę masła. Podlewamy małą ilością wody. Zapiekamy w rękawie ok. 40 minut. Temperatury nie znam bo to gazowy piekarnik Teściówki ;) Następnie wyciągamy z rękawa i dopiekamy roladki przez ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Polewamy w tym czasie sosem a na ostatnie kilka minut zdejmujemy przykrywkę. Następnie usuwamy ewentualne wykałaczki

Kuchnia po mojemu
Paluszki rybne z pomidorowo- kolendrową salsą 246

tyle samo czasu, co szybki wyskok do klepu po te gotowe, zaś smak będzie o niebo lepszy! :) SKŁADNIKI (około 15 paluszków) paluszki rybne 150g filetów z dorsza 300g filetów z halibuta lub łososia (lub pół na pół, lub innej tłustej ryby) 2 kopiaste łyżeczki bułki tartej 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1/2 cebuli 1 jajko świeżozmielony pieprz sól(...)mieć złoto-brązowy kolor. Usmażone paluszku kładziemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Paluszki można również upiec. Wtedy ukłądamy je na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 10-15 minut, aż panierka się zezłoci i będzie chrupiąca. Wszystkie składniki salsy umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Paluszki podajemy

DefinicjaSmaku
Nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą 205

Kolejne danie robione razem z Łukaszem to nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą Proste, smaczne i do tego pokazujące, że nie tylko filety warto wykorzystywać w naszych kulinarnych poczynaniach Składniki: - 2 nóżki z kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju - 3 łyżki śmietany - 1 łyżka przyprawy do kurczaka - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 3 ząbki czosnku(...)szpinak i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowane nóżki rozkładamy i smarujemy szpinakiem. Na szpinak układamy polędwiczkę i zawijamy roladkę którą wkładamy w siateczkę. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni i pieczemy 90 minut. W między czasie gotujemy ryż. Pod koniec pieczenia nóżek zajmujemy się ciecierzycą i sosem orientalnym. Na patelni rozpuszczamy masło (2 łyżki

Kuchenne Wariacje
Pide z kurczakiem, czarnymi oliwkami, suszonym pomidorem, mozzarella i oregano 281

mąki pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka cukru 250 ml letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 20 g drożdży świeżych Składniki farsz: 2 filety z kurczaka kilka czarnych oliwek 6-8 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula kukurydza z puszki 1 łyżeczka oregano Galeo sól pieprz 1/2 łyżeczki papryki słodkiej starta(...)pide ciężko jest przenieść na blaszkę (rozwałkowałam placek, przeniosłam ba blaszkę, dałam farsz i formowałam czółenka/łódeczki).  3. Wierzch posypujemy startą mozzarella i odstawiamy na 10 minut. 4. Piekarnika nagrzewamy do 190 stopni, pieczemy 30 minut. Ciasto ma się ładnie zarumienić.  5. Wierzch posypujemy dodatkowo suszonym oregano i szczypiorem :-). Podajemy z sosem czosnkowym :-). Smacznego

kruche babeczki
Maminkowe zapiekanki z rybą 186

Kolejna zapiekanka Maminka. Tym razem z rybą.     Składniki: -1/2 kg filetów rybnych (u nas mintaj) -1,5 szklanki mąki -3/4 szklanki mleka -3 jajka -2 łyżki oleju -2 średnie cebule -szczypior -1 dkg drożdży -1/2 płaskiej łyżeczki cukru -sól -pieprz ziołowy i naturalny -przyprawa do ryb -przyprawa warzywna -olej do smażenia -bułka tarta do posypania(...)natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na dno każdego wlewamy ok. 1 cm ciasta. Na nim układamy rybę. Przykrywamy cienką warstwą ciasta. Ponownie układamy rybę i przykrywamy ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 35 minut. Dobrze smakują z sosem pomidorowym. Smacznego

Maminek kulinarny
Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 208

zapiekankę, więc dziś ukłon w jej stronę. Smacznego Kochanie! Będziemy potrzebować: -płat polędwicy z dorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część biała, posiekany -szalotka posiekana -łyżeczka masła -łyżeczka(...)Wykładamy kawałki ryby, posypujemy groszkiem i kukurydzą. Zatapiamy rybę do połowy w mleku, które nam zostało po jej gotowaniu. Przykrywamy rybę przygotowanym wcześniej puree, zasypujemy serami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 minut, aż góra nam ładnie zbrązowieje.   W domu rybny zapach będzie się unosił do dnia następnego, ale i smak tego wyjątkowego dnia

BaRepas