łyżki pesto z bazylią 200 g makaronu razowego spaghetti Filet z kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy w oleju z cytryną i bazylią. Doprawiamy liściem lubczyka, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby mięso nasiąknęło marynatą. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, podsmażamy. Następnie dokładamy szpinak
VioletoweKucharzeniefilety z kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju + 0,5 l - 1 łyżka musztardy - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - 20 g zielonej fasolka szparagowa - 4 małe buraczki marynowane - 1 łyżka majonezu - bułka tarta - 100 g masła - 1 por - 0,5 l śmietany Porcja dla 2 osób. Najpierw każdy filet rozwarstwiamy i dokładnie rozbijamy i smarujemy go marynatą. Naszą marynatę robimy z oleju, musztardy, ziół, soli i roztartego czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy marynatą. Teraz kładziemy fasolkę ugotowaną w osolonej wodzie. Filet dokładnie zwijamy i posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki) i smażymy nasze roladki. W między czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie
Kuchenne Wariacjemięso. Odstawić na 2 godziny. Wyjąć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i schłodzić godzinę. Piec 45 minut w temperaturze 220 o C. Folię rozciąć i rozchylić. Piec jeszcze 10 minut. Uwaga – sprawdzona rada 1) do potrawy pasuje również filet z kurczaka Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał
Świat Smakujest zbyt gęste dolać więcej bulionu. Kurczak teriyaki: 1 filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka octu winnego białęgo 1 łyżka syropu trzcinowego lub miodu 2 łyżki oleju arachidowego lub innego, np rzepakowego Wykonanie: Mięso kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki
kolorowotorcikowoSKŁADNIKI 2 filety z kurczaka 8 cm świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1 jogurt grecki sól 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz czarnuszka olej kokosowy Fileta kroimy w średniej wielkości kostkę, sypiemy pieprzem i solą. Imbir obieramy , kroimy w plastry i wrzucamy do blendera, czosnek również obieramy, kroimy i dodajemy do imbiru, wlewamy trochę jogurtu aby dokładnie zmiksować składniki. Uzyskaną(...)dodajemy resztę jogurtu. Mięso powinno marynować się ok 2 godzin. Rozgrzewamy rondel z olejem i wrzucamy mięso wraz z marynatą, dusimy, pod koniec dodajemy czarnuszkę i kurkumę. Można na koniec dodać jogurt o ile chcemy uzyskać więcej sosu. Ja kurczaka podałam z duszonymi warzywami i kaszą gryczaną
harrisałyżeczka cukru natka pietruszki lub kolendry Wykonanie: filety z kurczaka obkroić z błonek, tłuszczu i powięzi. Pokroić w grubą kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, kurkumą. wymieszać z olejem i pokrojonym drobno imbirem. Odstawić na chwilę, choć można mięso przygotować wcześniej i pozostawić do zamarynowania na całą noc kurczaka z marynatą ułożyć na rozgrzanej patelni, dodać drobno posiekany czosnek i cebulę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rzepakowy do smażenia - woreczek ugotowanego ryżu białego Przygotowanie: Filet z kurczaka kroję w kostkę i przekładam do miski. Zalewam jogurtem i dodaję przyprawy. Pieprz najpierw mielę. Morele kroję drobno i zalewam wrzątkiem. Tak moczę przez minimum 10 minut. Cebulę drobno siekam i podsmażam na oleju. Dodaję na patelnię kurczaka z marynatą oraz posiekany ząbek czosnku. Wszystko razem podsmażam ciągle
Kuchnia co dniawykorzystajcie świeżego ananasa. Składniki (na 4 porcje): 3 filety z kurczaka 2 dorodne mango (lepiej nie zbyt miękkie) 1 banan 4 gałązki trawy cytrynowej (opcjonalnie) 1 limetka 2 papryczki chili 400 g mleka kokosowego (1 puszka) 1 łyżka oleju kokosowego czerwona pasta curry 200 g ryżu basmati lub jaśminowego Marynata do kurczaka: 1 łyżka czerwonej pasty curry
Food Squareczosnek granulowany chilli curry sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek (opcjonalnie) oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam z błonek i kroję w ok 1 cm paski, jeśli końcówki wyjdą grubsze można nieco rozbić tłuczkiem. Marynuję przez min 30 minut w marynacie z : 4 łyżek oliwy z oliwek 1 czubatej łyżeczki chilli (pieprz cayenne) 2 łyżeczek papryki słodkiej(...)mieszam wlewając mleka po trochu i tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. W osobnym pojemniku przygotowuję mąkę do panierowania. Gdy oliwa już dobrze rozgrzana to biorę po kawałku kurczaka, zanurzam w cieście, obtaczam w mące i ostrożnie wrzucam do garnka z oliwą. Smażę na złoty kolor z obu stron. Przepisu na domowe frytki chyba nie muszę podawać natomiast odsyłam
Mechanik w kuchniryżem brokułowym Składniki: 600 g filetów z kurczaka 150 g sera białego chudego 3 jajka ugotowane na twardo pół szklanki ryżu pół niedużego brokuła pół szklanki szczypiorku posiekanego + 4 kawałki w całości pieprz cayenne - szczypta 2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej ząbek czosnku 2 łyżeczki mielonego kminku łyżka oleju płatki chili Do dzieła!!! Kurczaka kroimy w plastry z długości(...)szerokości. Mieszamy ze sobą paprykę wędzoną, pieprz cayenne, zgnieciony czosnek, kminek i olej. Powstałą marynatą nacieramy kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Kurczaka dusimy na patelni podlewając, co jakiś czas, delikatnie wodą. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka. Mieszamy ser, żółtka, posiekany szczypiorek i taką masą napełniamy białka. Nafaszerowane jajka zawijamy w kurczaka i związujemy szczypiorkiem (można spiąć
sierotka maRysia w kuchnisól(łyżeczka) olej (łyżka) łyżka jogurtu naturalnego ( opcjonalnie, ja lubię jak są ciut pulchniejsze bardziej podchodzące pod naleśniki) Składniki na farsz: 1 pierś z kurczaka średniej wielkości ulubione zioła do marynaty 1 papryka czerwona ok. 8 szt. pomidorków koktajlowych 450 g bobu ( świeży lub mrożony) 1 duża łyżka serka mascarpone 1 kostka żółtego serka topionego(...)okrągły placek.Mniej więcej 25 cm - czyli klasyczna patelnia. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gotowe tortille zawinąć w ściereczkę żeby nie stwardniały przed napełnieniem farszem. Filety z kurczaka kilka godzin wcześniej zamarynować w ulubionych ziołach. U mnie tym razem świeży tymianek i czosnek. Paprykę pokroić w kostkę, pomidorki na pół i razem z kurczakiem smażyć
pieprzny smaczekporcje: - 2 filety z kurczaka - papryka (dałam żółtą, czerwoną i pomarańczową) - cebula - kilka dymek ze szczypiorem - 3-4 ząbki czosnku - 2 cm imbiru (dałam mielony – 2 łyżeczki) - ¾ szklanki orzeszków ziemnych niesolonych - 2 ostre papryczki chilli - 1,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu syczuańskiego - olej arachidowy do smażenia Marynata do kurczaka: - 2 łyżki jasnego sosu sojowego - 1 łyżka wina ryżowego
mojewypiekiinietylkocukinia, 4 łyżki sosu chili, 4 filety z kurczaka, 8 szt. pomidorków conchita, 8 szt. pomidorków conchita yellow, 20 szt. cebulek srebrzystych, pęczek szczypiorku, 5 g kiełków rzodkiewki, sól himalajska świeżo zmielona do smaku, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku, 2 ząbki czosnku, oregano do smaku, 4 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Marynata do kurczaka: 3 łyżki oleju, sól
Moniki Smakołykismażenia 100 g ryżu Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Marynujemy przez 20 minut w soku z cytryny, chili, harissie, 2 łyżkach sosu sojowego. Papryki kroimy w kosteczkę, pieczarki w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy papryki i pieczarki. Podsmażamy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dodajemy mięso z marynatą. Dolewamy jeszcze 3 łyżki sosu
VioletoweKucharzenieFilet z piersi kurczaka - sztuk tyle ile uczestników biesiady 5-6 ziemniaków 3 marchewki 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka miodu 1 lyżeczka papryki ostrej. Wykonanie 1 . Filety umyć i osuszyć . Lekko rozgnieść dłonią . 2 . Ocet , sos sojowy , miód i paprykę wymieszać w misce . Zanurzyć w marynacie mięso , 3 . Marchew
Eli Gotowanie